Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz takessz #62972 üzenetére

    Ez gyorsfékes: [link] És kapható.
    Nekem van belőle. Azért ennek a gyorsfékje messze nem az mint egy Okumáé. Okumából van INC-6000, és CB60 nekem, azokhoz tudom hasonlítani.
    A CXP orsó gyorsfékje a végén szorul, a fékcsillag racsnija is csendben marad.... Okuma végig egyenletesen állítható, és pl. én megszámoltam hogy nekem a laza és a fárasztó fék között 6 kattintásnyi (kb negyed fordulat) különbség van.
    Használható a CXp orsó is, amúgy masszív, a fékben nem filc hanem ilyen fehér műanyagszerű (Teflon..??) lamellák vannak. Pozitívum hogy pótdob is van hozzá. De a gyorsfékje kissé több megszokást igényel, nem olyan precíz mint egy Okuma. Gondolkodtam, lehet ki kellene cserélni a műanyag lamellákat a megszokott filcre, nem tudom... :)


    Szerk: Döme kontra Nevis témához. Nekem van Nevis Aqua feeder, meg a Döme féle klónja is orsóból. Mivel egymás után szétszedtem, bizton állíthatom hogy ugyanaz a két orsó.
    Amivel több a Döme:
    - A +1 csapágy a zsinórvezetőben van, Nevisnél itt műanyagpersely található
    - Plusz egy fém klipsz a dobon
    - A dobozban a Döme orsó még egy szövet zsákba is bele van téve.

    Az egyetlen hasznos dolognak a csapágyazott görgőt tartom, és szerintem megéri az ezres felárat emiatt. Drágább Nevis/Döme orsó pároknál Pl a Nevis Primus Feeder, és a Döme Long Cast ránézésre nagyon hasonló, egyik sincs a birtokomban, itt elképzelhetőnek tartom hogy a Döme verzió a rotorfékkel, meg esetleg a zsinór dob alá kerülését akadályozó szoknyával több.... :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák