- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- [Re:] Kidurran a hatalmasra fújt chipbuborék? A Micronnal kezdődhet a nagy lejtő
- Netflix
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok és bányászatuk (GPU)
- Gmail
- [Re:] Okostermosztátokkal csökkentené az energiafogyasztást az EU
- DIGI internet
- [Re:] Kézírásfelismerővel újított az OSZK
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
albiosz
senior tag
válasz
Moleman #2342 üzenetére
Azért ez a 30 év kicsit túlzásnak tűnik. Lásd icecave 26 évesen műttette és 8 év elteltével újraműtés is felmerült. Félek a visszaromlástól. Újraműtés egyébként fizetős vagy hány évre szól a garancia?
(#2343) icecave: olvasgattam már az írásod, köszönöm! Nem olvastam végig betűről betűre, de azt nem találom, hogy miért Focus lett Optik-Med helyett. Erről tudsz írni pár sort? Illetve az újraműtéses fenti kérdésre esetleg tudsz válaszolni?
-
-
albiosz
senior tag
-
tildy
nagyúr
válasz
Moleman #2391 üzenetére
Ha ferfi vagy , akkor igen, de noknel, akik szulni akarnak jobb lehet a sima prk.
BTW kb 14 eve mutettem prk-val, kb fel dioptria jott vissza. Abszolut megerte."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz
Moleman #2402 üzenetére
Elnezest rossz kommentre valaszoltam, vagy nem kattintottam a linkre, mar nem tudom.
Igazad van, semmit nem szamit, hogy vannak eltavolitva a szaruhartyarol a hamsejtek PRK-nal ( nem a teljes szaruhartya).
Arra akartam reagalni, hogy szulesnel es bizonyos kuzdosportoknal stb. szamit, hogy milyen tipusu muteted van. PRK ezekben az esetekben -nekem legalabbis - biztonsagosabbnak tunik, a vagas hianya miatt.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
albiosz
senior tag
válasz
Moleman #2402 üzenetére
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy PRK után kb. mikor lehet dolgozni? Sajnos napi kb. 8 órát ülök gép előtt munkában.
(#2403) tildy: pont ezt mondták nekem is többen, hogy prk után kvázi ,,gyári" állapotra gyógyul vissza a szem, femto esetén nem. Az jó hír, hogy neked ennyi év után sem romlott sokat. Meg szabad kérdezni, hogy mi a foglalkozásod és napi mennyit ülsz kb. gép előtt?
-
albiosz
senior tag
válasz
Moleman #2405 üzenetére
Köszönöm a részletes választ! Ez egészen jól hangzik. 2 hét szabit tervezek a műtét után, meglátjuk nekem elég lesz-e. Ha egyáltalán alkalmas vagyok a műtétre. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz holnap a vizsgálaton.
(#2406) tildy: köszönöm neked is! Reméljük hasonlóan jól bírja majd az én szemem is a sok éves kiképzést, ha úgy alakul. Min. 2 hét kihagyást tervezek én is, az a biztos.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Moleman #2456 üzenetére
Motorozom, szóval simán benne van, hogy bármikor jöhet egy nagyobb ütés, ezért eleve a PRK-ban gondolkozom. Abból is a no touch verziót választanám. Már kértem időpontot az alkalmassági vizsgálatra, február végén megyek.
A műtéttel szerintem megvárom az őszt, a motoros szezon végét.
A biztosítás meg nem azért kell, mert ennyire félek, hanem ha bejön a gond, akkor nagyon nem mindegy, hogy mi van. Motorozásra is direkt van biztosításom, ha nagy baj történik, akkor 5-10-20 milliók jönnek, a súlyosságtól függően. De ha fél évre kiesem a munkából, akkor is kapom tovább a teljes fizetésemet.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Moleman #2458 üzenetére
#Moleman
Az árkülönbözet számomra lényegtelen, én a legbiztonságosabb megoldást szeretném, és ezért cserébe kibírok egy kis fájdalmat.
Emiatt választanám a PRK-t. Abból is ez a no touch már elég jónak tűnik.
Én télen féltem a nagymotort.#csƵ
Inkább arra gondoltam, hogy simán túlélhető, ha az ember fejét rövid ideig 20-30G, de ha tényleg rövid ideig tart a lassulás, akkor akár 50G éri, amikor elesik és beveri a fejét (mondjuk itt már a homlokra tud passzírozódni az agy, ha túl sokáig tart), ami mondjuk simán benne van egy meg nem adott elsőbbségi szituációban.
Tipikus, hogy nekimegy a motoros az autónak, elkezd előrecsúszni (szakszerűen a motor jobban lassul, amikor a kereke nekimegy a kocsinak, a motoros meg megőrizné az egyenes vonalú egyenletes mozgását), a motoros combjai beleakadnak a kormányba, ott egy forgáspont keletkezik és a feje előrebukik és ezerrel belefejel az autó oldalának-tetejének a határába.
Kb az egyik legtipikusabb balesettípus. Ha IL után képes leszakadni, akkor itt leszakad. Ha ennél nem szakad le, akkor az egész riogatás teljesen alaptalan. Ha ezt túléli a motoros, és nem szakad le, akkor nem esik le semmitől, amibe nem halhatunk bele. Ennél komolyabb max az lehet, ha a szemét nyomják ki, de akkor meg tényleg nem ezen múlik. -
eventus
veterán
válasz
Moleman #2496 üzenetére
En szarazabb vagyok, 6 ev utan is. Csepp csepp es kesz, mindig van nalam. Ez sokkal kisebb "kellemetlenseg" mint a szemuveg pucolasa es hogy -5.5 voltak a szemeim, 15 centiig lattam csak. Persze a szarazsag sokmindentol fugg. Tisztabb levegoben nincs baj, de egy irodaban minden kenegetem. Ha kiszarad, akkor kicsit rosszabbul latok a konnyfilm hianya miatt. Ha nedves, mint a sas. Tehat nem a szemem romlott, ami jo. Novemberben volt ceges eu vizsgalat, szemesz is ugyanezt mondta.
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - iPhone 13 Pro, Sony RX10 IV
-
-
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2523 üzenetére
Kösz. Most az optimumnál van egy akció és csak 100 egy szem prk-val. Ezért gondolkodom rajta. Egy ismerősöm csinálta ott neki jó lett. Rossz tapasztalata van esetleg valakinek innen?
Ahogy látom többen PRK-t csináltattatok, jól értem, hogy biztonságosabbnak tartjátok? Valami hátránya van a lebenyeshez képest? A fájdalomtól eltekintve a gyógyulás nem rosszabb, nem lesz pontatlanabb?
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2530 üzenetére
Köszi. Neked is F1rstK1nq.
És ezen túl tudsz bármi előnyéről a femto-nak? Nincs ott olyan, hogy pontosabb az mondjuk, mert nem a felszín gyógyul? Az az időszak amúgy mennyi, amíg nem tud dolgozni az ember a prk-nál?
És még egy
Amikor megyek vizsgálatra, akkor mi az, amit feltétlen megéri megkérdezni jó alaposan? Van ilyen?
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2532 üzenetére
Ez így jól hangzik. Erről jut eszembe, a közeli dolgok látásába is bekavar ez? Vagy miért lett a közeli is homályos? Neked az sem volt jó? Még egy kört a vizsgálat után utána olvasok még én is. De valahogy jobb konkrét személy tapasztalatait hallani.
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2534 üzenetére
Huh, ez azért elgondolkodtat. Mert nekem muszáj olvasnom munkában szinte egész nap... Az öt hét kiesés meg durva lenne. Ráadásul a femto-ra nem vagyok alkalmas mert kicsit a szem résem vagy ilyesmi.
Amúgy tegnap voltam a vizsgálaton, de még mindig nagy a pupillám és kicsi érzem is ezt a látásban. Ez normális?
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2592 üzenetére
Nekem konkrétan a műtős klinikán, minta az orvos, hogy ha nem műttetem meg, akkor nem fog kelleni közelre, pont mert 1-2 között van most. Ez így nem állja meg a helyét? Ez eszt jelenti?: "Kivéve ha mínusz 1-2D körül van most a szemed, akkor olvasáshoz elég lesz levenni, remélhetőleg". Igazából rossz vagyok és nem hordom a szemüveget sokszor... pedig 1,5-es... ami rossz eléggé, de beltérben irodában látom így is a környezetemet és számítógépet is. Lakáson kívül kell a távolra látás. De utálom a szemüveget meg a lencsét is szóval jó lenne a műtét elvileg.
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2596 üzenetére
Mindkettőt akarom
Na jó, lehet, ha választhatnék csak úgy és ép maradna a szaruhártyám, akkor a távolabbi dolgokat választanám, de azért itt van egy műtét és némi kockázat. Most azt fogom csinálni, hogy neki állok kísérletezni újra különféle lencsékkel, hogy nem találok e egy olyanabb típust, amit jobban szeret a szemem, hosszabb távon is bent.
Meg tényleg a közel manapság nem csak a könyv olvasást jelenti, hanem a fél életünket képernyők előtt töltjük minden nap. Plusz itt a telefonok. Szóval ez egy elég gyakori rutin nap közben, hogy közelre kell tudni szöveget olvasni. Szóval ez ilyen elengedhetetlen életfeltétel, míg a másik, hogy lássak embereket, tájakat szabadon az meg valami nagyon klassz öröm.
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
válasz
Moleman #2617 üzenetére
A szaruhártya az gondolom itt egy vékonyított állapotról lesz még vékonyabb. Ez egy tényező lehet itt.
(ha jól értem a szaruhártya nem csak hámosodik, hanem az idegsejteknek is regenerálódni kell rajta. amik ha minden igaz szerepet játszanak a könnyrétegben is a szemen.)we all deserve a bit of luck.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Moleman #2622 üzenetére
Ez nem függőség, hanem szar műkönny. Én 5 félét próbáltam mire az egyik bevált. Volt ami eleve nem használt, volt amit az általad is leírt tüneteket produkálta, a mostani műkönnyem viszont remek, alig kell naponta 1-2 alkalom és nem szárad ki fél órával használat után a szemem.
Ami bevált az a Baush & Lomb, ami meg kiszárította fél óra utána az az ocutears volt.
-
ingalls
senior tag
válasz
Moleman #2646 üzenetére
Saint James-nél voltam, nem volt ilyen garancia. A szerződést átolvastam műtét előtt, amiben annyi volt, hogy előfordulhat alul -, túlkorrigálás. Garanciáról nem volt szó.
4. napon voltam kontrollon, a doktornő hülyének nézett. Mondtam, hogy alig látok, erre annyit mondott, hogy látja, hogy a bal szememen nem záródott még a hártya, ezért azzal rosszul láthatok. Mondom, igen, de a jobbal is életlen a látásom. Erre kelletlenül bekapcsolta a kivetítőt. Nagy nehezen kisilabizáltam néhány sort (egyiket se élesen láttam), mire azt mondja, hogy jól lát maga.
Ha még egyszer ott lennék, valószínű, kivágnám a balhét. 4 hét múlva kaptam időpontot legközelebb. Ezt a tróger helyet messziről kerüljétek...
Hülyének nézett az asszisztens, a műtős doktornő, az is, akinél kontrollon voltam. Egyedül egy fiatal srác volt normális, akinél alkalmassági vizsgálaton voltam
Jó, nem? Alkalmassági-műtét-kontroll, 3 külön orvos..... -
tildy
nagyúr
válasz
Moleman #2650 üzenetére
Ezek miota leteznek? Mar bocsanat kerdesert, de van jopar klinika Magyarorszagon akiknek mar tobb evtizedes multja van, sok -sok mutettel a hatuk mogott, sokkal inkabb visszakovetheto.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz
Moleman #2653 üzenetére
Engem meggyozott, hogy nem akartak azonnal muteni. Havonta jartam vissza hozzajuk a kemeny lencse hatasa miatt, miutan azt mondtak na most mar el mernek vallalni.
-
ingalls
senior tag
válasz
Moleman #2660 üzenetére
Ez a leragadás is javul már, ma nem is fájt. Egyébként azzal kezelem, hogy mielőtt kinyitnám a szemem, kívülről rácseppentek a szemhéjamra az orrom felől, ahonnan a műkönny hamar alávonja leragadó részt. Így simán ki lehet nyitni. Csak annyi kritériuma van, hogy emlékezz, hová raktad a műkönnyet este.
(#2659) CyberPunk666: Egy adag Tears Naturale cseppem van, még csak most fogyott el. Nem nagyon van szükségem műkönnyre, elég nedves a szemem magától is. Olyat próbáltam, hogy elalvás előtt jól telenyomtam a szemem, de ahogy Moleman is írta, az nem sokat segít. Ez a legkevesebb, csak lássak végre jól.
-
Jannn
aktív tag
válasz
Moleman #2700 üzenetére
Ez nem törvényszerű, nekem a Flucon elhagyása után sem változott semmi. Most pénteken mentem a 2 hónapos kontrollra és ugyanúgy egy szemes 150% két szemes 200% lett az eredmény. Raadasul nem száraz a szemem, így nem is javasolt mukonnyet. Most már napszemüveget sem kell hordani és lehet bármit csinálni (pl strand). Maximálisan elégedett vagyok (Diamond femto)
-
Jannn
aktív tag
válasz
Moleman #2733 üzenetére
Érdekes módon arról nem tudok h a budai Szemészeten mérnek-e szemnyomast, erről sosem beszéltek..
Viszont a héten hétfőn volt 1 kis para, 2 hónapos műtét után reggel, 5 óra alvás után az egyik szemem tiszta homály volt. Na gyorsan el a Mom - ba, de kiderult h csak annyi van h extrém mód kiszáradt a szemem (az a digitális gép ami a kis házikót mutatja, az sem tudta megmerni, csak kuszkodott vele..)
Mondták h csepegtessem systane - nel, estére megint tökéletes lett és azóta is szuper. Igazából nem tudom honnan lehet észrevenni h száraz, mindenesetre reggel és este most csepegtetek 1-1 adagot.. -
gyáliSanyi
őstag
válasz
Moleman #2784 üzenetére
Értem!
Akkor a femto is lényegében egy prk lenne, csak felnyitott lebennyel, amit előtte elkészítenek.
OFF:Ez a Smile femto, ami még nincs nálunk nekem nem annyira tetszik. Lebeny alatt úgy lézerezni, hogy két lebeny között "roncsol" egy réteget, nekem kicsit ilyesztő! Bár biztos jobb a gyógyulás.
Ami nem fizetős, az ingyenes.
Új hozzászólás Aktív témák
- LifeBook E754 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i5-4300M 8GB 256GB DVD író magyar vilbill., ujjolv gar
- StarTech S2510BMU33 2,5" SSD HDD külső ház USB 3.0 - Dobozos, új
- Mars Gaming MCX TG RGB - OEM, újszerű
- Metronic 495435 Powerline adapter KIT - Dobozos, új állapotú
- Yottamaster S200RU3 - 2 lemezes USB3.0 HDD SSD RAID külső ház - Dobozos, új állapotban
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Tata
Cég: Aleron IT Solution Kft.
Város: Budapest