Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    válasz sakal83 #14321 üzenetére

    Köszi mindenkinek a tippeket!

    De a kérdés, hogy milyen szakértőt lehet ilyenkor kihívni? Ha azt vennénk, hogy "minden kérdéses pontot a megfelelő szakemberrel meg kell nézetni", akkor minden háznézéshez kellene hívnom egy ácsot meg villanyszerelőt meg vízvezetékszerelőt meg nem tudom kit. Ez nem olyan életszerű.

    Ráadásul első körben még csak az a cél, hogy körbenézzünk több jelölt házat és okosakat/hasznosakat kérdezzünk. Az oké, hogy ha megvan ami tetszik, akkor azadásvétel előtt nézze meg egy szakértő is, de ahogy axioma is írja, most még csak annyit akarok elérni, hogy ne próbáljanak átbaszni, illetve ne hagyjak tisztázatlanul nagyon alapvető műszaki kérdéseket. Tehát erre próbáltam tanácsokat kérni. Pl. kérdezzek a szigetelésről? Nyílászárókról? Fűtési rendszerről? Mikor volt felújítva ez vagy amaz? Tetőállapotot hogyn mérjem fel? Hogyan ellenőrizhetem, mikor épült a ház? Stb.

    Egyébként a 18. kerületben fogunk keresni kertes családi házakat, lehetőleg önálló vagy garázskapcsolatos ikerház. Olyat szeretnénk, ami max festés és esetleg burkolatok cseréje után költözhető. Viszont megmondom őszíntén, hogy pont a jelenlegi építőipari környezetre való tekintettel elég kevés a bizodalmam az új építésű házak iránt. Amiket eleve eladásra építettek profit miatt, ott vajon milyen minőségű anyagokat tettek bele alapból, milyen munkások milyen minőségű kivitelezést csináltak, stb. Ráadásul a legtöbbet még félkészen hirdetik.

    Szerencsére nem annyira sürgős, így szerintem nem fog tudni presszionálni az eladó egy "soha vissza nem térő" vételbe. Jó lenne egy tartósan megfelelő ingatlant találni, de azért sok mindent úgy sem lehet előre kiszámolni, pl. szomszédok. Jelenleg minimum 10 évben gondolkodom, amit a CSOK miatt is kellene tartani, de ha 10 év után költöznöm kell, az várhatóan nem fog zavarni (anyagilag sem).

Új hozzászólás Aktív témák