Új hozzászólás Aktív témák

  • 4Grider

    nagyúr

    válasz Zoli bácsi #68496 üzenetére

    Több okból használok bojlis botot methodhoz:
    1., Velencei-tavon és Balatonon csónakból pecázom. Ott azért nem jó a feeder bot rezgőspicce kapásjelzésre, mert a csónak szinte mindig mozog oldalirányban (3 horgonnyal rögzített a csónak), így muszáj hagyományos kapásjelzőt (lazított zsinórra tűzve) használjak, mert azon sokkal jobban elkülönül a csónak mozgásától a kapás.
    2., Dunán a nagy sodrás miatt elveszti a feeder az előnyét (érzékenység) a bojlis bottal szemben, hiszen erősen behajlik még egy 250-300 g-os feeder spicc is. Ráadásul ha ott method-ozok (jellemzően ott azért inkább hosszú előkés feeder brutál kosárral, vagy süllőre fenekezés megy koporsóóolommal), akkor minimum 80 g-os a kosár, így az azt, vagy a feszülő zsinórt megemelő hal tutira mozgat minden (még bojlis) spiccet is. De oda olyan bottal járok, aminek van a végére mind a két fajta tag (double tip), ha esetleg beférek a sarkantyú alá a limányos részre.
    3., Mert természetet csodáló/nézelődő típusú ember vagyok, akinek keze ügyében alap a látcső, így 10 másodpercből sokszor csak 2-3 jut a kapásjelzésre. Bojlis botra pedig parton tudok tenni olyan rádiós (a környezetemet nem zavaró, csak rezgésre állított) kapásjelzőt, amit nem kell folyamatosan lesni, így egyszerre két hobbimnak is élhetek úgy, hogy az első másodpercben értesülök a kapásról.

Új hozzászólás Aktív témák