-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Köszi a linkeket! :) Erre gondoltam: https://prohardver.hu/tema/kornyezetvedelem_2/hsz_683-683.html Oké tíz éves cikk, de nem hinném, hogy tíz év alatt sokat változott volna a hajózás kibocsátása, amit azt gondolom alátámaszt az izlandos cikk is.
-
titán
Köszönöm a pontosítás!
Igen, ez a károsanyag kibocsátás rendkívül összetett és csavaros téma. Az elektromosnál ugye az energiamix és maga az előállítása az akkunak és a jármű (akku) élettartama a problémás. Ezek az elektomos autók kb addig fognak menni, amíg az akku bírja, ennek nem jósolnak 8-10 évnél nagyon többet. Akkut tenni bele szerintem senki sem fog, mert az egész nem ér annyit akkorra már, tehát mehet a kukába. Ellenben egy belsőégésű motorral szerelt autó 15-25 éveket kiszolgál. (hasraütöttem, de kb jó). A dízelnél ugye kevésbé van üvegházhatást okozó gáz kibocsátás, annál meg ott a korom ahogy mondod is. Volt erről is cikk , hogy igazán ezt a problémát az embereknek fejben kellene megoldani, arra és akkor használni az autót, amire és amikor tényleg szükséges. Másrészt akkora motorral, ami szükséges és olyan sebességgel, ami biztonságos, nem feleslegesen gyorsítgatva stb stb. Ebből az energiaturmixból azt gondolom még a szakmában dolgozó mérnökök sem tudják mi fog kisülni, hosszútávon mi fog megmaradni és mit reagál erre a bolygó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Diktatúrába kényszeríteni a világot eléggé megoldhatatlannak tűnik számomra. Demokráciára viszont van működő modell. Illetve, az egy termélszetes állapotra való törekvés, hogy mindenki bele akar szólni mindenbe. Abban sem értek egyet, hogy a tömegek alkalmatlanok döntéshozatalra. Szerintem a képzés, és a tájékoztatás a kulcsszó. Elmagyarázni, és megérteni, megérttetni a helyzetet. És ha ez megvan, akkor egyszerű igen/nem kérdést kell feltenni. Tudni fogják a helyes választ.
Ettől persze demokráciában is lehet bizonyos kérdéseket diktatórikusan kezelni, és ezzel egyet is tudok érteni. Értem ezalatt azt, hogy nem mindenről kell megkérdezni a közvéleményt. Végtére is azért vannak a politikusok. De jó az ha van egy működő public controll. Azon eddig csak rossz dolgok buktak meg.
Az életszínvonallal, meg a túlfogyasztással kapcsolatos véleményeddel viszont teljesen egyet értek. Fenttartható világot élni, valahol az ipari forradalom elé kellene visszatérnünk, és elkezdeni más irányba kiaknázni a még meglévő készleteinket.
De azt hiszem, ez már csak a nagy kihalás után fog megvalósulni. Akkor meg nem is igen lesz más lehetőség. Csak én nem akarom ezt átélni, azt hiszem. Szóval, kicsit még húznám a dolgot, ha már megfordítani nem tudom. -
törölt tag
Igen, én is így értettem. Diktatúrában ezek a dolgok megvalósíthatatlanok. Én legalábbis nem láttam még olyan diktatúrát, ami a környezetvédelemért aggódna. Meg az is valószínűtlen, hogy ingyenessé tegyék a tömegközlekedést.
Lauda
Azért nem hiányzik, mert a busz futásköltsége üresen pont ugyanannyi, mintha teli lenne.
Ez kb olyan, mint amikor pár filmes nagykutya azt mondja, hogy a torrent miatt van többmilliós kiesésük.
Ami fasság, mert letöltöm, mivel ingyen van, de sosem venném meg, ha ingyennél bármivel többe kerül. -
MrChris
nagyúr
Jaja ez a hidrogénes energiatárolás biztatóan hangzik, ha az előállítást és energia kinyerést hatékonyan, környezetbarátan megoldják. Jelenleg 1kg hidrogénhez 15L víz, 50kWh villany szükséges, plusz a nyomás előállításhoz 18kWh. 1kg betárazott hidrogénnel 100km-t lehet megtenni. Ez majdnem 70kWh 100km-enként, lítiumos autók megoldják 13-18kWh-ból. Vagyis még elég messze van az energiahatékonyság. Mindettől függetlenül ezt az energiát mindkét esetben valahogyan megint csak elő kell állítani amire kérdés, hogy mit használunk.
