Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz Atis45 #82568 üzenetére

    Erjeszteni általában úgy szoktam nagy zárható vödörbe bőven ellepje a kukoricát mert sok vizet felszív , egy jó maroknyi só, és egy kis maradék tej nem kell sok csak egy kis maradék a doboz aljáról. Jól lezárni és nyáron ki a napra vagy meleg helyre. 1/3 -ig van kb szárazkukoricával 2/3-ig vízzel legyen felette hely mert gázosodik is + kb félig lesz a vödör mire megszívja magát. Nagy nyári melegben kb 3 nap múlva tökéletes vsz nem annyira puha a keszegek törpe szétkapja de már erjed és felvett annyi vizet amit tud pont jó. Egészen puhára is lehet erjeszteni ha hetekig , hónapokig hagyod vagy évekig. :)

    Amit még vsz érdemes kipróbálni nagyon sok sóval 1/3 zacskó ennyi vízbe és hasonlók. Magába szívja ezt a sós vizet meleg víznél fogós tud lenni.

    Vagy különböző aromákkal kísérletezni ha gyors pecát akarsz és nem etetsz nagy mennyiséget belőle. Csak pár maroknyit és nincs előetetve a hely jó tud lenni valami jó aromásítás is.

Új hozzászólás Aktív témák