Új hozzászólás Aktív témák

  • sasa311

    veterán

    válasz Steady74 #87812 üzenetére

    Távolás:
    Elméletileg 100 méterig kb - és a Deeper tudná is ezt. A gond az, hogy WIFI-s és még a high-end telefonok (Huawei P30pro, Google pixel 7 pro amivel teszteltem) sem tud ilyen távolságra stabil wifit biztosítani. Ilyen eszközökkel is 50 méter körül van a realitás, utána már erősen szakadozik a jel. Bóvlibb telefonnal (szoktam magammal vinni egy régi, low-end telefont) már 30-35 méter körül szakadozik a jel.
    Döme mester pl árul hozzá valami kínai bóvli jel erősítőt, azzal megy is messzebbre, de akkor pont az egyszerűségét bukod el. Na meg én nem is horgászom olyan messze, nem is tudom eldobni :DDD

    Medertérkép:
    Több módja van, csak térképezés, "nyers" adat, stb.. Meglepően jó képet mutat, a pontossága inkább olyan +/- 10 centi kis vízben. Minél mélyebb a víz annál stabilabban működik. 60-70 centi alatt már nagyon pontatlan és kb. 2 méter vagy mélyebb vízben már kezd stabil lenni. Élőben radarozni vele - ha csak nincs tükör és állóvíz - egy picit macerás, mert ugye bedobod és nem áll meg egyhelyben.
    Amit viszont nagyon szeretek benne, hogy real time térképet csinál, tehát nem kell megjegyezned hol volt gödör, pukli vagy bármi, hanem bedobod, kicsévéled aztán megnézed a térképet amit rajzolt. Utána visszadobod kb ahol jó helyet gondolsz és amikor megvan a táv kiklipszeled a botot és kész is vagy. 100 gramm az egész, szóval már medium botokkal is tudod használni ha nem akarod becsűrni 80 méterre.
    A feltérképezett eredményeket felhőben kezeli ami bármikor visszanézhető maga a radar felvétel és a készitett térkép is. Kb igy: (ez most böngésző de appból is ilyen):

    Felül a térkép, alul a radar felvétele, ahol a térképen a kis fekete deeper úszik épp ott tart a radarozás. A térkép meg mélységet szín szerint mutatja. A radaron magán látod milyen mély a puha és kemény talaj, van-e növényzet (viszonylag pontos) és milyen magas.

    A hal radarozás az olyan - hát szerintem olyan szar :D Arra sokkal jobb szerintem a nyers felvétel, a hal ikonok nagyon félrevezetően.

    Ugyan ezen a weblapon másoknak a radarozási eredményeit is meg tudod nézni - de az előfizetéses. Amikor veszel egy új készüléket akkor kapsz 3 hónap ingyen hozzáférést, de utána 7.200 ft évente vagy 1800 havonta. Ha a saját scanneléseidet megosztod akkor pontokat kapsz, a pontokat pedig be lehet váltani hozzáférésre.

    Pár éve még tök kevés hely volt MO-n leradarozva, de most már pl azt írja Visegrádi felső öbölre, hogy 99% lefedve (ezt azért kétségekkel fogadom).

    Összességében azt mondanám, hogy mondjuk profi pergetőnek nem éri meg a deeper. Viszont békés halas horgászatra idegen helyen, partról tuti. Max 10 perc alatt tudsz csinálni egy 20 méteres parton egy teljes medertérképet 40-50 méter távolságig. Ha nem ismered a helyet akkor ez aranyat érhet.

    [ Szerkesztve ]

    Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

Új hozzászólás Aktív témák