Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
Nem lesz baja az alkoholos ablaktisztítótól?? Én azt hittem hogy csak alkohol-mentessel lehet tisztitani, no nem sörrel.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
félisten
válasz tupacamaru #16851 üzenetére
Van egy jó 3 (talán már 4) éves Belinea 102035W LCD monitorom, amit amióta megvan, azzal tisztítom. Semmiféle problémát nem tapasztaltam eddig vele, ahogy az eddigi TV-imnél sem.
De ha aggódsz, akkor alkoholmentessel tisztítsd, és no probléma.[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
csendes tag
NAGY köszönetet nektek, a többszáz hozzászólás és tesztek olvasgatása után megvettem az első lcd tv-m : Sony 40KDL-W4000
A HD filmek nagyon ütősek rajta, pc monitorként is tökéletesen megfelel! PSP-t rákötve meg leesett az állam mit ki bírnak hozni ebből a kis masinából...Cifu, köszi az lcd alapozó cikket is, nagyon hasznos!
Mindenkinek frankó tv-zést!
https://www.youtube.com/@selfhelpsingh/videos
-
bossvico
senior tag
ÁÁÁÁÁÁÁ de szép.
Rákötöttem a pc-t az LE32A451C1-re.
Játék, mkv, fotók. Gyönyörű.Lenyomtam az info gombot, felbontásnak 1920x1080-at írt ki, pedig az egyik játék 1680-ra volt állítva, a film meg 720p-s felbontású volt. Ezt nem értem, de gyönyörű volt.
A vista meg 1360x768-ra lett belőve, hdmi - dvi kábellel kötöttem össze.Sokat kell még várni hogy normális áron a tv adás is ilyen szép legyen?
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
Rick4
félisten
nekem a victoria törlőkendő jött be, direkt erre van kitalálva, se folt, se szösz nem marad utána, mivel a zárt dobozból húzom ki, szemcséket sincs sok lehetőségem a törlőre tenni. a 100db kb 800ft-ba kerül.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
fekikeem:
Gratula a TV-dhez, használd egészséggel. ^^
bossvico:
Neked is gratula, a felbontáshoz - az asztal felbontása 1920x1080 pixel lett, mert ekkora (1080p) a legnagyobb támogatott bemeneti videojel és ennyire állította a videókártya automatikusan a felbontást. A pixelhelyesen akarod élvezni, akkor 1360x768-ra állísd be a felbontást, ekkor lesz teljesen éles a kép. A videó felbontása lényegtelen, a legtöbb lejátszó felskálázza az asztal felbontására, ha teljes képernyőssé teszed. Játékoknál általában a legutóbb beállított felbontás marad meg, tehát át kell állítanod 1360x768-ra.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerős szeretne venni egy Bravia tv-t, de se neki se nekem semmi fogalmam sincs arról, h melyiket lenne érdemesebb. 200-250k lenne rá, tudtok mondani 1-2 típust amit nagyjából ennyiért vesztegelnek és az árhoz mérten jó? Illetve 300-350 közt is elfogadnék egy típus ajánlást.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Xerxész
őstag
Az mitől van, hogy egyik HDMI csati sem aktív a menüben?
-
Bone09
csendes tag
Sziasztok!
Ma kicsit nézelődtem a "piacon" és lassan kezd tisztulni a kép.
Toshiba, Sharp és a Panasonic - most úgy gondolom - hogy kizárva, maradt a Samsung és a Philips.
A legnagyob gondot a Samsung okozza, mivel három típus tetszet (~250e Ft-os kategóriában):
- 37A656 - képe szép, 100Hz és mindenki dícséri, hogy baromi jó az elektronikája
- 37A615 - képe ennek is szép volt, külöbséget nem igazán láttam a 656-hoz képest, viszont azt írták valahol, hogy 5-ös panel van benne
- 40A551 - ha már a 615-ben is 5-ös panel van, akkor ugyanezért a pénzért már adnak 40"-ost. Ezen ugyan csak demo HD ment, így ezen is szép volt a kép (de mivel kb. 2-3 m-ről nézzük kicsit nagynak találtam - ez is dilemma).Az aktuális boltban ugyan a két 37-es között nagy volt az árkülnbség, viszont a neten kb. egy árban vannak, így a kérdések:
- akár a 37A615-ért, akár a 37A656-ért az esetleges nagyobb időtállóság miatt érdemes-e beáldozni a nagyobb méretet (bár megjegyzem semmiképpen nem ez az elsődleges szempont)
- a 37A615-öst és a 37A656a-ost összehasonlítottam a samsung oldalán, de a 100Hz-en kívül a 615 több mindent tudott (pl. játék üzemmód, Mozi plusz). Most mi a helyzet, melyiket érdemes választani?Előre is köszönöm.
-
félisten
válasz Bone09 #16860 üzenetére
Először is, 2-3 méterről a 40" nem nagy. Hidd el, rá fogsz jönni, én régóta mondogatom, nagyságrendileg 10-ből 9 ember igazat adott e téren (-szerény sóhaj, és egy halkan elmormolt ima, hogy te ne a kivételeket erősítsd ^^ -).
Az LE-37A656-os jobb képminőséget nyújt, van benne 100Hz, és ne zavarjon meg, hogy esetleg nincs megemlítve a Samu oldalán a játék üzemmód, vagy a Mozi plusz, mert azok is benne vannak (a Mozi plusz gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint a 100Hz, csak éppen 60Hz-en, emiatt nem is hatékony annyira). Tehát ezek a pozitívumok. Az LE-40A551-es 3"-al (~7,5cm-el) nagyobb képátlót jelent, ami viszont nem rossz dolog.
Alaphangon azt szoktam mondani, hogy bizonyos esetekben megéri feláldozni a képminőséget és az extrákat, cserébe egyel nagyobb TV-t választani, mert a méret igenis számít. Ez esetben némi kétséggel ugyan, de azt mondom, hogy inkább az LE-37A656-os. Jó dolog a (jó minőségű) 100Hz szerintem, és nyújt annyival többet az A656-os, hogy megérje. De ez csak az én véleményem, tehát ne tessék kőbe vésett szentírásnak tekinteni. ^^
-
Scoobyka
addikt
válasz Bone09 #16860 üzenetére
én is ezzen agyaltam...hogy vagy 40a557 vagy 37a656 és bizony,hogy 656os lett belőle!
sztem is jobb választás.....,de neked kell eldönteni mire van szükséged.615ösről viszont lebeszélnélek....100hz nincs benne és igen ugyanaz a panel van benne,,mint az 5ösbe....annyi a 6osból,hogy a designt megkapta.
[ Szerkesztve ]
-
Mátébácsi
csendes tag
válasz Scoobyka #16862 üzenetére
Mégegy kérdés!
Szerintetek az LG 6000 es szériája rendben van vagy inkább a samsungot érdemes vásárolni?
logic.hu nál pl a 37lg6000 es 217 be kerül egész baráti és 100hz es is,illetve tükröződésmentek a képe a 42 esnek is ami 240 be fájna!
Ugyanitt az LE40A656 235FT a 37 es pedig 229(ez amugy elég vicces)! -
ERPY
őstag
Na megvan nekem is a 40a656-om. Mivel nemsok időm volt vele foglalkozni, igy csak gyorsan 1-2 dolgot belőttem, hogy mire hazaérünk a pókerezésből valamennyire használható legyen.
PC összekötése pikk-pakk ment, minden oka, álomszép a képe, tesztelve játékkal, 1080p és 720p mkv videóval, stb. Meglepődtem, hogy a 720p-s videók is milyen szépek annak ellenére, hogy nem nativ felbontásúak, és azok még kevesebb helyet is foglalnak, hamarabb letölthetőek. Monitorként is fullos, csak kell hozzá még egy veznélküli egér és billenytűzet, nade holnap is van nap.
Köszönöm mindazoknak akik segitettek és tanácsot adtak a választásban, nagyon megvagyok vele elégedve. Nálunk a tv adás analóg fostalicska, igy az különösebb emlitést sem érdemel, a lényeg hogy mozog a kép, a hangot meg hallgatjuk. :-)A PC-s részt Cifu beállitása alapján nyomtam le, minden oké vele, szuper.
Viszont a végén van egy ilyen irás: "ja és a 100hz bekapcsolása pc módba:"
Erre lennék kiváncsi, hogy ezt hol kell beállitani?Egyenlőre ennyi, ha kérdésem lesz majd itt fordulok hozzátok, itt tudom hogy hozzáértő és segítőkész emberek vannak. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
dell_sas
csendes tag
válasz sanyi23 #16048 üzenetére
Üdv!
Samsung LE40A656 hátránya a nagyon lassú csatornaváltás még a bemenetek közt is.
A távkapcs nem az a típus amit 1 nap alatt megtanulsz.
(Dreambox távval müxik)Viszont képe az nagyon szép , PC-->720p , 1080p
Már csak olyan jelforrás kell ami hasonló minőségben adVannak boltok ahol nem kell rá várni.
Sas
-
Scoobyka
addikt
hirtelen nagyon megszaporodtak a 656os tulajok
[ Szerkesztve ]
-
dell_sas
csendes tag
Régebben kérdezte valaki hogy, PC-ről HDMI-n átmegy-e a hang.
Igen. Csak a DVI -> HDMI átalakító DUAL legyen , meg persze a VGA kártya támogassa.
15m kábel OK -
bwoay
nagyúr
válasz dell_sas #16865 üzenetére
a távirányító szerintem megkaphatná a Samsung történelem
legratyibb remote-ja címet. Amikor döntenem kellett,
hogy a Panasonic TX-37LZ70P-t veszem,
vagy az egyértelműen sokkal jobb 37A656-ot,
akkor szerintem a hezitálás oka 50%-ban
az utóbbi kurvaronda távirányítója miatt volt.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
félisten
Mátébácsi:
Az LG6000-nek nagyon korrekt a menüje, a hangszórói és a távja. Ellenben képminőség terén egy picit alatta van az A656-osnak, a külcsíny pedig olyan, amilyen...
ERPY:
A Forrás névválasztásánál add meg mondjuk, hogy blu-ray, utána kiválasztható a 100Hz. Szvsz PC módban sehogy se fog menni a 100Hz...
dell_sas:
Milyen videokártyánál működik ez? Milyen kábellel? Mert ATi Radeon HD esetén nekünk nem működött (dual DVI-D -> HDMI kábel, Kácsa-Audio féle). NVidia esetén meg nem volt még dolgom olyannal, ami hangot is tudott kiküldeni. Szóval csak az ATi saját DVI-I -> HDMI átalakítójánál működött a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
válasz bigdigit #16843 üzenetére
[OFF] ...talan az arat a tvnek, te hol lattal samu 40a656ost 320ert? direktbe irtam is meg a link utan h vilagos legyen mindenkinek (ha netan visszairna vki itt - en ezt probaltam elkerulni de nem tudtam akkor ezek szerint xD)...
amugy mar kijavitottak :p szepen megy lefele az ara, hala az olednek :-} [/OFF]
[ Szerkesztve ]
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
battis
csendes tag
-
bigdigit
addikt
válasz dell_sas #16867 üzenetére
ez engem is érdekelne.főleg,hogy ez az egész DVI-HDMI hangátvitel miként működik.
egyrészt használható-e úgy,hogy a pc hangjait továbbra is mondjuk az x-fi kezeli de filmlejátszásakor hdmi-in a vga-n a beépített hangkártya hangja menjen ki.
és végül is milyen hang megy ki?mondjuk 5.1-es ac3-as esetén ez megy át simán vagy szétszedi a csatornákat?a tv csinál belőle sima sztereót de a tv-ből tovább vezetve koax-on az erősítőbe marad az ac3?számomra ez lenne az optimális megoldás.így kiküszöbölhető lenne a lipsing vagy hogy írják. -
dell_sas
csendes tag
ASUS Radeon 3650 silent - el megy. Csak amit gyárilag adnak hozzá DVI--> HDMI átalakítót azzal nem megy. Vettem másikat azzal OK, Ja és csak az egyik kimeneten van hang(nem a sárga). a Realtak HDMI drivert CSAK VISTA alatt kell telepíteni. XP alatt AA01-el megy.
Én gyakoroltam egy ideig mire megjött a hang a HDMI-n.
A TV-n levő digitális audion csak stereo jel jött ki, ha HDMI-ről ment a PC.Üdv:
Sas -
bigdigit
addikt
válasz bigdigit #16879 üzenetére
pedig itt mást írnak de lehet hardver is kellene hozzá...de milyen?
sokcsatornás hangátvitelvagy lehet tv-je is válogatja..
de itt felmerül bennem egy másik kérdés is.ha digitális vétel esetén van 5.1-es hang a tv koax kimenetén milyen hang jön ki?ac3 5.1?
sajnos nekem nincs ilyen digitális csomagom így nem tudom kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
kisbuba
tag
Van egy 32" PANASONIC LCD Tv-m, amivel összekötöttem a PC-m, egy (Y,Pb,Pr) kábellel. Az lenne a kérdésem, hogy egy DVI-HDMI kébellel jobb képet lehet kihozni a TV-re? Segitségeteket előre is köszönöm!
-
as_Rock
őstag
Ki az a Viktória, és hol lehet ennyiért megkapni?
De most komolyan, a fő gondot nekem is az okozza, hogy ablaktisztító rendben, de mivel töröljem, ami nem szöszöl, nem hagy nyomot, nem ül bele az LCD apró felületi egyenetlenségeibe?"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
as_Rock
őstag
válasz bigdigit #16880 üzenetére
Úgy tudom csak az Asus ATI-kártyáinál megy ki a hang is a DVI-on, a többi gyártónál csak a képet küldik ki, illetve asus-nál is ahogy lentebb írták a hozzáadott kábel nem jó a hanghoz, csak a képhez, ha hangot is továbbítani akarsz arra külön kábelt kell venni.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
bigdigit
addikt
válasz Gee_1985 #16883 üzenetére
csak ez a megoldás nem tökéletes.mivel dolgoznak képjavító funkciók mindig lesz némi csúszás a kép és a hang között sajnos.
a legjobban mondjuk egy pisztoly lövésnél tudod érzékelni, hogy bizony nem akkor hallod a hangot mint amikor illene.ezért úgy lenne optimális dvi-hdmi-n megy a kép és hang is a tv-be.a tv korrigálja a képet de a úgy hogy a hang a helyén maradjon majd koaxon megy tovább erősítőbe.
-
MrRepa
tag
válasz hohozoli #16047 üzenetére
Szia!
Nekem a 42-es van ebből, és simán viszi a FULL-HD-t DVI-on. Csak jánlani tudom a készüléket, nekem nagyon bevált, pár hónapja megvan, és mondjuk én főleg SD TV-t és DVD-ket nézek, de hihetetlen az érzés...
Estére néha bekapcsolom az Ambilightot, hát az elején fura volt, de mostanra már megszoktam és a szemem szint eigényli a háttérvilágitást.
Úgyhogy nem kell parázni, megy a FullHD felbontás a TV-n, bár én nem ajánlom mert annyira picik lesznek a betük, hogy fél méterről kell nézni hogy elolvasd. Én 1680*1050-be használom, úgy még nagyjából olvashatók a szavak rajta.
Remélem tudtam segiteni. -
bigdigit
addikt
csak itt általában fordítva vanelőbb hallom
mint mondtam a képjavítás miatt(főleg 100hz)késik a megjelenítés.
de van más tapasztalat is ilyen ügyben nem csak pc-és.
este az asszony a konyhában nézte a kb 7"-es kistv-én a műsort én meg eggyel arrébb a nagyon ugyanazt.sima tv2 SD adás és ennél is késett egy bolhaf..nyit a hang a kicsihez képest.lehet én vagyok már túl érzékeny ezekre a dolgokra.úgy kell külön koncentrálnom ne a szereplő képét nézzem szinkronban mozog-e a hanggal
aztán rájöttem ez hülyeség mert kurva idegesítő hogy ugye a más nyelv miatt egy külföldi szinkronos filmnél eleve egész másképp artikulál.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
persze, a távkapcs döntött, és a Panasonicot vettem,
azért írok hónapok óta a 37-es meg a 40-es A656-ról...Rick:
ja, a két TV megvásárlása után
alig tudtam lemondani arról a csábító 30 rugós pluszköltségről,
amit még a Harmony One beszerzése jelentett volna[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Scoobyka
addikt
nem tom ki hogy van vele,de én 1-1,6mről simán látom a képpontokat filmeknél bizonyos mozgásoknál.....sztem egy 37eshez legalább kell 1,7m egy 40eshez meg 1,9m fullhdnál.
most egy asztali régi gépet dugtam rá dvi-hdmi kábellel a tv-re...
hát a színek sztem gyengébbek és kiesenek a betük körvonalaiból...mondjuk pirosnál és zöldnél jobban látszik....nem tudom vhol láttam egy cikket,hogy a frissités megoldotta,de most nem találom.tehát hdmi-hdmi kábel bizony sztem szebb képet eredményez....és dvi-hdmi n keresztül csak 50 illetve 60 hzet lehet csak állítani nekem...
oprendszer winxp
vidkártya agp-s 6600-asa dell 1525ös notin meg hdmin keresztül lehet 50,60,25,30hzet is állítagni,pedig abban csak mezei x3100-as kártya van.
-
KANTRI
csendes tag
Sziasztok ! Én is tv vásárlás előtt állok, és (talán) nem véletlenül a Samsung Le40656-ra esett a választás. Eredetileg M87-re gondoltam, de arról sikerült lebeszélnetek.
Erről a logik.hu-ról van valakinek valamilyen tapasztalata? csak furi hogy itt 235 a tv, máshol meg 260 nál kezdődik...
Valaki vett már tőlük? -
kisbuba
tag
válasz Palika71 #16882 üzenetére
Kb 5m-es de nem a legjobb minőségü volt az a (Y, Pb, Pr) kábel ugyanis az ára (1000Ft) és a kép nem volt teljesen 100%, ugyanis 1,5m-ről nézve nehezen lehetett elolvasni a szöveget. A VGA-m tipusa: 8800GT.
Ezek szerint nyilván jobb lenne egy (http://www.vatera.hu/hdmi_dvi_osszekoto_kabel_5_meteres_hq_minoseg_89667636.html)
ilyen kábel?
Köszi!!! -
_ak_
addikt
Let's begin, de gozaimasu!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest