Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz PpenoO #85186 üzenetére

    Pergetőbotok is jók ha legalább 2,7-es hossz és legalább olyan 40-50 gramm felső dobósúlyhatár. Azzal már el tudsz dobni fenekezős, úszós cuccot süllőző , csukázó csalihalakkal. 10 kilós harcsát is meg tudsz vele fogni, bevágáshoz is elég gerinces.

    Mikor én ragadozóra kezdtem 2,7-es cormoran 100-200 grammos teleszkópos pontyozó botomat 50-es silstar orsóval használtam. Az is jó volt úszózni , fenekezni is. Pergettem is vele akkoriban. Ez kb 30 éve volt, de néha ma is előveszem ezt a botot úszózni csukára .

    Ha leginkább fenekezni akarsz annyit kell tudnia a botnak bírja a bedobást ólom + csalihal súlya ettől ne hajoljon karikába. Ha ezt tudja akkor kb bármi használható a módszerhez. Pl van otthon régi üvegbotod teljesen jó lesz fenekezni, vagy régi akár nagy dobósúlyú teleszkópos bot is.

    Azért használok pergetőket mert nem hordok ki egy kazal cuccot külön úszóra , pergetni , fenekezni , mártogatni stb. Leginkább úgyis pergetek vagy mártogatok süllőre, ha netán fenekeznék vagy úszóznék csak a végszereléket kell cserélni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák