Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz pinnacle #1046 üzenetére

    Gyári külsőknél általában, vagy szinte mindig be van kapcsolva az alvó mód, de sok külső racknél is.
    Lásd, amit mi is pedzegettünk, h Raidsonic, de más rack gyártóknál is uezzel az ASM1051 chippel működött az alvás és leállítás dolog. Tehát gyártó, vagy azon belül modell függő is, melyiknél mit állítanak be.
    Szerepe nyilván az energiatakarékosság, illetve ezen túl, főleg notivinyóknál a fejparkolás is részben ezt a célt, másrészt az esetleges leejtés, rezgés okozta deformáció kivédését szolgálja, mert a fej parkolóállásban nem csap bele a tányérba. Nyilván azért nagyobb esésnél nem oszt, nem szoroz.

    Élettartamot nézve az se jó a vinyónak, ha túl sokat parkol a fej, vagy éppen alvó mód miatt + előbbiből adódóan túl sokx áll le, pörög fel újra, mert annak növekedése is hosszútávon negatívan hathat rá.

    Szerintem, ha zavar, akkor a javasolt módon állítsd be neki, aztán onnan már garantáltan működnie kell. :K
    Talán alvó mód hiánya még nem is akkora probléma, mert fejparkolás csökkentése miatt én alapból tiltom sok 2,5"-os külsőnél HD Sentinelben. Viszont USB biztonságos leválasztásakor az nem mindig a legjobb, ha a motor még forog és csak úgy kirántod a csatlakozót, mert jobb esetben halkan leáll, de rossz esetben hangosan kattan egyet a vinyó (kényszer leállás--->parkolás), ami nem a legjobb neki. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák