Új hozzászólás Aktív témák

  • Keesss

    csendes tag

    válasz Keesss #2843 üzenetére

    Még két kérdés merült fel bennem:

    1: a szemüvegem adatait már leírtam az előző hsz-ben, Ferkó, tudom, hogy ehhez vizsgálat kell, de elméletben lehetséges egyáltalán, hogy a kontaktlencséből is hordhatnék mindkét szememre -0.75-öst? Vagy a két szemem közti különbség mindenképpen indokolja a különböző dioptriákat a balon és a jobbon?

    2: Ha az oxigénhiány miatt eresedni kezd a szem, az a szem melyik részén látható? Nekem elég szűk, kicsi a szemrésem, a szemem fehérje a "kilátszó részen" nem eres, ha viszont a felső szemhéjam felhúzom, vagy az alsót le, akkor már látszanak erek. Ez normális, vagy ez az oxigénhiány következménye? Vagy az oxigénhiánynál simán szemből, normál helyzetben is látszanának?

    Mindenkitől szívesen veszem a válaszokat, és köszönöm előre! Látom, Ferkó itt a legkompetensebb, ezért főleg az ő véleményére lennék kíváncsi az iménti 2 és a lentebbi kérdésemmel kapcsolatban. A mostani 1. számúhoz annyit: ha elméletben egyáltalán lehetséges a dolog, természetesen kontaktológussal fogom leegyeztetni, hogy a gyakorlatban is, nekem is jó-e ez, lehetséges-e ez.

    Köszönöm még egyszer!

    ASUS UL30A-QX164V

Új hozzászólás Aktív témák