Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz vzozo #18232 üzenetére

    Lassu voltam...
    Maganvelemenyem, megtamogatva kis statisztikaval: a lakasbiztositas tobb mint ketszer annyiba kerul, mint amennyi a _varhato_ erteke a karoknak. Tehat statisztikailag jobban jarsz ha a lakasbizti osszeget gyujtod egy szamlan.
    Hogy valami hasznosat is mondjak: a tarsashaznak is szokott biztositasa lenni (talan kotelezo is nekik), ami a kozos reszekrol szol. Ebben peldaul a teto feloli beazasnak benne kene lennie, illetve ha barmi van a strangban, az me'g oda tartozik, csak a lakas belsejeben meno dolgok nem. Szolgaltatasok szerintem jellemzoen nem azon mulik, hogy biztositas van-e hogy fizesse, hanem hogy eppen akkor eszebe jut-e hogy azt hasznalja (itthon kevesbe szokasos).
    Ami egyetlen dolog, amit en bele szoktam tenni (ha mar a hitel miatt kotelezo hogy legyen), a felelosseg-biztositas (bar annal is volt hogy nem fizettek, ill. maskor meg keveset... rendes karteritest en me'g nem lattam, bezzeg haveroknak kamu ablaktoresre visszafizettetik a bizt.dijat, nekem meg azzal is leraztak, es ezek kulonbozo biztositoknal tortentek). A felelosseget azert, mert a sajat cuccaink ara a sajat takaronkkal egyenlo, de egy masik ember tulajdonaban szamomra irrealis merteku kart is kis hibaval is lehet okozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák