Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bzoley

veterán

válasz okib4100 #55 üzenetére

Észre sem veszed, mekkora baromságokat írkálsz?

A Freestart nem igért 10000Gb/s sebességet, nem videochat-tel, online tévézéssel reklámozta magát. A lehúzós cégek mellett az is alternatíva volt. Nem ígért sokat, nem kért sokat.

A számolgatásod sem ér sokat, mert valószínűleg senki nem érdekel, hogy mennyit tud letölteni egy hónapban. Korlátlan internet használatot ígértek, ami nem korlátlan letöltést, hanem korlátlan felhasználást jelent, a feltüntetett kivételekkel. Majd kiderül, hogy pont arra nem használható, amivel reklámozták.

• bzoley

veterán

válasz okib4100 #57 üzenetére

Két féle panaszt említettél, valójában nem sok különbség van a kettő között. Akik szeretnek sokat letölteni, azokra is ugyanazok a szabályok érvényesek, vagyis kellene lennie, de őket most hagyjuk.
    Én pl. használom az internetet munkára, és szórakozásra is. Beta programokat, meghajtókat, egyéb szerkesztendő doksikat töltögetek le, és fel attól függően, mit kérnek, vagy mit kell kipróbálnom. Nem nagy tétel 10-100MB közöttiek. Idáig a kevésbé sürgős anyagokat a melóhelyre ütemeztem, jó dolog a távoli asztal, amit szinén használok több irányba is. Igyekeztem a Youtube látogatást is kordában tartani, hogy nehogy átlépjem az 5GB-ot. Nem is volt vele gond, működött.
    Aztán kitalálták, hogy internetezzek "szabadon, könnyedén, éjjel-nappal". Átnézve a feltételeket, főleg hogy Vodáéknál már javában dúlt a háború, úgy láttam, vagy úgy véltem, hogy a leírtak alapján érdemes váltani, mert semmi extrém dolgot nem csinálok, csak használom a netet "rendeltetésszerűen". Most ott tartok, hogy szinte már nem merek videókat nézegetni, az éjszaka 60sec helyett 30sec videót küldtem a gyártónak, mert spóroltam vele 100MB-ot, vagyis nem érzem, hogy szabadon, és könnyedén internetezhetnék, mert figyelni kell a korlátokat egy korlátlan csomagban.

"nem lesz kifizetődő a 100%-ig korlátlan net a szolgáltatónak"
    Ha ezt te tudod, akkor ők is tudták. Ez esetben miért árulnak olyan csomagokat, amiket nem lehet teljes körűen igénybe venni? Vagy amit korábban is említettem, miért nem alacsonyabb sebességű csomagokat kezdtek árulni? Így a non-stop letöltőktől sem kellett volna annyira tartaniuk, és nem kellene sunyi módon, titokban trükközni, és valószínűleg kevesebben háborognának.
    Mivel arról van szó, hogy ők is szerepelni akartak a reklámokban, még több pénzt akartak, ezt nem tehették meg. Akkor viszont vállalják a következményeket, találájanaik ki valamilyen tisztességes megoldást, és ne azokat csapják be, akiktől a pénzt kapják!

• Mopar426

tag

válasz okib4100 #57 üzenetére

Nekem az a bajom, hogy oda megyek a Pannon értékesítésiponthoz megrendelni a korlátlan netet és tudomásul veszem, hogy ne használjak p2p kapcsolatot mert korlátoznak.Mondom rendben! De megkérdezem, hogy sima Youtube-os forgalomból ha összejön 30-40 giga egy hónapban akkor nem lesz baj?A válasz az értékesítőtől, hogy nem lesz semmi gond mert ezért korlátlan és csak a p2p kapcsolatból generált forgalmat korlátozzák! Ez az undorító! Megtévesztenek! Nem is figyelik, hogy mi generálja a forgalmat csak simán egy eldugott pontra hivatkoznak az ÁSZF-ben és az alapján lekorlátoznak ha nem tetszel nekik mert sok volt a forgalmad (amit tegyen leszarom de akkor amikor megkötöm a szerződést hívja fel rá figyelmemet, hogy VÁLASZTANI tudjak kell-e ez nekem, ja hogy akkor a kutya se venné meg?)! Az ÁSZF 3.1-es pontra hivatkoznak ami azért egy mezei felhasználó számára nem pont azt jelenti, hogy lekorlátoznak. (konkrétan honnan tudjam, hogy mire húzható rá ez a 3.1a, pontja én veszélyeztetném eszembe se jut ilyen. Ja, hogy őszerintük én veszélyeztetem őket mert bevállalnak számtalan előfizetőt akit aztán nem tudnak kiszolgálni):

3.1 A Szolgáltató jogosult korlátozni a szolgáltatáshoz való hozzáférést, ha:
    a. az Előfizető akadályozza vagy veszélyezteti a Szolgáltató hálózatának
    rendeltetésszerű működését, különösen ha megfelelőségi tanúsítással nem
    rendelkező vagy nem megfelelő interfésszel rendelkező végberendezést
    csatlakoztatott a mobil rádiótelefon-hálózathoz;
    b. az Előfizetőnek a díjtartozásról szóló felszólításban megjelölt de legalább 30
    napos határidő elteltét követően is van esedékes díjtartozása, és a díjtartozás
    megfizetésének biztosítása céljából nem adott vagyoni biztosítékot a
    Szolgáltatónak,
    a Szolgáltató jogosult korlátozni a szolgáltatás igénybevételét. A Szolgáltató a korlátozást haladéktalanul azaz a körülményekhez igazodóan, 24 órán belül feloldja, ha az Előfizető a korlátozás okát megszünteti, és erről a Szolgáltató hitelt érdemlően tudomást szerez.

( Mellékesen megjegyezném: Lehet én tévedek de ahogy lekorlátoztak azzal már meg is szűnt a hálózat veszélyeztetése tehát 24 órán belül köteles lenne megszűntetni a korlátozást, de lehet itt én tévedek.Csak próbálok az ő játékuk szerint játszani)

Vélemények?

[ Szerkesztve ]

Hope for the best, plan for the worst!

• SztiviVander

őstag

válasz okib4100 #1278 üzenetére

Hmm, és szerinted ezek az emberek mit csinálnak az év kb. 360 napján amikor nem kell a pannon ip tartományát/domain-jét módosítani? :)
    Általában azokat az embereket adják meg admin és tech kontaktként akik az adott hálózatot is üzemeltetik. Persze ezek közt van 1-2 főnök aki valszeg nem ért semmihez, de biztos hogy akad köztük olyan is aki ért hozzá. Persze lehet hogy ő épp szabin van és azért szopunk ezzel a mindenre azonnal korlátozó cuccal.

dec 23-a óta még annyi válasz sem jött az ügyfélszolgálattól hogy továbbították volna a levelem az egyediek felé. szerinted? ja tudom, nekik vagy egy hónapjuk válaszolni. akkor majd ha jön a levél hogy fizessem már be az elmaradt számlám majd nekem is lesz egy hónapom válaszolni. vagy talán még én vegyek ki szabit és menjek be munkaidőbe a szép budaörsi irodaházukba (ahol 1x ebédeltem a lepra éttermükbe, utána 3 napig rosszul voltam a romlott túrógombócuktól) és akkor talán majd reagálnak valamit? mielőtt a levelet megírtam, a telefonos rabszolgának megmondtam hogy ha nem szolgáltatnak nem fogok fizetni. ez nem szolgáltatás, tehát nem is lesz érte mani. válaszolni sem hajlandóak, tehát pláne nincs mani. ÁSZF-ben benne van hogy az ügyfelet tájékoztatni kell. pl arról hogy korlátozva leszek mert közveszélyes netbűnőző vagyok akitől meg kell védeni a hálózatukat (rágalmazás, becsületsértés, hitelrontás, stb. ahogy itt már írta is valaki). És tájékoztatott? Nem. Benne van hogy csak akkor korlátozhat amikor a veszélyeztetés (már eleve ez is röhej) van. Akkor korlátoz? Francot. Ha egy hétig a fiókba van a modem akkor is korlátozott marad. Folyamatosan és bizonyíthatóan megszegik a saját ÁSZF-jüket, akkor meg miről beszélünk? Még egy hetet kapnak, aztán megy tértivevénnyel a tájékoztató levél a rendkívüli szerződésbontásról (kötbérmentesen), és visszamenőleg sem fogok egy kanyit se fizetni. Merthogy ilyen is van ám, benne van az ÁSZF-ben ez is. Akkor lehet élni vele ha a szolgáltató szegi meg az ÁSZF-et. Onnantól hogy azt mondja az ügyfélszolga hogy hetekre le leszek korlátozva (ergo előre megmondja hogy én veszélyeztetni fogok, de szerencsére a törvény még nem ismeri el a jövőbelátást mint bizonyítékot) már meg is szegte. Ennyi, több nem is kell.

Ja és a legszebb az egészben hogy nekem az 5GB-os csomag van sebesség korlátozva. Hát lécci mutassa már meg valaki hogy annál vajon hol van leírva bármiféle tiltás. Mert az elmúlt 1 évben semmi gond nem volt vele. Amióta bevezették ezt az éjjel-nappal szopás csomagot azóta szar az egész.

[ Szerkesztve ]

• ottoyes

senior tag

válasz okib4100 #1449 üzenetére

Van,aki érzelmi alapon dönt,és van aki nem..és van olyan is,aki-bár nem érintett-hülyeségeket írkál egy fórumon.

Ottoyes

• Brutális eb

addikt

válasz okib4100 #1472 üzenetére

"amióta a topic megnyílt, mindig a stílussal volt bajom, egyszer sem vitattam, h tényleg több ezer embert átvert a panka"

Heheh aztán ha olyan vélemény volt ami neked nem jött be egyből mentél sírni a moderátort keresek topikba............Arcod nemigen volt hozzá,hogy személyessen esetleg priviben rendezd a dolgokat egyböl mentél spicliskedni.
    Szánlak....

http://itcafe.hu/tema/moderatort_keresek_2/hsz_14306-14306.html

Csak egy péda................

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

• Brutális eb

addikt

válasz okib4100 #1915 üzenetére

Olvass vissza utána szólj hozzá.
    Mindenki vágja miről van szó.
    Kis segítség:Azzal van kapcsolatban,hogy mit tölt le.........
    (Gondolom ezután a komment után is a moderátort keresek topikban talállak meg)

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

• Brutális eb

addikt

válasz okib4100 #1976 üzenetére

Hehe azt én írtam.....

• club1

veterán

válasz okib4100 #1976 üzenetére

Te sem veted meg az általánosítást. Bár ha az online pr0n és a sacred akármennyi egy fejlesztői környezetet jelent nálad, akkor nyertél :K
    Amúgy meg a mondandód második felével abszolút egyet kell értsek.

• M.W.H

aktív tag

válasz okib4100 #2012 üzenetére

mindenesetre ne azt gondoljátok hogy én mint felböszült duvad megakartam lincselni csak ugy ez egy plléda volt arra hogy ilyen szinten dühit és irritál valoszinü hogyha véletlen beszált volna egy fazon a kocsiba nem rángatom ki söt mégcsak oda se szolok neki de egy pannonos felsö vezetövel elbeszélgetnék egy sör mellet hogy ugyan mért kell ennyire az embereket kiszolgáltatni...

Mad W. Highflyer

Új hozzászólás Aktív témák