Új hozzászólás Aktív témák

  • KunEmber

    senior tag

    válasz @mriya@ #84166 üzenetére

    @galervin93, @hermanyi, @saen

    Nézzük:

    - az egyes halfajok kifogását tiltó naptári időszak (fajlagos tilalmi idő) -> 2013. évi CII. törvény a halgazdálkodásról és a hal védelméről 45. § (5) ba)
    - hal kifogása: a halnak és más hasznos víziállatnak a halászat vagy a horgászat során történő megfogása és a vízbe vissza nem engedése (elvitele) 2013. évi CII. 2. § 6)

    Tehát a fajlagos tilalmi idő a kifogást tiltja, a kifogás pedig a vissza nem engedést jelenti törvény szerint.

    De!

    A MOHOSZ 2023-as horgászrendje segít és szűkít: "IV. 36. Fajlagos tilalmi időszakban a védelmet élvező, illetve ívó halfajra, valamint méretkorlátozással védett halfajok méreten aluli egyedeire célzottan horgászni etikátlan és tilos. Amennyiben az adott horgászhelyen sorozatosan méreten aluli vagy fajlagos tilalom alatt álló hal akad horogra, a halállomány kímélése érdekében horgászati módszert, illetve szükség szerint horgászhelyet kell változtatni."

    A kedvenc domis wobleremmel pergetni, úgy, hogy 2-3 domolykó jön... Hát, a célzottan szón el lehet vitatkozni, de vélhetően a domolykós wobler miatt annak minősül.

    Én azt javaslom, hogy a jogszabályok és horgászrendek alapján az érintett poszt kerüljön törlésre, a jövőben pedig erre (is) figyeljünk jobban. És továbbra se támogassunk semmit, ami jogszerűtlen, etikátlan, ízléstelen és root vagy jailbreak. És éljen a szomszéd Omega-3/6-tól fénylő szőrű macskája is. :DDD :R

    [ Szerkesztve ]

    http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

Új hozzászólás Aktív témák