A napelem, szélturbina is nagyon helyfüggő, vagyis keveseknek hozzáférhető. A támogatási rendszer miatt kissé esztelen módon mindent teleszórnak velük, hogy ez a jövő aminek a negatív áram ár lett a vége. Arra pedig most sincs válasz, hogy télvíz idején a csúcsfogyasztáskor hogyan lesz környezetbarát villanyunk és a már most évről évre jelentkező többlettel mi legyen. -
MrChris
nagyúr
Az első pont önmagában ugyan úgy esztelen mint a szívószál mizéria, de sokkal rosszabb. Az esztelen, tudatlan önpusztító gyerekgyártás nem itt folyik. Ahol évente, vagy még hamarabb szülnek az anyák ott kellene a 'ne szülj' propagandát folytatni az erre felkent 'civileknek', mint ahogy a női egyenjogúság harcosait a közelkeletre kellene kihelyezni. A születésszám nálunk európában már így is béka segge alatt van, az emlegetett németeknél se kell tartani, hogy 2 vagy 3 gyereket vállalnak, mert kb már egyet se. Hamburgban és Dettingen kisvárosban töltöttem el kis időt, ami ott ilyen téren megy az már a ne szülj lobbi győzelme. Tulajdonképpen német gyerekek alig voltak azokban az iskolákban ahol megfordultam. A melóhelyen 30-as 40-es párok voltak, beszélgetésükből kiderült valószínűleg nem fognak gyereket vállalni. Ugyanakkor meg panaszkodtak, hogy kevés a fiatal a szakmában, meg egyáltalán nincs jelentkező. Újnémetek meg ilyen munkával (hangszer építés) nem akarnak foglalkozni.
-
t72killer
titán
Probléma a rendszerben, hogy az afrikában legyártott embert exportálják az EU-ba, ahol az még hajléktalanként is nagyobb környezeti lábnyomot fog produkálni, mint otthon.
A kóbor macska/galamb etetés-szindróma is játszik még: a segélyek semmivel sem fogják csökkenteni a nyomor szintjét, mert másnap 2x annyian fognak ennivalóért-vízért könyörögni, neked meg mondják hogy hugyozz a kádba...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MrChris
nagyúr
-
t72killer
titán
Röviden: ki kell verni az iparból egy tleg hatékony füstgáztisztítást. Én is várom már, mikor lesz értelmes utódja az eur5-ös octaviánknak, addigis igyekszem csak akkor használni, amikor muszáj...
Hosszan: Zsákutcában vagyunk:
- benzinessel, sőt sok helyen lítiumossal(!!) nagyobb a globális klímalábnyom. Panelproli Juliska megmenekül a tüdőráktól, de a bolyót kinyírjuk
- nincs megfelelő volumenű nyersanyag és gyártási kapacitás sem, hogy többtízmillió autót cseréljünk. Ja, és persze ezen új kapacitások kiépítése, élettartamuk felénél dízelautók bezúzása is óriási extra környezetterhelést jelent.
- a forgalom ésszerű csökkentésének módjai, úgymint népszaporulat-visszafogás, tömeges homeoffice, 4napos munkahét még csak fel sem merülnek a kontrollmániás elit miatt, illetve a "zöld"politika is csak tiltásban, az egybites polgárt súlytó megszorításokban képes gondolkodni. Lásd pl Macron üzemanyagár-emelését.
- A népességet továbbra is a túlzott fogyasztásra és ezáltal a mégtöbb szennyezést okozó túlmunkára nevelik. És nem mellesleg, fogyasztásra kiéhezett tömegeket importálnak. Akkor vagy menő, ja végigtörtetsz a karrierlétrán, heti 6x-i melóbarohangálással megkeresed a szupervagány SUV(!) árát.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Spet
addikt
Bocs.
Értelmezzük már a dolgot. Azt vizsgálták milyen mennyiségű szennyező anyag kerül ki a környezetbe, ha a rendszer öntisztítást végez (aka kiégeti a szűrőt).
Most ha ez a rendszer nem így üzemelne, akkor x ezer kilométerenként lehetne kompletten cserélni azt.
Nos számolják már ki, akkor az új egység káros anyag kibocsátását a bányászattól a beépítésig, illetve a másiknak a semlegesítése, újrahasznosítása vonatkozóan is.
Annyira kákán a csomókeresés cikkek jelennek meg/linkeltek ide, hogy a logikusan gondolkodó ember agya meg tud állni.
Mint kb. Grétácska kijelentése, hogy 18 hónap alatt nem változott semmi. Miért mit várt? Tapsol kicsit elmond pár mondatot, és friss passzátszelet finganak a tehenek?
A technológia színvonalunk nem képes azt elérni, amit minden zöld forradalmár szeretne.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
t72killer
titán
válasz kw3v865 #1075 üzenetére
A szél"energia" (pontosabban annak jelenlegi kiaknázási módja!) kész csőd környezeti szempontból, ezzel az elszállított lapátégetés dologgal kb egy lignites erőmű szintjén mozoghat a legjobb tengeri megoldás is... Ezt kb 20éve mondom, nettó presztízs"megoldás" a népnek, ökopopulizmus. Ha jól értem ezekszerint MÁR MOST ásnak/égetnek el lapátokat? Miért hallgatták el ezt a német és egyéb Nyugat-EU "zöld"politikusok, amikor a szavazatokat gyűjtötték??
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
-
titán
válasz kw3v865 #1075 üzenetére
Kemény! Szerintem nincs kizárva, hogy 10-20 év múlva, mikor látni a megújulók valós lábnyomát, újból az atomerőművek kerülnek előtérbe. De lehet ez még előbb be fog következni. Jelenleg annál zöldebb energiaforrás nem létezik. Urán van dögivel úgy néz ki, ráadásul a kiégett fűtőelem 3/4-ed részben újrahasznosítható. Valahol amúgy nem is értem miért erőltetik ezt a megújulót, maga az előállítása, kialakítása nagymértékben környezetkárosító és a ciklusideje is kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz kw3v865 #1183 üzenetére
Most lépnek újabb korszakba: a maradék gyártást is átraknák Kínai szénerőművek mellé - ők meg terpeszkednek a napelemekkel bevont HQ épületben, légkondi mellett valami hűset szürcsölgetve, miközben fogalmazzák a hirdetést, hogy ők milyen zöldek.
Az tehet keresztbe a multiknak, hogy a kínaiak a koronavírus-sztoriból rájönnek, hogy a náluk tapasztalt magasabb halálozási arány a széntüzelésnek köszönhető és a tőkéjüket bevetve átállnak tisztább de drágább energiaforrásra.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz kw3v865 #1183 üzenetére
Februárban keveset süt a nap, meg is látszik a számokon, viszont többször volt jó szél. Ami viszont nem látszik a számokon, hogy amikor minimálisan termelnek a megújulók akkor dolgoznak a szén, gáz, atom erőművek. Vagyis óriási, többszörös kapacitás többleteket kell kiépíteni mindegyik irányzatból és azokot fenntertani, finanszírozni az év nagy részében.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz kw3v865 #1191 üzenetére
Optimista vagyok: Bizonyos idő után szimplán nincs meg pl a hőerőművi kapacitás a bepótlásra, csak szimplán visszamennek a majré előtti szintre.
A turizmushoz meg szabadidő kell, nagy gazdasági felívelésben abból van a legkevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kw3v865 #1203 üzenetére
Kinek lesz igaza? Ez így nem eldönthető. Mi a kérdés egyáltalán? Mert ezer helyről be lehet kérdezni a témát, és nem minden válasz azonos polaritású.
Mert mi a cél? A legrövidebb idő alatt végignyomni az egészet? Vagy a legkisebb járulékos veszteséggel? Esetleg, a legkevesebb költséggel? Vagy más, elsősorban gazdasági érdekek figyelembevételével? Abban is van igazság, amit a Boris mond, de ez a legembertelenebb lehetőség, ami legkevésbé veszi figyelembe a betegek érdekeit. -
Vladi
nagyúr
válasz kw3v865 #1216 üzenetére
Mivel imádunk vitatkozni és egymást bsztatni, ezért a lehető legtöbb módon belédkötök.
Najó vedd inkább közös gondolkodásnak, társalgásnak.
"Ez egyszeri esemény."
Én úgy gondolom, hogy nem egyszeri esemény. Inkább az első. "ez a harc lesz a végső" semmi se utal arra, hogy ezután nem jönnek járványok. Nem csökken a népesség, nem lassul a gazdaság, az emberek körberepkedjék a földet.Szerintem 5-10 évente lesz egy ilyen pánik, vagy gyakrabban, egyre durvább kórokozókkal.
Földanya kreatív..." de a klímaváltozás esetén ez sokkal nehezebb az átlagemberek számára."
Nyilván nehezebb, de ideje, hogy az emberiség felnőjön, kicsit elkezdjen távtalokban gondolkodni.Nadehé! Ezt az emberiség mindig is tudta. Tudott több generációra előre tervezni stb. Ezt csak a posztmodern
emberfogyasztó felejtette el végleg. Régen az öreg bácsi még ültetett diófát, mert az unokáinak milyen jó lesz. Most csinálnak ilyet?"milyen hatással lesz a válság az energiatermelésre? "
Azt én nem tudom, de elhozhatja sokak számára azt a fontos felismerést, hogy sokkal kevesebb kacattal is lehet ugyan olyan jól élni. Van élet fogyasztói mentalitás nélkül is.il sole non sorge più ad Est!
-
MrChris
nagyúr
válasz kw3v865 #1216 üzenetére
Félreértettél. A mostani leállást mint egyszeri lakmusz papír értettem. Megmutatja, hogy milyen lenne ha levágnánk a mai turizmust és a hozzá kapcsolódó dolgokat, így képet kaphatunk arról mekkora szennyezéssel jár ez az esztelen folyamatos, lassan holtszezont se ismerő tevékenység. Az ipari tevékenység talán eztán fog mérséklődni, arról is lesz közvetlen mérhető szennyezési adat.
Nem gondoltam tartósnak a mostani leállást, biztosan vissza fog térni minden a pusztító kerékvágásba és ahogy időben távolodunk 2020-tól folyamatosan nőni fog az idegenforgalom. Viszont lesz egy pár nem csak brit tudósos felmérés.
A Wizz vezér már rendeli is az újabb gépeket, aszem ő is erre számít, telibeérdekli a környezet, meg úgy is lecseng a dolog, a most utcára kerülő munkaerő is olcsóbb lesz...Az megint egy másik kérdés, ha rendszeressé válnak hasonló vagy erősebb virnyák, na az akár tartóssá is teheti a nyugton maradást...
-
MrChris
nagyúr
-
válasz kw3v865 #1242 üzenetére
Engem komolyan elgondolkodtatott ez a járvány. Sokszor áldásosabbnak találja az ember, de persze veszteséggel is jár. És egyiket sem lehet megfizetni pénzzel.
Picit off, de ajánlom st22lacika videó részletét
[ Szerkesztve ]
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
válasz kw3v865 #1272 üzenetére
Szerintem nincs ezzel gond. Pest eléggé átjáróház, most legalább nincsenek sokan kint. Képzeld el a városi tacsikat, gyerekeket, akik a földhöz közel vannak, esetleg fetrengenek, a sok fiatalt aki a földön szokott csücsülni. Igen a beton dzsungelben lévő néhány fű-fa megsínyli, de a járdán lévő egyéb kórokozókat nem árt néhány évente elpucolni. Én eddig még nem láttam, hogy ilyet csináltak volna. Asszem Dubaiban vagy Oman-ban már nem tudom, ott aztán az utcát is felmossák (mondjuk nincs sok zöld terület arrafelé ) . Lényeg, hogy nem a Normafára mennek ki takarítani, hanem a betondzsungelt.
Fontos a környezetvédelem, de az egészség is az és ez a kettő kéz a kézben jár. (de ezt taglaltuk korábban is)A fent leírtak csak a saját véleményemet tükrözik.
[ Szerkesztve ]
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
MrChris
nagyúr
válasz kw3v865 #1929 üzenetére
Sajnos nagyjából igaza van, hasonlóan gondolom, nem is ismételném. Egy dolgot még bele vehettek volna, az emberiség túltenyészetét. Amire a 19. 20 században volt szükség, "munkaerő állatra", ahogy Bogár Laci bácsi mondja mára már nincs szükség, meg túlszaporodott. Ez lesz az igazán nagy great reset, mikor 'leviszik' (DS?) egy természetesebb létszámra. Ez még úgy látszik a fehér embert leszámítva tabu téma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest