Új hozzászólás Aktív témák
-
Akula
őstag
válasz bajnokpityu #952 üzenetére
igen, ilyenekre gondoltam én is.
amúgy halogénes DL soha nem lesz olyan fényerőben, mint egy LED szúrófény. láttam olyan vitarát, amin a gyári LEDsor kivakítja a szemem fényes nappal. az enyém a gyári halogénnel csak gyertyafény mellette."Akula Sub, ready for the deep!"
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, Kia Sportage (2012-es típus) navi frissítéssel kapcsolatosan, illetve magyar nyelvet szeretnénk rá tenni, találtunk egy videót róla a neten amiben valakinek sikerült is, de sajnos semmi más információt nem tartalmazott a videó.
Ha valaki tudna segíteni hogy oldható meg akár otthon is a dolog, előre is nagyon megköszönném! : )// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
kisza25
félisten
válasz bajnokpityu #954 üzenetére
Jól rémlik, hogy neked automata sportage van?
Eladó: 4db Nokian WR D3 téligumi 185/60 R15 88T DOT 70%-os 3418 Ár: 34900Ft és 4db Hankok Winter icept evo2 215/60 r16 99H DOT3120 kb 40%-osÁr:39900.-
-
Norbi887
aktív tag
Külföldi az autó, most lett vásárolva, ezért nincs benne magyar nyelvű navi sajna.
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
Dare2Live
nagyúr
-
Dare2Live
nagyúr
Én is becsatlakozok. Egy Kia Venga Navit rendeltem, utolsó darabok egyike felszereltésget variálni se lehetett színből se volt nagy választék.
Gyerekes autó lesz tehát babakocsi + bicikli csomagtartóba. Gyerek ugrik be, mászik be ahogy tud gyerekülésbe....rakodótér tálcát, rakodóperem és küszöbvédő fóliát tuti rendelek, illetve nem tudom mekkora részt véd lehet hátul küszöböt "végig" fóliázom.
Ami viszont még kéne:
Hátsó ülés szélére vmi védő. Lehet vmi vastagabb fólia lesz. Akárhogy vigyázok, szólok 10ból egyszer koppan a szomszédos kocsin.
Valami javaslat, ötlet? Maradjak vmi vastagabb fóliánál, esetleg dekor...?És akármennyire nem akarom kelleni fog még üléshuzat. Nem csak hátulra előre is mert ülések hátulját szétrúgja. Használ vki méretpontost? Honnan és hogy vált be?
Esetleg még átvétel elött vmi ötlet mit csináljak meg, milyen kiegészítő ajánlott/kell egy ilyen gyerekes kocsihoz...?
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
merqree
őstag
válasz Dare2Live #964 üzenetére
Az ajtó kicsapódás másik kocsihoz a legjobb megoldás, ami nekem bevált: messze a bejárattól állok meg.
Én nem vettem üléshuzatot (3 éves a kislányom), az ósanban vettem kb 1000 forintért gumi+tépőzár rögzítésű vastag műanyag fólia szerűséget. (Mondjuk a Tucsonban eleve műanyag az első ülések háttámlája, ennek ellenére vettem)
-
fant0mi
addikt
válasz Dare2Live #964 üzenetére
Van ules hatuljara, meg jatekokat is lehet beletenni. Ebay: car seat back protector.
De lehet kapni direkt elvedot a kocsiajtora. Egy U alaku puha atlatszo muanyag (szilikon?), ra kell huzni vagy rapattintani a kocsiajto elere. Meterben van, vagsz akkorat belole, amilyen hosszu az ajto ele.
-
Lajki
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert csere előtt állok és nem vagyok egy nagy kocsi szaki .
A lényeg, hogy heti 2-3x járok Ceglédre, Budapestről. Nap mint nap megyek a Csepel Művekbe és a városban is járkálok. No, meg néha 300-400 kilót is mozgatok (2-3 havonta).Nos, mivel nemrégiben lett egy nagytestű kutyám, így olyan autót szeretnék, aminek nagy a csomagtartója. Kinéztem párat, de fingom sincs, hogy melyik motor pl ami jó, és a többi.
Első körben 4 - 4,5 millió a határ és 2013-14 körüli, hogy legyen is rá garancia.
Amik tetszenek:
Hyundai Tucson, Santa Fe is, de sokat járkálok, így a fogyasztás is számottevő. ( vegyesbe 8 L-nél már boldog lennék )
Kia Sorento és persze a Sportage - ennél nagyon megfogott a GT Line és drágább is a keretnél. GT-nél melyik motorral érdemesebb venni 2.0 CRDi vagy a 1.6 G-TDI.
Ha megmondanátok, hogy adott kocsihoz melyik a legjobb motor, azt nagyon megköszönném.
Ha van még javaslat, szívesen fogadom!
Előre is köszönöm a segítségetek!
-
merqree
őstag
400 kg micsoda? Nyíilván nem lúdtoll, azt azért sejtem.
Csalókák a csomagtartó méretek, mert pl most adtuk el a 2006os Jettánkat, annak "csak" 17 literrel volt több a csomagtartója, mint a Tucsonnak, de pl a szánkó nem fér be a Tucson csomagtartójába... Szóval mérd meg inkább a csomagtartó méretét mérőszalaggal, ha a szállítandó áru megköveteli.Turbós benzines motort nem vennék, ez egyén szociális problémám.
Ezeknél a behemótoknál a 8 literes fogyasztás láb függő. Én most tankoltam újra tele, mióta megvan, 7,99 lett a fogyasztás, vegyes használatban (1.6 GDI 132 LE). De ez nem erőmű!
A spritmonitor.de -n vannak fogyasztási adatok, ott láthatod jobban, melyik motor mennyit is eszik. (Válaszd ki a legördülő menüből, melyik típus, melyik motorjára vagy kíváncsi)
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 2015-ös 162 ezret futott Kia Optima 1.7 CRDI.
Mindig Premium dieselt tankolok és vegyesen van város és autópálya használat. Olajcserét a gyári 30 helyett 20-25 ezer között szoktam csináltatni.
Ma reggel Gödöllőn felhajtottam a pályára és 110 nél a gázra lépve elment az erő. Nem hirtelen hanem csak megtorpant a kocsi mintha nagyon erős ellenszél lett volna.
Majd mire felfogtam hogy ez nem szél lenéztem és már villogott a narancssárga motort szimbolizáló piktogram. Utána rendbe beértem vele a munkahelyre, és később padlógázra rendesen gyorsított is, azonban a piktogramm villog azóta is.Van ötlet hogy mi lehet? Mehetek így vele szerintetek?
Pesti Kia szervizek napokat sőt heteket mondtak mire időpontot akarnak adni...
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Új Kia Sorentoba, a projektoros lámpatestbe szeretnék emelt fényerejű H7es halogént rakni. (Csak a tompítottnak) Ezeknek az izzóknak, mint pl. a Nightbrake +150% jóval nagyobb a hőterhelésük? Belerakhatom kockázat nélkül? Mert ha hamarabb öregíti a lámpabúrát/testet, akkor hagyom. De mivel van ledes nappali menetfény, így nagyon keveset menne a tompított. Évi 50 óra körül.
Bi-xenonból ültem át, és a gyári tompított halogén nem az igazi..[ Szerkesztve ]
-
laragirl83
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja már egyszer felkérdeztem dolgot, de nem igen jutottunk 1ről a 2re.
2018-as, új, 1.6 GDI Sportage-ről van szó.
Van egy olyan jelenségem, amit nyár elején véltem felfedezni, sajnos nem emlékszem kezdetek óta (jan közepe, átvétel) megvolt-e, mert mindig zenével közlekedem, és akkor abszolut nem hallik.
A lényeg, mindegy hogy meleg v hideg indítás, üresben vagy sebességben, de 1800-2000-es fordulattól kezdve a normál erősödő morajló motor hang mellett, avval párhuzamosan van egy ilyen hallható magasabb frekvenciás zugó hang, ami utastérben is hallatszik, es nyilván felnyitott motorháztetővel kintről is egyértelműen.
Nyár folyamán vissza vittem kocsit márkaszervízbe, hogy nézzék meg, ott azt kaptam, hogy nincs idegen hang, illetve szóban annyit mondtak megnézték a teszt autót is, annak is ugyanolyan a hangja. Ennyiben hagytam, ok.
De csak csak piszkált dolog, pár napja elmentem egy független kia szervizbe, ahol személyesen is jelen voltam, elmagyaráztam nekik mit hallok, megnézték, ők is világosan mondták, hogy hallják. A szaki a motorblokk jobb belső-felső részénél csatlakozó magas nyomású pumpát mondta, hogy az adja hangot.
Megkérdeztem, van-e esetleg bent náluk ugyanilyen kocsi, megnézni az milyen. Volt is, beröffentették, és annak is ugyanilyen hangja volt.
Nem tudom mennyi az esélye ennek h ilyen random mód 2 autó ugyanazon hibával lenne, HA hiba.
Szóval ha volna itt esetleg új 1.6os sportage tulaj, megnézné, hallgatná nekem, nála is jelen van-e a fentebb leírt jelenség.
Pirossal jelöltem pumpa helyét, amiből jön a hang, csak fedő lemez eltakarja, de ott van pont ahol a króm szinű cső csatlakozik.
Előre is köszi.
(Még annyit, a hangon kívül semmi egyéb tünet nincs, nem rángat, nem megy rosszul, komputer se ír semmit stb.)
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
bajnokpityu
félisten
válasz laragirl83 #975 üzenetére
Megnézem majd, de a nagynyomású rendszerek mindig hangosak voltak. De furi h ezt az utasterben is hallod, nekem nem tűnt fel. Mondjuk nem igazán halk ez a típus/márka , és valszeg olyan magas az alapzaj, hogy elveszik a többi között.
eladó topping dac
-
merqree
őstag
Hétvégén megyek Bécsbe, majd figyelem
(Igaz, Tucson, de az nem számít, a motor ugyanaz) -
Akula
őstag
-
makszi
aktív tag
Na az történt közben, hogy ma reggel még szintén villogott a narancssárga piktogramm, majd megálltam a hentes előtt 5 percre ezután indítás és azóta nem villog, este mikor jöttem haza a melóból akkor sem. Reggel megyek hibakódot kiolvastatni, kiváncsi leszek, hogy eltárolt-e valami hibakódot vagy sem...
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Megvolt a hibakód kiolvasás és a következő lett a kiolvasott hibakód:
P0299 Turbófeltöltő / szuperfeltöltő rendszer alultöltésA szerviz szerinte semmi teendő nincs a kocsi tökéletes, csak valami pillanatnyi elmezavar
lehetett.
Van itt valaki hozzáértő esetleg aki ennél többet tud mondani a fenti hibára? -
Zola007
veterán
2007-2010 közötti dízel autókat nézek
mely dízel motorokban nem volt kettőstömegű?
azt mondták Kia 1.6 CRDi még anélkül volt, ha magyar forgalomba helyezésű
kösziMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Dare2Live
nagyúr
Szerintem menj be egy kereskedésbe és 0kmes sportaget indíts be és hallgasd meg. Akár mellé is állhatsz.
Én most kezdek mélyebben ismerkedni G4FGvel, csak netes olvasgatás, youtube.... annak is vannak bajai és a GDI ezen nem segített. Ez nem egy régi szívó oda kell figyelni rá, oroszoknál pl rengeteg motor könyököl ki már akár 100.000km elött is mert nagyon rossz minőségű a benzinük és 15.000kmenként cserélik az olajat.
pár dolog:
-max 10.000kmenként olajcsere kell/erősen javasolt akármilyen használat esetén. "SEVERE USAGE CONDITIONS" még hozzárakja a max 6hót is. És kb minden SEVERE USAGE CONDITIONS jelent. Általános városi használat is.
-Érdekes, hogy 5w-20 és 0W-40 is engedélyezett olaj, de 0w-20at nem írja. Ez fura.
-szelephézag ellenörzés kell 60 vagy 90kkmenként. Ez meglepett Toyota/VWnél ez automatikus.
Ha már szelephézag miatt meg van bontva biztonság kedvéért rá kell nézni az intake manifoldra is és a láncra, láncfeszítőre is.
-váltóban 90/120kkmenként (automata/manual) váltóólaj csere. "SEVERE USAGE CONDITIONS" pl városi használat esetén kevesebb.
-Fuel filter 60kkmenként.SEVERE USAGE CONDITIONS:
Follow the Normal Maintenance
Schedule if the vehicle is usually operated
where none of the following conditions
apply. If any of the following conditions
apply, follow Maintenance Under Severe
Usage Conditions.
• Repeated driving short distance of less
than 5 miles (8 km) in normal temperature or less than 10 miles (16 km) in
freezing temperature
• Extensive engine idling or low speed
driving for long distances
• Driving on rough, dusty, muddy,
unpaved, graveled or salt-spread roads
• Driving in areas using salt or other corrosive materials or in very cold weather
• Driving in heavy dust condition
• Driving in heavy traffic area
• Driving on uphill, downhill, or mountain
road repeatedly
• Towing a trailer or using a camper, or
roof rack
• Driving as a patrol car, taxi, other commercial use of vehicle towing
• Driving over 106 mph (170 km/h)
• Frequently driving in stop-and-go
If your vehicle is operated under the
above conditions, you should inspect,
replace or refill more frequently than the
following Normal Maintenance Schedule.
After the periods or distance shown in
the chart, continue to follow the prescribed maintenance intervals.Namost nagyon kevés olyan autó van MOon aminél a fentiek egyike ne lenne....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Akula
őstag
valaki tudja esetleg, hogy az új rio 15"-os alufelnije felmegy a 2015-ös kiadásúra?
mert a 185/65 R15 gumiméretről nemigen mondanék le és anno csak 16"-os könnyűfémmel lehetett volna megvenni brutál felárért. most jó lenne a nyári szettet átpakolni egy szép papucsra, a téli meg mehetne a lemezfelnire."Akula Sub, ready for the deep!"
-
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Újonnan vásárolt Hyundai i30ra (5 ajtós 1.4 mpi) szeretnék vásárolni téli gumi szettet.
A terv az lenne hogy alufelnit veszek mellé amire a nyári gyári szettet tennem a télit pedig a gyári acélra. A szalonban direkt nem akartam megvenni mivel alsó hangon 100ezerrel többet kértek valamiért amit nem is látok. Kérdésem az hogy ebben a gyártásban a tpms passzív vagy aktív mérésű, kell e hozzá szelep? A kézikönyv alapján aktív mérhető nem csak kijelzi, a rendszerben viszont nem találom csak a lámpát ami kijelez ha eltérés van. A szalonban nem tudtak pontosan megmondani, az eladó először szenzorral együtt akarta eladni a gyári szettet, majd az ottani szervizesek szerint ebbe nem is kell még. Szóval van akinek ez a széria van és már cserélt?Másik kérdés, gépkocsi emelő. Sokak szerint egyedi kell hozzá, de nem biztos a forrás, szerencsére erről sincs semmi a kézikönyvben. Valami specifikus típus kell hozzá vagy bármelyik 1.5t teherbirasú mondjuk trapézemelő jó hozzá?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Szia nekem a 2015- ös i20 ban már volt tpms szelep, nekem pakolgatva volt, fater kia carensében is van (2018) neki is pakolgatva van.
2013-as i30- ban meg még nem volt
A gumisnál átrakatod a szelepet, ha van benne és a nyárihoz veszel tavasszal.
Így is, úgyis le kell venni a felniről a gumit, a gumisnak meg jelezd, hogy van benne tpms szerinted[ Szerkesztve ]
Eladó: 4db Nokian WR D3 téligumi 185/60 R15 88T DOT 70%-os 3418 Ár: 34900Ft és 4db Hankok Winter icept evo2 215/60 r16 99H DOT3120 kb 40%-osÁr:39900.-
-
siege5
aktív tag
A gumis sem tudta megmondani első blikkre, úgyhogy abban maradtunk hogy passzív és absról mér, ez alapján járunk el. Legfeljebb később ahogy írtad rendelünk hozzá szelep szenzort és lesz még egy kör (igaz pont ezt akartam volna elkerülni, szóval azért hátha valaki tudni fogja).
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
ha leszedi a gumit ott van a szenzor, ha nincs ABS-ből mér
A téli gumit a mostani acél felnire szeretnéd rárakni, tehát a nyárit le kell róla venni így is úgy is, és egyből kiderül van -e szenzor, ha van akkor azzal rakja fel a télit(át lehet szerelni), ha a gumisod ennyit nem tud, ne oda vidd[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
Nekem 3 hónapos Ceed-em van. igaz TGdi, abban is TPMS van meg az 1,4 MPI ceedben is, tehát direkt a keréknyomásmérő!
100% , hogy az i30- 1,4 MPI-ben is az van. Egy platform a két autó 99%-ban azonos beszállítókkal. Úgyhogy a gumis óvatosan szerelje le a gumit a felniről. Lényeg az, hogy olyan gumist keress majd, aki rendelkezik a megfelelő beállító szofverral, ha nem a drágábbik gyári beállított TPMS-t veszed majd meg. A felnit pedig a legjobb, ha felpróbálod a gumiszerelés előtt az autóra, hogy simán elforog-e a féknyeregtől és számold rá még a felnire rákerülő ellensúlyokat is , ami még +5 mm. Ha 16",os felnit vásárolsz, akkor az ET 40-50 között legyen, a gyári érték 50 mm-es. Osztókör 5x114,3 , a felni szélessége 6,5", de belefér még a 7" is. a kerékagy átmérő a felnin min. 67,1 mm.[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
Szükségessé vált nálunk, hogy két autónk legyen, emiatt kellene egy családi járgány.
A keret 2M ft + 200e az első szervízre, ha szükséges.Szűkült a kör, többek között a Hyundai I30 cw és KIA ceed sw maradt fent a rostán. Nem véletlenül nyilván.
Mivel ezek testvér modellek nagyon sok a közös pont. Hyundaiból már a faceliftes 5xx literes csomagtartós verziót nézem, kia-ból az 53x literest.
Felszereltség nagyjából mindegy, űrtechnika lesz a mostanihoz képest.
A motor viszont nem mindegy.
Mindenképp benzines lesz, csak nem tudom, hogy 1.4 vagy 1.6 literes. Utóbbi drágább, ritkább az áhított 2010-2012-es évjáratbanMelyek az ajánlottabb? Egyáltalán ebbe a keretbe bele fog férni egy normálisabb modell? Mindenképp a kínálat felső harmadából akarok választani, még ha a kor vagy felszereltség rovására is megy ez.
Melyik verzió, ami mindenképp kerülendő?
Egy 140e-160e km-t futott példánynál mi az amit már cserélni kell/kellett?
Vásárlás előtt nyilván kikérném egy szakszervíz véleményét is. Ezek mennnyire tudnak biztos támpontot mondania az aktuális állapotról?[ Szerkesztve ]
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Kia Picanto GT Line esetén a navigáció valóban koreai nyelvű lesz és a szerviz nem is tud rátenni magyart? Ezt olvasta édesapám. Nekem hihetetlennek tűnik.
-
-
Dare2Live
nagyúr
Vengara üléshuzatot tud vki ajánlani?
Vagy gagyi ami szembejön, vagy csúcs de rohadt drága.
Új hozzászólás Aktív témák
- Reolink Argus 3 Ultra 4K IP kamera + Solar panel!
- AQARA Smart Wall Switch H1 (No Neutral, Double Rocker) - Okos villanykapcsoló
- Audi 16" Felni 2 szezonos Nyári Hankook gumival DOT0622
- Bachmayer evőeszköz készlet, kés készlet. 24 darabos
- CORY SPRINT Elektromos roller. 450W-os, motor 48V/16Ah, 25 km/h, max. hatótáv akár 70-80 km!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen