Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • PPatrik

  aktív tag

  Sziasztok!
  Most kezdtem el nézelődni a témában, a legjobb megoldás után kutatva.
  Az elején a Femto kezelések voltak szimpatikusak, viszont valahol olvastam, hogy Lasik kezelést nem csinálnak, mert veszélyes, stbstb. Angol irodalomban, pedig a Femto-t nem hívják Femtonak, mert az is Lasik, csak éppen lézer készíti a lebenyt, ami miatt persze biztonságosabb, de akkor is vannak fenntartásaim.
  PRK irányból valahol olvastam, hogy az alkoholos megoldás nem tesz jót a szemnek, így irányultam a No-touch PRK (Sasszemnél) felé. Nameg így a szememben sem turkálna senki, ami pozitív, mert nagyon rosszul tűröm az ilyet (bár gondolom mindenki ezt mondja előtte).
  Szóval a Sasszem féle No-touch PRK-ról mik a tapasztalatok? Mennyi jelenleg az átfutási idő? ( Azaz a vizsgálatra mennyit kell várni a jelentkezéstől, majd az után mennyivel van a műtét?)
  Amúgy 19 éves múltam, vagy most megyek el (még egyetem előtt), vagy majd egyetem után, de akkor már a több hónapos kiesés nem hiszem, hogy vállalható lenne, maximum 26-28 évesen). 4 éve ugyanaz a szemüvegem van, bevallom nem is voltam szemészeten azóta, de a vezetéshez az orvosi alkalmasságin nem volt gond, amúgy -1.7 és -2.0-esek a szemeim, szóval összeségében bizakodó vagyok.

  Az elvárásaim jelenleg: Későbbiekben lehessen újraműteni gond nélkül (PRK +1), sportolás közben is maximálisan biztonságos legyen (PRK +1, az elnevezéssekkel kavarás a (Femto)Lasik részéről nem győzött meg), biciklizés közben ne legyenek gondok (sötétben is jól lássak és ne kelljen folyton csepegtetni a szemembe menet közben sok évig) és a műtét csak január 1. után lehet, de május elején már repülnék, majd 5-7 hetet biciklizve/vadkempingezve szeretnék tölteni, bár a szemem prioritást élvez.

  [ Szerkesztve ]

 • PPatrik

  aktív tag

  válasz Moleman #2977 üzenetére

  Köszi az infókat! Igen, miután leírtam, rájöttem, hogy lehet alkoholos már nincsen, de már nem tudtam volna szerkeszteni. Viszont nem tudom, sima PRK-nál, akkor csak kapargat az ember szemében, hogy a hámréteg eljöjjön? Hát annál rosszabbul hangzik. :DDD
  A biciklizéshez: El nem tudom mondani, mennyire várom, hogy korrekt biciklis szemüvegben biciklizhessek, az utcai helyett. (ami mellett nem megy be a bogár, szél, akármi)

 • PPatrik

  aktív tag

  válasz Flaky #3063 üzenetére

  Ez engem is érdekelne, én is ebben gondolkodom, viszont: 2 hete azt mondta a hölgy, hogy a jövő hét második felében telefonáljak vizsgálati időpontot egyeztetni. Na hívtam is múlthéten pénteken kétszer, ezen a héten még csak egyszer, mindig végig kicsöng a telefon, de nem veszi fel senki.
  Én még nem vagyok 110%-ban elhatározódva, hogy ezt szeretném, csak éppen most áll rendelkezésre annyi szabad idő gyógyulni és odafigyelni mindenre, amennyi lehet 5-6 évig nem fog. Viszont ez a magatartás nem megnyugtató számomra, tudom, hogy millió és egy oka lehet, de akkor is :O

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés