-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok, van egy CM Eisberg 240-es kompakt hűtöm aminek úgy tűnik kezd tönkremenni a szivattyúja, a vizet még mozgatja de kerreg mintha csapágyas lenne.
Sajnos már nem garis. Lehet / érdemes ezeket javíttatni, vagy kuka? -
Tomdriver
őstag
válasz Tomdriver #2191 üzenetére
Sziasztok, van egy CM Eisberg 240-es kompakt hűtöm aminek úgy tűnik kezd tönkremenni a szivattyúja, a vizet még mozgatja de kerreg mintha csapágyas lenne.
Sajnos már nem garis. Lehet / érdemes ezeket javíttatni, vagy kuka?Most felvettem a hangot is, egész közelről.
Lehet ez egy légbuborék?[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Old FatBoy #2209 üzenetére
Igen, ahhoz én is túl erősnek hallom.
Viszont ha a pumpa ment tönkre, néznem lell másik hűtő után.A Corsair H100i vagy a CC Neptun közül választanék, most nem szánnék rá többet. Melyik lehet jobb választás, vagy ti mit javasoltok?
(#2209) Old FatBoy: Igen, volt ilyen is, de ez jóval hangosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Old FatBoy #2211 üzenetére
Igen, rendesen hűt, csak elég kellemetlen ez a hang, egy csendes szobában kimondottan zavaró.
Köszi az infókat!
-
Tomdriver
őstag
Nem volt ő ilyen hangos, még annyira sem mint amit gyári hangot Old FatBoy fórumtárs belinkelt.
Néhány napja kezdett így felerősödni, azt hittem ventillátor csapágy.
Tegnap kibontottam a gépet (eléggé be van építve egy cockpitbe) és akkor csodálkoztam el, hogy a pumpa felöl jön.
Arra sajna nem emlékszem, mire van kötve, nem én építettem be és nem is néztem akkor. Kb. 1 éve Merlintől vettem, valami bemutató darab volt és fele árban hozzá lehetett jutni. Majd meg kell néznem a papírjait, mert lehet még gari is van rá, bár lehet ezzel nem gariztatják.Jövő héten lenne áttéve az új házba, de nem tudom merjem e? A hőfokok egyenlőre teljesen jók, 26-28 fok alapon, terhelve 65 fok körül van a négy mag.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Old FatBoy #2211 üzenetére
Ez az ami neked van?
Olvastam róla, ahol dicsérték, az ára is barátságos, a kék szín bejön (nálam most is kék a bill. egér, venti, stb), ablakos házban egész szépen mutatna.
Ő nyert! Ha veszek akkor ez lesz nekem is. -
Tomdriver
őstag
-
Tomdriver
őstag
válasz Old FatBoy #2218 üzenetére
Szóval a gyári ventik hangosak, viszont nekem kelleni fog a venti a húzott 4790K hűtésére.
(#2216) blu79: Látom neked sem az eredeti ventik vannak fent, asszem én is átrakom akkor ami most az Eisbergen van, nálam is az volt az első, hogy cseréltem.
Ua. a procid van - hőfokok milyenek?
-
Tomdriver
őstag
Akkor ha jól értem a két verzió közt csak annyi a különbség, hogy az egyik ventivel jön, míg a másik anélkül.
Ventit viszont ajánlatos tenni rá és lehetőleg nem a gyárit a hangja miatt.A hőfokok nálad nagyon ott vannak (beugrott, Haswell topicbam olvastam róla, amúgy a procid sem piskóta ) és ha ilyen feszültség értékek mellett is kordában lehet tartani, akkor tényleg jó kis hűtő ez a Rajintek.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Tomdriver #2214 üzenetére
Srácok, most nem tudom mi van, a hűtő elkezdett halkulni és így szól (mint a gyári) már jó ideje. Ugyanazon helyen vettem fel a hangot ahol az előzőt, tehát látványos a javulás.
Ez a néhány napig tartó szivatás átmenetileg normalizálódni látszik és remélem az eredmény maradandó lesz.
Ilyent még nem tapasztaltam, hogy valami kezd tönkremenni aztán megjavul, azért is írtam hogy átmeneti.Mindenesetre a tanácsaitokat megköszönöm ás a Rajintek hűtőt megjegyeztem, arra az esetre ha...
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz Tomdriver #2225 üzenetére
"Mindenesetre a tanácsaitokat megköszönöm ás a Rajintek hűtőt megjegyeztem, arra az esetre ha... "
Megjegyeztem.... És de jó hogy nem rendeltem be! Hála nektek. De persze annak nagyon nem örülök, hogy sokatoknak ilyen kellemetlenséget okoz.
Amúgy az Eisberg azóta is hibátlan, ma lett áttéve az új házba de nem háborog miatta, továbbra is csendben teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Lehet nem jól van bekötve nálam az Eisberg....
Két 3 pines csatolót kell ugye az alaplapi venti csatlakozókba tennem, az egyik a pumpáé, a másik a ventillátoroké.
Az alaplapon a CPU fan csatlakozók 4 pinesek, tehát ha ide teszem őket, nem lesz speed control.Kérdésem: kompakt víz esetében kell egyáltalán foglalkoznom ezzel, vagy menjen minden 100%-on.?
Elég zajos így...Próbáltam utána olvasni, de igazából nem találtam rá választ.
Ti hogy kötitek be a pumpát és a ventiket? -
Tomdriver
őstag
válasz Tomdriver #2273 üzenetére
Tehát így néz ki nálam a fan csati kiosztás:
Ha a pumpa mehet 100%-on és felesleges a fordulatszámát szabályozni, akkor az menne a CPU FAN 1-re,
a radiátorra szerelt ventillátorok meg mennének a a legközelebbi SYSTEN FAN csatira, és így a fordulatuk a hömérséklet függvényében szabályozható lesz.Szerintetek jó lesz ez így?
-
Tomdriver
őstag
Köszi, tehát ha jól értem a Nochtua venti fordulatszáma az ami változik a CPU hőmérséklet függvényében, míg a szivattyút beállítottad egy közepes vízszállítási értékre?
Nekem is a CPU fanra vannak kötve a radiátorventik, de mivel 3 tűsek így hiába állítanék be profilt hozzájuk a biosban, pörögnek 100%-on ami persze ebben az esetben természetes.
Olyan átalakító kéne, ami 4 pinről 3 pinre tud jelet átvinni úgy, hogy abban a 1.ground, 2.szenzor, 3.speed control legyen benne. Úgy tudom ami kapható, az speed controlt hagyja ki a 12V javára (de lehet nem jól tudom)
Fenti esetben a CPU FAN csatiról is be tudnék állítani ventiprofilt egy 3 tűs ventillátorra.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz ScomComputer #2389 üzenetére
Eisberg felfogatása tényleg silány a nehéz tartályhoz képest, nagyon kell figyelni arra, hogy csak átlósan 1-2 meneteket húzva a csavarokon egyenletesen feküdjön fel, túlhúzásra is érzékeny - nekem kétszer már sikerült felraknom de mindég leizzadok tőle.
Akkor lehet ez egy stabilabb megoldás - köszönjük!.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Ma végre volt időm és lecseréltem a kissé zajos CM Eisberget egy Enermax Liqmax II 240-re.
Jó kis cucc! Már csak azért is mert a pumpa nem zajos. Pár fokkal hűvösebben teszi a dolgát alacsonyabb venti profil mellett, ellenben magasabb tartományban a két termetes venti egyáltalán nem csendes.
Mindegy, egyelőre hagyom őket.Viszont elfogyott az MX-em és így ami a csomagban volt paszta azt kellett felhasználnom, ez kellemetlenül érintett de remélem valamennyire ez is jól teszi a dolgát.
Van ehhez valami szoftver? Most a biosban állítottam be a ventit és a pumpát is, nem gond ha nincs, csak kérdezem.
-
-
Tomdriver
őstag
válasz pittbaba #2765 üzenetére
"CPU alaplapi betáp miatt igazából nem fér el, jelenleg törik a kábel."
Milyen "kábel" törik? Ezt itt fontos lenne tudni. Mert ha a vízcső törik akkor érthető a melegedés.
"A CPU hűtő betápba a pumpát kell elvileg kötni, csak nekem ez fura, hogy miért nem a ventilátorokat, hisz annak a fordulatszámát kellene hogy szabályozza a processzor melegedésekor az alaplap nem?"
Épp az előtted lévő hsz-be írta le a szakértő, hogy kell bekötni. Igaz ott MSI lapról van szó, de gondolom pvm-es aljzat és 3 pines fan aljzat van a giga lapon is.
-
Tomdriver
őstag
válasz pittbaba #2767 üzenetére
Hát nem tudom, nekem ugyanez van és a gyári hűtőkkel használom én is. Venti profillal variáltam no meg a pumpa fordulatszámával, de nekem még elviselhető a hang, mondjuk ilyen bugyborékolás az nincs.
Van lehetőség a ventiket lecserélni, olvass vissza kicsit vagy kérdezz rá ezen a fórumon, milyen ventit ajánlanak hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
-
Tomdriver
őstag
Most írta egyik ismerősöm, hogy a tanácsomra vásárolt Liqmax-ja két hét után elkezdett folyatni. Arra még nem kaptam választ hogy pontosan mi a baja, mindenesetre érdekes, mert erre a típusra ez nem jellemző és itt a fórumban sem olvastam róla. Az enyém is tökéletesen működik már több hónapja.
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
Igen ő lesz az. Amúgy az egyik legnagyobb webáruházunk eladója és gép összerakással, szervizel is foglalkozik, kikérdezem majd jövő héten a részletekről.
(#3763) bombibmw : Húú, köszi, nem olvastam figyelmesen a topikot, mert akkor észrevettem volna.
Lehet csak valami gyári hibás példányt fogott ki, mindenesetre ha 100-ból csak 1 ilyen is előfordul, már javasolt gyakrabban a gépbe nézni miatta.
Na, mászok is asztal alá...[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz OceanStorm #4091 üzenetére
Olyan kicsi a hajszálrepedés (most még), hogy a keletkező hő azon keresztül elpárologtatja a folyadékot. Így nincs folyatás egyelőre.
De ez nem normális, lehetőleg cseréld le mielőbb ezt a hűtést. (és ne tritonra. )
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest