Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    válasz rushty #2344 üzenetére

    A vizsgálatra szerintem nem szükséges kísérő, kitágított pupillával hazatömegközlekedtem, azzal nem volt gond. Olvasni nem fogsz tudni, napszemüveg is kell, de biztonsággal haza tudsz menni. Így, hogy most már tudom, hogyan reagáltam rá, mehettem volna motorral is, de előtte nem tudhattam. Utána majdnem 1.5 napig rosszabbul láttam közelre.

    PRK tapasztalatok következnek: a műtét napján ajánlott a kísérő (a klinika is kéri), mikor kijöttem, megörültem, hogy látok, de 1 km után már inkább a csukott szemmel történő könnyezést választottam elfoglaltságnak. Az első napos kontrollra is elkél a kísérő, az is könnyezős-fényérzékeny volt nekem, kocsival vittek, a BKV még kellemetlen lett volna. A harmadik napos kontrollra már BKV-ztam, akkor vették le a lencsét, hazafelé kicsit homályosan láttam, de nem okozott már gondot, még egy kávéra is beültem hazafelé. Volt kísérőm, de már nem volt szükséges.

    Úgyhogy összegezve, szerintem csak a műtét napján és az első kontrollon van szükség taxira.

    A femtoval műtött sorstársak már az első napos kontrollra várva is lazán mobiloztak a váróban, míg a PRK-sokon látszott, hogy nem sokat aludtak, és minden foton fáj. Ebből gondolom, hogy femto után már akár első nap is önellátó lehet az ember.

Új hozzászólás Aktív témák