Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz sasa311 #77880 üzenetére

    Oké , de azért vannak ennek szintjei. Az elég elvadult amikor egy pici víz arra van használva csurig rakják ponttyal , lehetőleg minél nagyobbakkal , és még kellene bele nagy dévérkeszeg mert az is szeretnének fogni a horgászok. Azért egy mesterséges vízben is, ha van életterük + kajájuk akkor mindenből lesz benne nagy példány ha hagyják a természetes folyamatokat. Persze akik ilyet üzemeltetnek nincs idejük évtizedeket várni és természetre bízni. :) Holnapra legyen 2 kilós dévér 20 kilós ponty lehetőleg sok. Olyan is az egész.

    Nagy régi víztározók mesterséges de azért közelebb vannak még a természethez . 30-40 éves vizek , és nagy területűek, akármit pancserkodnak a haltelepítéssel azért teljesen tönkrevágni nehéz. :) Pl, hogy dévér ne ívjon le egy ilyen helyen, és ne legyen benne nagy méretű is , és komoly mennyiségben. Ha valamikor évtizedekkel ezelőtt a Dunáról hoztak bele pár mázsát, a többit a természet rendezi.

    Dunát kellene visszaalakítani a szabályozás előtti helyzetre , és természetvédelmi területté nyilvánítani az árteret is. Ott lenne keszegféle. :) Most is van , de akkor lenne az igazi. Balaton dettó körbebetonozás helyett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák