-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuc
aktív tag
válasz nimfas #11788 üzenetére
A geekbuying pár hete vagy már hónapja átalakult és némely funkció nem működik már ami régen volt.
Azt írtam hogy ünnep volt 19-21 között és ma kezdtek dolgozni.
Nem kell egyből megijedni minden kis dolog miatt jelen esetben meg szerintem nem fejezted be a vásárlást.
Írj nekik egy érdeklődő levelet a megfelelő osztályra (mivel szét van bontva a contact us alatt).
48 órán belül válaszolnak minden levélre.[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
válasz nimfas #39016 üzenetére
Eljátszották veled a szokásos alis(kínai) trükköt. Bekamuztak egy hamis tn-t, hogy shipped legyen a státusz és mielőtt lejárt volna (gondolom nem volt nekik vagy hasonló) kaptál egy másikat. Innentől újraindul a számláló....Nem nagyon tudsz mit tenni, ha mozog a csomag akkor már jó, meg fogod kapni. Próbálkozhatsz dispute-t nyitni, de az ali el fog hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz nimfas #39024 üzenetére
Csak arra voltam kíváncsi, hogy mi volt az eredeti leírásban.
Mert ha 6.16-án fizetted, akkor még csak 21 nap telt el, de nekem az jön le, hogy még csak ki sem szállították, és még mindig van 21 napjuk, hogy szállítsanak, és onnan 20 nap a full refundig.Messze jobban jártál volna mondjuk egy to2c DHL free shipping-el, már rég nálad lett volna.
Én a múlt év végén fejeztem be az Alival, szeptember elején elindított tablet árát, ami sohasem érkezett meg, december elején sikerült visszaveszekednem, pedig ott is 60 day full refund volt, csak a kis sárgák a beleegyezésem nélkül meghosszabbították a rendelést, hiába reklamáltam 10x semmi sem volt.
És még nem tetszett neki, hogy negatív értékelés ment.;) - The Power of the Light Side
-
maj-viktor
őstag
válasz nimfas #39073 üzenetére
Ez a vámmal kapcsolatos...
Azaz a raktározás itthon 20napig "vállalja" a posta!
Ugyanerre a DHL raktározási díjat számol fel elég rövid idő után... x nap után, és magas x Ft / napszóval ennek a refund-hoz semmi köze nincs... az továbbra is PayPal / ebay esetén 45.nap előtt, ali esetén 60.nap előtt! (ezek természetesen a fizetés pillanatától számítanak)
Refundot, meg paypal esetén www.paypal.com és ott számlatörténet-nél megkeresni az adott tételt és ott Resolution Center... Open Dispute, stb.
vagy az ebay beépített rendszerébe.. ebay vásárlás esetén, de szerintem paypal-on átláthatóbb, ebay-en meg beépítve van így elvileg felhasználóbarátabb, bár számomra a paypal.com-on átláthatóbb az egész! (meg már alig vásárolok ebay-en... inkább webshopok vagy ali)szóval hol tartasz!? hanyadik nap? honnan vetted? ebay? paypal-al fizettél? ali?
Ha ebaypaypal, amit fent írtam 45.nap előtt, ha ali, akkor 60.nap előtt/szerk megnéztem pontosabban...
Paypal.com, ott az adott fizetésnél... "Details" letekersz legalulra... "Resolution Center"...
"Report a problem", kiválasztod mi a helyzet... valószínőleg az elsővel lesz csak dolgod "Item Dispute"
(a másik a jogosulatlan pénz leemelésnél kell használnl)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
trebrona
nagyúr
válasz nimfas #39073 üzenetére
Estimated Delivery Time: 3-8 days (ships out within 30 business days)
Én ezt úgy értelmezem, hogy 30 napon belül feladja, onnantól 3-8 nap a szállítás. Erre a 3-8 napra vállalt neked 20 napot. Tehát a feladástól számít. Persze lehet, hogy tévedek, ha igen, majd kijavítanak.
If you have purchased a product on AliExpress.com (using our checkout and payment system) but didn't receive your products within the seller’s stated delivery time, you are eligible for a full refund.------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
verser233
senior tag
válasz nimfas #39100 üzenetére
Akkor az úgy van, hogy ennek az eladónak van egy magyar kapcsolattartója, ezek szerint Pécsett, ő küldi szét egyenként a magyar címzetteknek postával a csomagot. Próbáltam kapcsolatba kerülni a sráccal, de nem válaszolt nekem. Szóval azért látod te, hog Pécsre megy a csomag.
Már ha tényleg ugyanarról az Ali eladóról beszélünk.[ Szerkesztve ]
https://hogyantipp.com - Okoseszköz tippek, trükkök, mobilos háttérképek
-
aytukabozs
addikt
válasz nimfas #39148 üzenetére
Velem feleslegesen vitatkozol, mert szerintem is ez lenne életszerű...
De a jogszabályokat nem te és én írjuk, mi csak elszenvedük őket (és vérmérséklettől függően betartjuk )
Ellenben ha visszaolvasol a topicban láthatod hogy volt akinek ugyanilyen szituban simán kiszámolta a NAV eredeti értékre az áfát, és nem hatotta meg őket semmi sirám (+nem volt képernyőmentése szegény sorstársnak).Konklúzió; ha baziakciósan veszel valahol valamit, mindenképp csinálj printscreent!
(#39152) csaba17
Jobb felső sarokban ott a LIVE CHAT próbálkozhatsz azzal,
vagy a rendelés visszaigazoló levélre válaszolva emailben.
Ez egy webshop, nincs olyan hogy kölön eladó ezen belül mint ebay/vatera/aliexpress esetében pl.
Csak a PayPal véd.[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
b0bcat
addikt
válasz nimfas #39148 üzenetére
Az elvvel nincs gond, de szerintem a vámosok abból indulnak ki, hogy ha valami gyanúsan olcsó, akkor nekik van felhatalmazásuk felülbírálni az elméleti bekerülési árat. És ilyenkor megnézik a neten, hogy mennyi a normál ár, és ha ahhoz képest nagy az eltérés, akkor "lecsapnak". Ennek minden bizonnyal az az oka, hogy nehéz bizonyítani, hogy mi a valós ár, a kínainak meg nem hisznek (hiszen ők bármire szívesen rámondják, hogy ajándék, meg akciós, stb.).
Félreértés ne essék, én is azt tartanám korrektnek, hogy a valódi beszerzési ár után kelljen fizetni.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
maj-viktor
őstag
válasz nimfas #39158 üzenetére
Igen, csak ilyet nem mondanál, ha tudnád, hányan PS-elik meg a PayPal-t, email-t, stb. és így mondhatni, hogy "okiratot hamisítanak"... (bár mindenbizonnyal nem ez a helyes szakszó rá, de ééérted, mire gondolok).... így muszáj a vámosbácsinak kételkedni, ha gyanúsan olcsó... pl. egy 200$-os telót 50$-ért akanak "levámoltatni", hisz a paypal bizonylat 50$-ról szól... (csak igen, ezzel a kamus kis pistike plusz melót ad a vámos bácsinak, mert ő a jani a faluba és bekamuzza a 50$-t meghamisított bizonyítékkal a 200$-os telóra! Na ez az undorító dolog, nem a vámosok / postások lassúsága! Elkell fogadni, ha "megfogják", már nem tudsz / ne akarj trükközni!)
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
janaman01
addikt
válasz nimfas #40406 üzenetére
hát az ilyeneket már egybe kellne cseréli érintő digitizer egyben....lenovohoz már rendeltem én is érintőt de nem volt az igazi.....görgetéskor meg meg állt elindult ellenkező irányba ..stb...2000 ft volt...nem is lett belöle semmi...
[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
buherton
őstag
válasz nimfas #40597 üzenetére
Bocsánat az értetlenségemért, de ez nem csak az Ebay-nél van így (mert, hogy nem onnan rendeltem)? Az angol cég részéről hogyan látszódik a helyzet, ha visszakérem a pénzt? Valahol valamilyen nyomnak lennie kellene, hogy én milyen jogon követelem vissza a pénzem, nem?
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- PR-Telecom
- Formula-1
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gumi és felni topik
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- AMD Ryzen 7 5800X
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- UHD INTEL CORE I7 GTX 1660 Super 6GB Gamer PC I7-6700K 8x4.2Ghz 32GB DDR4 512GB SSD RGB Számítógép
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest