Aktív témák
-
cd334
tag
Sziasztok!
LCD tv vásárlása előtt állok. A max méret 26" mert nem fér be nagyobb a polcra. Két modellel szemezek: Samsung LE-26R88BD LCD TV (refurbished 1év teljes körű gari) 100e Ft, vagy Panasonic TX-26LX70P LCD TV (2 év gari) 120e Ft. Szerintetek melyik lenne jobb?
Ha esetleg még tudtok mondani hasonló, de jó készüléket 100-120e Ft. között, azt is szívesen veszem. -
Galahed
senior tag
Sziasztok!
Nézegetem az 37 LZD80 as Panasonic LCD-t (HD), van valakinek tapasztalata róla? (238ezer)
Ami még képben van az a 42 PY8 as Plazma (szintén Full HD)... (kb 270ezer)Nehezen tudok dönteni, melyik lenne jobb...
-
mcdokika
tag
http://www.sat.hu/read.php?id=1464
-
headhunter
addikt
Philipsből ez az egyetlen MPEG4-es TV? 42PFL7423H
Pull Down értékekből melyik a legjobb ?
5/5, 3/2, 2/2, 1/1 mozgáslebontás
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz headhunter #15355 üzenetére
a philips mindegyik tv-je létezik mpeg4-es tunerrel is csak azokat nem hozzánk gyártják sajnos.
bármelyik tipus végén a D-ét lecseréled H-ra és lesz google találat.
-
Lacix29
őstag
.nem hinném, hogy a bő egy év mpeg2 tesztüzem után 10 nap alatt váltanának DVB-T-ben MPEG4-re az olimpia miatt. eddig is csak a DVB-S sugárzásról volt szó, szerintem valamit nagyon keversz.
M1 DVB-T MPEG4 sugárzás lesz:
[link]Az olimpiai játékokkal egy időben az m2 mellett az m1-en is elindítja a Magyar Televízió a HD adásokat.
-
félisten
bwoay:
azon a képen valami Sony van az íróasztalodon
A kapkodás... rá se néztem, hogy egy tavalyi képet szúrok be... No mind1.
mcdokika:
A Sony "saját" panelje az S-LCD-ből származik, ami a Samsungal közös leányvállalat. Amúgy vásárol panelt a Sharptól, az AUO-tól és a CMO-tól is. Sajnos nem lehet kideríteni, hogy az adott TV-ben milyen panel van, a Sony ezt nem tünteti fel...
Az egy qrta nagy tévedés, hogy az M2-őt HD-ben fogja nézni mindenki. Azok nézhetik HD-ben, akik:
1.: DVB-T szolgáltatási területen élnek, és MPEG-4 DVB-T tuneres TV-jük van, vagy MPEG-4-es külső tunerjük.
2.: Olyan kábelszolgáltatójuk van, aki HD-ben fogja adni az M1/M2-őt, ehhez digitális szolgáltatás, ergo beltéri egység kell, amelyik legalább komponens és/vagy HDMI kimenettel bír.
3.: Olyan DVB-S műholdszolgatótása van, amelyik HD-ben adja az M1/M2-őt, ez esetben tuti beltéri kell.atesss:
Egy kissé fából vaskarika.
Tudjon mindent, de ne legyen drága. ^^A Sony-k lennének alaphangon jó, nevezetesen a W4000. De az VGA-n csak 1360x768-at tud max. A többiből a legtöbb benne van (MPEG-4, jó képminőség, 24Hz).
A fő probléma a többi opcióval az MPEG-4 - jelenleg még elég ritkák az ilyen TV-k. Ha bemész egy boltba, tippre a Sony W3000/W4000/X3000 sorozatán kívűl talán ha 1-2 akad mutatóba MPEG-4 tunerrel.A D3000 ugyanaz HD Ready felbontással, mint az X3000 FullHD felbontással, ezért drága. A Sony mindent belepakolt, és szó mi szó, tényleg egy első osztályú TV.
Opció akad bőven. A Samu LE-40A65x sorozat, de abban nincs MPEG-4 az itthon kapható modellek esetében általában, és a hangszórói nincsenek ott, mint egy Sony vagy egy LG6000 esetében. Az LG6000 hasonló tudással bír, de szintén MPEG-2-vel, jobb hanggal és menüvel, talán egy fokkal gyengébb képminőséggel.
Ott vannak a Toshiba és Sharp TV-k, de azokról annyit tudok, amennyit a weboldalakról el tudok olvasni. A legtöbb modellben nincs MPEG-4 tuner...Továbbá meg kell jegyezni, hogy az MPEG-4 tuner még nem jelent időtállóságot - mivel az orrunknál tovább még mindig nem látunk. Oké, lesz olimpia MPEG-4 DVB-T szolgáltatással. Hurrá. Utána? Na az még a ködbe vész. Ingyenes lesz a DVB-T szolgáltatás? A Magyar TV adásai igen. Ennyi biztos. A többi viszont kérdéses miként és hogyan. Ha fizetős lesz, akkor esélyes, hogy nem úszod meg a beltéri egységet. Dang, kérjük lépjen vissza az egyes mezőre...
Kicsit OFF.
Látom, hogy a szórólapokon a bolthálózatok hogy dobálják az MPEG-2-es TV-ket akcióban, az olimpiával reklámozva... Hogy sok anyázás lesz az Olimpia előtt/alatt, az hótziher. ^^szkatti:
Gratulálok az új TV-dhez, és örülök, hogy elégedett vagy vele.
r0hamkuka:LG 47LG5000, Samu LE-46A55x, Sony KDL-46V4000. Így hirtelen ezeket ajánlom figyelmedbe.
A Samsung LE-52A558 sem rossz, és persze nagyobb. ^^
Greg03:
Én a V3000-est ajánlom, mert noha kb. azonosak a képességeik, a Sonyban egy fokkal jobb a tuner és jobb az SD képminősége.
A méret egyéni dolog. Én másfél méterről nézek egy 40"-osat, és pont jó. Breki topictársunk viszont a 32"-ost is nagynak érzi hasonló távból. Nem vagyunk egyformák...
blasius33:
A kinézett A431-es jó választás szerintem, de az A45x sorozat egy fokkal jobb LCD panellel bír. Ha belefér, válaszd azt.
cd334:
A refubrised javítottat jelent, tehát a TV használd, szervizelték, újracsomagolták.
A két TV kb. egy szinten mozog, a Panasonic menüje gyorsabb, a tunerje egy fokkal jobb. A Samsungban vagy egy olyan képarány opció, ami szerintem elég korrekt a 4:3-as TV adás megjelenítésére, bár ez elég szubjektív dolog, de ez az előnye az árán túl.headhunter:
A Pulldown értékek ezt jelentik:
50Hz-es forrás 50Hz-en, 60Hz-es forrás 60Hz-en -> 1/1 pulldown
25Hz-es forrás 50Hz-en és 30Hz-es forrás 60Hz-en -> 2/2 pulldown
24Hz-es forrás 60Hz-en -> 3/2 pulldown
24Hz-es forrás 120Hz-en -> 5/5 pulldown[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Zaparozset
tag
Sziasztok!
Volt alkalmam kipróbálni a sony-ból az MPEG4-es tunerrel rendelkező tévéket és már megy HD-ban az M1 és az M2. Az MPEG2-es tuneres tv-k is megtalálják a HD csatornákat csak éppen kép nem jelenik meg de hang az van.
Digitális SD és a HD (felkonvertált SD) között azért ingen csak van különbség. Egyenlőre még nem adtak igazi hd bontású műsort vagy tesztképeket.A vétel tetőantennával történik.
Itt meg lehet nézni élőben is [link]
[ Szerkesztve ]
Sz.F.P.
-
taxi
aktív tag
Még egy kis segítséget kérnék.
Végre kiválasztottuk a samu LE32A451C1-et,de most nézem,hogy az LE32A456C2D-ben van DVB-T tuner,és árban csak +10e.Ft.-Érdemesebb inkább az utóbbit választani?Tekintettel a most induló TV-2 adásra?
Van egyéb különbség a két készülék között?[ Szerkesztve ]
Hakuna matata
-
atesss
addikt
válasz Zaparozset #15360 üzenetére
Na ez tetszik, lehethogy meg kéne nézni.
Nem vettél észre semmi akadást a képben?
Mert írták itt páran hogy volt vele gond 1080i-ben...csak most ezzel van a nagy baj:
"A Sony-k lennének alaphangon jó, nevezetesen a W4000.
De az VGA-n csak 1360x768-at tud max.
A többiből a legtöbb benne van (MPEG-4, jó képminőség, 24Hz).
A fő probléma a többi opcióval az MPEG-4 - jelenleg még elég ritkák az ilyen TV-k. Ha bemész egy boltba, tippre a Sony W3000/W4000/X3000 sorozatán kívűl talán ha 1-2 akad mutatóba MPEG-4 tunerrel."Mod: egyébként nem azért drágább a Sony hogy pl. ilyenekkel ne szívjon az ember??
Azért tőle mindenképp elvárnék egy normális VGA bemenetet...
(nem mintha mástól nem)Lehethogy ki lesz próbálva a laptop, hogy elviszi-e az 1080p-s X264-es filmeket.
Ugyanis egy Core2 alapú Celeron M 520 1,6 Ghz
Egy esetleges új laptopon meg már ugyis lesz DVI.Viszont az alapfogalmak cíkkben van ilyen, hogy Analog (VGA) -ból DVI/HDMI konverter.
Egy ilyen mennyibe kerül min.? Akár ha külföldről rendeled?
Illetve ezzel a megoldással milyen egyéb szívás lehet (ha nagyobb távolságra megy a jel, akkor ponthogy jóljöhet ha már digitálisan megy, bár akkor azért a kábel ára is hozzájön.)A V4500 mit tud pontosabban?
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Tököm tele van hogy szinte nem lehet MPEG-4-eset kapni.
Sajnos ez az ami nagyon megvágja a lehetőségeket.
"Egy kissé fából vaskarika.
Tudjon mindent, de ne legyen drága. ^^"
De akkor ha lenne több pénzem akkor tudsz mutatni olyat, ami tudja?
Mert nekem úgytünik hogy 500k felett sincs.
"Ha fizetős lesz, akkor esélyes, hogy nem úszod meg a beltéri egységet. Dang, kérjük lépjen vissza az egyes mezőre..."
Hát igen ez is igaz, de azt el lehet mondani hogy már megint az ingyenes szolgáltatásra vágyók szívták meg...
A kábeltv-sek meg szépet kaszálnak most az elkövetkező pár napban is...
De az a fő kérdés, hogy mi lesz ingyenes, mert elvileg lehetne jópár csatorna.
Egy multiplexbe hány csatorna fér bele SD-ben és HD-ben?
"Hogy sok anyázás lesz az Olimpia előtt/alatt, az hótziher. ^^"
Na igen az biztos ! De én nem akarok azok közé tartozni...
Konkrétan tudnál mondani hogy ki reklámoz most ilyet ?Tudnátok segíteni hogy mik a magyarországon kapható DVB-T MPEG-4-es tuneres TV-k?
Össze kéne szedni egy teljes listát, és akkor azt be tudnád rakni az alapozóba / 2008-as modellek leírásába. Itt viszont minden árkategóriára gondolok akkor már, a 700k-sokra is.
-
wassermann
addikt
Nagyon felpezsdültek a DVB-T-s dolgok, így a MULTIMEDIA csoportban nyitottam nekik egy új topik-ot. Akinek nincs beépített DVB-T vevő a TV-jében PC-n keresztül még varázsolhat rá HD-s adást. A DVB-s témát itt találjátok: KLIKK
-
Zaparozset
tag
válasz atesss #15364 üzenetére
W és az E széria tudja 1920*1080-as bontást D-SUB-on (analóg vga) keresztül. Gyakorlati tapasztalat. A leírások valóban csak a 1360*768-at említik.
Szerintem érdemes a dví-hdmi párossal összekötni a sonykat mert lényegese jobb képe van így.
Az akadozásról én nem tudok nyilatkozni, talán annyira, hogy az elődhöz képest W3000 én nem veszek észre különbséget. Volt egymás mellet is a kép gép, de nekem nem tünt fel. Lehet egy jó darab van kiállítva nem tudom.
A V4500 szerintem egy nagy jól eltált TV, MPEG4 benne van. A 32"-so sony közül talán a legjobb annak ellenére hogy nem FullHD. SD adáson nagyon részeletes és éles a képe. És meg merem kockáztatni, hogy még a full hd 32"-osoknál is jobb képe van HD adáson. Amúgy meg ugyan az amint a W kivéve az két sorral fentebb írt paramétert.
Sony MPEG-4 -es futó modelljei:
V4500 -as széria
W4000 -es széria
E40x0 -es széria
X3x00 -es széria[ Szerkesztve ]
Sz.F.P.
-
Ebit
addikt
Jelenleg ezért érdemes inkább, önálló egységet beszerezni,ami tudja az ezidáig ismert szabványokat, rendelkezik mindenfajta csatival, igaz az ára húzós 60 k körül, de legalább a tV választás, nem az alapján fog történni, hogy van benne MPEG-4 tuner vagy nincs,de vélemnyem szerint ezek az önálló egységek célorientált,minőségibb darabok.
-
félisten
válasz atesss #15365 üzenetére
Azért tőle mindenképp elvárnék egy normális VGA bemenetet...
A Sony nem nagyon törődött a PC-s bemenettel, az LG volt az egyik élen járója a PC-s rákötésnek, aztán a Samu követte. A többi gyártó csak lassan követte a trendet, az áttörés tavaly volt, amikor a legtöbb gyártó már többé-kevésbé támogatta a natívot. A Sony nem támogatja jelenleg sem VGA-n, csak HDMI-n.
Egy ilyen mennyibe kerül min.?
Én itthon 60-70e Ft-ért láttam normális átalakítókat, külföldön 20e Ft körüli áron is látni néha, de hogy mennyire jók, az már más kérdés...
A V4500 mit tud pontosabban?
Tököm tele van hogy szinte nem lehet MPEG-4-eset kapni.
Köszönd meg a politikusoknak és a bürokratáknak, hogy az Olimpia előtt két héttel jutottak dűlőre a DVB-T szolgáltatással kapcsolatban.
A kereskedők és a forgalmazók nem foglalkoztak igazán vele, hiszen amíg nincs szolgáltatás az adott technológiára, a kutya sem fog plusz pénzt kifizetni érte. Így is kínos volt nekik megmagyarázni, hogy mi a különbség a Samu DVB-T és DVB-T nélküli készülékek között hétköznapi használatban. ^^Mert nekem úgytünik hogy 500k felett sincs.
A Samu A65x-ekből és az LG6000-esekből is van MPEG-4 tuneres változat, csak nem itthon... Még. :S
Egy multiplexbe hány csatorna fér bele SD-ben és HD-ben?
A tömörítéstől és a szolgáltatásoktól is függ (5.1-es hang, esetleg többnyelvű hang). De MPEG-4 esetén SD felbontásba kb. 14-16, HD felbontásban kb. 2-4 csatorna.
Konkrétan tudnál mondani hogy ki reklámoz most ilyet ?
Tegnap especiel az Euronics újságjában láttam, a 129.999 forintért akciózott Thomson 40M71 képernyőjébe odamontirozott szövegben... Szerinted mekkora esélye van, hogy egy olyan cég TV-jében legyen MPEG-4 tuner, amelyik tavaly tavasszal bezárt?
Tudnátok segíteni hogy mik a magyarországon kapható DVB-T MPEG-4-es tuneres TV-k?
Sony W3000, W4000, E4000, X3000, X3500 és talán a D3000-ben is MPEG-4-es van. Ezekről tudom biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Zaparozset #15367 üzenetére
Ha tudja, akkor hurrá, én a V3000-est próbálta, ott az istennek sem jött össze, igaz a kézikönyv is csak 1360x768-at igért. Ha a W4000 / E4000 tényleg tudja a VGA-n is a natívat, akkor mondjuk Atesss-nek megvan az ideális TV-je. ^^
-
félisten
Ez teljesen igaz, de...Miután még nem tisztázott, hogy miképpen lesz a többi csatorna megoldva, nem kizárt, hogy fizetős lesz, vagyis dekóderes beltéri kell majd. Olyan, amelyik az adott kártyatípust elfogadja. Itt van a probléma...
-
satyi1
csendes tag
Nos, másfél hónap huzavona és több tucat bolt, ki tudja hány modell és hány óra sasolás után megszültem a dolgot. A méret 46 lett, viszont a Samu-t hiába állítgattuk, családon belül nem egyeztünk meg , igaz a nappalink körbe van ablakozva, így a tükröződés is nyomott a latban. Végül lehet, hogy az én szemem rossz, de a Sharp XL1-est és 2-est egymás mellé állítva csont ua. beállítás mellett nekem jobban tetszett az 1-es. Főleg úgy, hogy 400k volt az ára. Ennél olcsóbban 46-ost nem láttam, a Samut kiejtettem, így ennél maradtam. Hazavittem és nagyon baba. Lehet, hogy nem annyira új, mint a többi, amit néztem még, de teljesen megfelel.
Nézegettem a topic-ot a pc összekötésről, de már teljesen összekeveredtem. Adott a gépemben egy Nvidia 7300GT kártya két DVI kimenettel. Jól gondolom, hogy vennem kellene egy DVI-HDMI kábelt, (van ilyenből 10 m?) majd az Nvidia beállításainál clone mód? Nem igazán értem, hogy hogyan kell átneveznem a tv HDMI bemenetét? (vagy csak félreértettem valamit?). Tudtok olyan helyet ajánlani, ahol jó áron lehet 10 m-es kábelhez hozzájutni?
-
atesss
addikt
Egy érdekesség a HD sugárzásról. Nekem túl nagynak tünik a sávszélesség.
Ha nem akarod átkódolva lementeni, akkor meg a rögzítés helyigénye se kicsi.
[link]
Ugyan itt a Műholdas adásról van szó, de szerintem a földfelszini Budapesti is ugyanez lesz.
"Az m2 továbbítása a jövőben:
Az analóg műholdas sugárzás leállításának dátuma: 2008. augusztus 1. Ettől az időponttól az m2 műholdon, csak digitálisan, a következő paraméterekkel vehető:
Műhold: Eutelsat HotBird8 (13° Kelet)
Transzponder: 71
Vételi Frekvencia: 12130,26 MHz
Szimbólum sebesség: 27500
FEC: 3/4
MCPC / DVB-S / QPSK / MPEG2 & MPEG4
"
"Kísérleti HD- Az "újdonság". A HD IPTV és a digitális (HD) kábeltelevíziós továbbításra, illetve a HD digitális műholdas vevőkészülékkel rendelkezők egyéni műholdas vételéhez kívánják biztosítani.
(MPEG 4 / Várható adatsebesség: 16,424 Mbps)
"
Ez baromi sok, nem?
Ezek kb. 2 adó is elférne !
Így egy óra felvétel 7390 MB
Azaz egy két órás film 14,5 GB. Ami nekem HD Filmjeim vannak pl. 1080p-s az 11-12-13GB, és 2 óránál több is szerintem. És az 1080p és nem 1080i, azaz elvileg 2x akkora sávszélesség kell neki.bár itt [link] PuMbA azt írja hogy az X264 máshogy van kódolva, de nekem ez még így is soknak tűnik.
-
atesss
addikt
Thomson 40M71 :
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=%22Thomson+40M71%22&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu
"Nincs találat a kiválasztott nyelven"
Úgylátom elöször oroszul van
De megnézem az Euronics honlapján, vagy elöször kimegyek megnézni a postaládát, hátha benne van.Mod: illetve nem Samsung volt az? , mert olyat találok ilyen névvel, nálunk is
A többi dologra majd még kicsit késöbb reagálok.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
satyi1:
Igen, jól gondolod. Bár két megoldás is van, az egyik egy DVI-HDMI kábel, ilyet vehetsz több webboltban is (1, 2), vagy veszel egy DVI-HDMI átalakítót, és egy 10 méteres HDMI-HDMI kábelt.
atesss:
Azért egy kicsit más az, amikor egy filmet tömörítesz be, és más, amikor élőben, real-time kell tömöríteni egy digitális adást. Próbálj meg filmet betömöríteni 1x, megtudod majd. ^^
Igen, biztos, hogy Thomson, különféle állításokkal és vádakkal szemben egész jól tudok írni és olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
na, gyerekek, akkor ilyen lenne az M2 HD műholdról.[link], kíváncsi leszek, ha nem iyen uncsi műsor megy majd, milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
atesss
addikt
Na bedobták az Euronics katalógust.
Nemtudom hogy nevessek-e rajta vagy sírjak...
De ennél a Thomsonnál nem írják, hogy egyáltalán lenne benne DVB-T tuner.
De azért nézd vele HD-ben az Olimpiát...Meg van egy Sony 32U3000K, jellemzés: "... Beépített digitális földi TV-tuner (MPEG2, analóg vétel is lehetséges)"
Azaz olyan mintha nem is lenne.
De legalább azt odaírták hogy MPEG-2."A Sony nem nagyon törődött a PC-s bemenettel, az LG volt az egyik élen járója a PC-s rákötésnek, aztán a Samu követte. A többi gyártó csak lassan követte a trendet, az áttörés tavaly volt, amikor a legtöbb gyártó már többé-kevésbé támogatta a natívot. A Sony nem támogatja jelenleg sem VGA-n, csak HDMI-n."
Hát az viszont elég nagy gond. Pedig az egyik fő felhasználás ez lenne, VGA-n keresztül.
Pedig már épp elkezdett jobban tetszeni ez a Sony.
Mekkora romlás képminőségben a konverzió? (egy GMA950-es laptopról VGA kimeneten lejátszott 720p-s x264 filmnél)
Vagy mi van ha 1920*1080-at adok a VGA kimeneten, ezek szerint az mégis müködik vele, és az már natívban menne, nem?
És akkor a 720p-s filmet a gép konvertálná fel a kimenetre, az elég jó ebből a szempontból, nem?"Én itthon 60-70e Ft-ért láttam normális átalakítókat, külföldön 20e Ft körüli áron is látni néha, de hogy mennyire jók, az már más kérdés..."
20e-ért?? Ekkora lenne az árkülönbség?
Vagy akkor lehet az tényleg elég szarok azok...
Ennek az elkövetkező hónapokban hogy változhat az ára? (elsősorban külföldről)[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz atesss #15378 üzenetére
ok, de ha elindul az olimpia, én tudom itt nézni, Hd minőségben. kíváncsi leszek. én sem azt mondtam, hogy egy 10 éves műsort HD-ben nézek, de ettől függetlenül a kép határozottan jobb, mint egyébként.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
satyi1
csendes tag
Köszi! Nem vagyok nagy videokártya szakértő. A 7300 GT-n csak DVI tuner van. Egy DVI-HDMI kábellel való összekötésnél 1080-as HD jelet küld a kártya a tv-nek? Most nagy hülyeséget gondoltam? Nekem ez látszik nyilvánvalónak, ha már egyszer a HDMI tuneren kereszül viszem a tv-be a jelet. Van egyáltalán olyan, hogy DVI csati van a kártyán, megveszem a kábelt és csak adtam a sz....-nak egy pofont?
[ Szerkesztve ]
-
satyi1
csendes tag
válasz atesss #15378 üzenetére
HD anyagot az MTV még egy jó ideig nem tud elöállítani.
Az, hogy jó ideig relatív. Orba-szájba írják ki a közbeszerzési tendereket mindenféle HD adás sugárzásához szükséges kütyükre. Az elmúlt két hétben legalább 3-4 tendert indítottak el. Ez azért szerintem igencsak gőzerőnek számít.
-
félisten
atesss:
Mekkora romlás képminőségben a konverzió?
Lent írták, hogy a W4000 és E4000 állítólag kezeli gond nélkül az 1920x1080-at. Nekem személyes tapasztalatom a V3000-el volt, a W4000-est DVI-HDMI-vel próbáltam, VGA-val nem.
Amúgy ha filmnézésre kell, és amúgy is 720p forrás lesz, akkor tökmindegy, mehet 1280x720-ban is, csak menjen rendesen.
Ennek az elkövetkező hónapokban hogy változhat az ára? (elsősorban külföldről)Honnan tudjam? Nem szoktam figyelni, nem érint ugyanis.
HD anyagot az MTV még egy jó ideig nem tud elöállítani.
Már tavaly vásároltak 1080p felbontású kamerákat a Sony-tól.
Ebit:
Eddig a Viasat3, HírTV és az ATV volt még említve, az utóbbi kettő viszont reklámból nehézkesen él meg, tehát valami bevétel kell, hogy az Antenna Hungáriát kifizessék. Én emiatt nem bízom abban, hogy itt ingyenes szolgáltatás lesz.
satyi1
A HDMI videórésze ugyanazt a rendszert használja, mint a DVI, ezért elég egy sima kábel, és nem kell komolyabb átalakító. Tehát a videókártya szempontjából ugyanaz, mintha egy DVI bemenetes monitorra kötnéd rá. Elvileg mennie kell, de mint tudjuk a számítástechnika esetében az elvi és a gyakorlati működés között nincs közvetlen összefüggés.
-
atesss
addikt
"Amúgy ha filmnézésre kell, és amúgy is 720p forrás lesz, akkor tökmindegy, mehet 1280x720-ban is, csak menjen rendesen." De akkor az nem 1:1 PM , nem?
Vagy valójában az nem számít sokat a képminőségben?Egyébként kiderült, hogy épp a korábban említett Sony márkabolt mellett van dolgom, úgyhogy mindjárt megtekintem őket élőben is.
"HD anyagot az MTV még egy jó ideig nem tud elöállítani." Igen, asszem kicsit túl erősen fogalmaztam, de mindenesetre még pár hónapig a SAJÁT műsorok nagy része nem lesz HD.
-
mcdokika
tag
Ma voltam MM ben, sikerült kifognom egy jól felkészült eladót.Elbeszélgettem vele, megnéztünk sok tv t , összehasonlitottuk őket.
Először is miután mondtam hogy a szüleim főleg antennajelet néznének (ami egyelőre hagyományos) ő a plazma felé terelt, azt mondta sokkal gyorsabb mint az LCD , a hagyományos kép jobb.Azt mondta hogy ha plazma akkor csak Panasonic, vagy Pioneer(utóbbinak 40 " osa horror - 900.000 ezer)
Szóval folytattuk a plazma Panasonicoccal, néztünk belőle, HD readyst aminek 1024*768 volt a felbontása, gyönyörü képpel (!!!!) , meg néztünk 100Hz es Full HD sokat.
Hasonlitgattuk LCD ből is az 50 és 100 Hz est, jól látszódik a különbség.V3000 es LCD Sonyt néztem 40 " ba, nem voltam elájulva a képétől.A kávája nagyon komoly, minőségi, de a képe... Ha LCD akkor szvsz már inkább Samsung .
Természetesen még körülnézünk, de most ezek a Panák, nagyon bejönnek, árban nem jön ki a 42 es full HD, lehet 37 es full HD s plazma lesz.
-
félisten
válasz atesss #15390 üzenetére
Jobb az 1:1PM, de az adott esetben nem lesz látványos fejlődés, főleg, mivel amúgy is 720p-s anyagról hajtod meg. Ha mondjuk böngészni akarsz rajta, akkor a kép nem lesz teljesen éles, de filmnézésnél semmi ilyet nem fogsz tapasztalni.
-
hdmi
tag
Sziasztok, többen kérdezték, hogy mikor lesz teljesértékű HD adás a közszolgálatin az olimpia vége után. Ez tegnap az Estében hangzott el:
Mv.: - Az Este mikor lesz HD?
V.Z.: - Gyakorlatilag augusztus 1-től az M1-en és az M2-n is HD-sugárzást is továbbítunk, tehát bizonyos..
Mv.: -..de ezt csak átmeneti, kísérleti jelleggel.
V.Z.: - De ez csak egyrészt kísérleti, másrészt az Este esetében egy felkonvertált jelet jelent, az elkövetkező egy évben.
Mv.: - Felkonvertált?
V.Z.: - Igen.
Mv.: - Ez mit jelent?
V.Z.: - Ez azt jelenti, hogy hagyományos kamerákkal, amik most itt a stúdióban körülvesznek minket, hagyományos felbontásban vesszük fel a jelet és ezt felnagyítjuk tulajdonképpen mint egy fotoshoppal, vagy mint egy digitális fényképezőgéppel, amikor belenagyítunk. De ezt professzionális eszközökkel. Tehát a néző számára már augusztus 1-től egy jobb minőség várható. A hagyományos televízióján vagy pláne a plazmatelevízióján, egyébként pedig jövő nyártól a Magyar Televízió költözésével együtt áttérünk teljes műsorgyártásban a HD-technikára. Tehát onnantól fogva viszont az Este is teljes értékűen HD lesz.Tehát jővő nyáron.
[ Szerkesztve ]
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
satyi1
csendes tag
Köszi, meg egyébként a korábbi tanácsokat is a válogatásnál (bár pont mást választottam, de nincs két egyforma ember.) Így akkor gyorsan beruházok egy kábelre még, hogy a kis családom tudjon a gépről is filmet nézni, én meg (most nagyon utálni fogtok) megnézem élőben az olimpiát (na nem vagyok annyira tömött zsebű, de szeretem a munkahely juttatásait)
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
A felkonvertált műsorokról csak annyit, hogy ezt nagyon drága, rafinált, spéci cuccok végzik majd a stúdiókban.
Így a HD-n sugárzott felkonvertált adás minősége messze lepipálja majd az LCD TV saját elektronikája által a HD-panelre felnagyított hagyományos, analóg adást.[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
válasz wassermann #15395 üzenetére
Ezt nagy általánosságban, nem érdemes kijelenteni, mert az már most is látható, hogy egyelőre "kisérlet adásról" van szó, technika beszerzése, beüzemelése,személyzet átképzése,tapasztalat szerzés stb, ez 2012-ig simán eltart.
-
Rick4
félisten
most reklám megy, ez már tűrhetőbb mint az a régi felvétel, egyébként 1080i-ben jön..[link] összességében lényegesen jobb, mint egy sima 576i-s DVB-S műsor..
-
félisten
válasz headhunter #15398 üzenetére
Nem létezik "PAL" és "NTSC" ilyen viszonylatban. A 24Hz 5/5 pulldown az 120Hz. Hogy megszokásból 100Hz-nek írják sokan (én is), ne zavarjon.
Aktív témák
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Blu-ray lejátszók
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows Insider Program
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest