Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Steady74 #86221 üzenetére

    Boltba menni mindig kell, a kérdés csak az, hogy miből, mikor, és mennyit vesz az ember.
    Nekem sem ugyanazok a vásárlási szokások, mint 1,5-2 éve. A vásárolt élelmiszerek minőségéből nem engedtünk, az alapvető dolgok mennyiségéből sem, de pl nem veszek minden héten sajtot, mert a 7-8k-s kilós ár már átlépte az ingerküszöböm. Ugyanígy teljesen elhagytuk a "kockakakaót" (Mizo). Régen mindig volt itthon pár darab, mert csak úgy jól esett. Csak amikor 180 Ft helyett 1 év alatt 520 lett, akkor elengedtem.

    Ugyanez van a pecával is. Az idei nagy beruházásom az a múltkor linkelt 9k-s orsó volt. Ugyanúgy voltam horgaszboltban 6 v 7 alkalommal, mint tavaly, de csak apróságokért. De itt a fórumban sincs annyi "milyen botot vegyek kérdés" mint tavaly ilyenkor.

    Bp-i fizuknál azért az is benne van, hogy ha nincs saját ingatlanod, akkor nagyon drága lett. Múltkor kérdezték tőlem, hogy mennyi lenne az a havi bér, amiért visszaköltöznék. Hát kiszámolva csak amiatt kellene minimum 250k-val többet kérnem, hogy egy ugyanolyan színvonalú lakhatást tudjak biztosítani, mint itt. Ennek a különbözetnek azért a fizetésekben is meg kell jelennie, persze, hogy mindenki nagy bérigénnyel megy.

    Az autó meg sajnos mindenkinek a seggéhez nőtt. Abból itt is rengeteg van. Minap mondták a rádióban, hogy a ~20k zalaegerszegi háztartásra 2000-ben 10k autó jutott, ma 2023-ban 36k, ami brutál növekedés. De ez is torz dolog azért, mert itt van a sok levetett régi nyugati vacak. És az autó az, amit erőn túl is fenn fog tartani egy csomó ember amíg csak tud, mert kb. ez az utolsó olyan dolog, amivel imitálni tudja a vágyott "nyugati életszínvonalat", hiszen megvan a lehetősége, hogy oda menjen és akkor ahova csak akar.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák