Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    válasz DanielLong #60587 üzenetére

    Minden ragadozó fogható egész évben (tilalmakat kivéve, illetve harcsához nem értek, az lehet kivétel), de nagyon nem mindegy, hogy hol és hogyan.
    Orsó: Tsurinál a 2000 és a 3000-es méret házban ugyanaz, csak a dob és rotor szélességben van eltérés. Meg lehet venni nyugodtan a 3000-est is ha neked az tetszik, egyel nagyobb méret (4/5000) már szerintem felejtős, hacsak nem erősebb cuccot akarsz összerakni.
    Bot: nem volt a kezemben a Prorex S, de ez a belépőszint ebben a szériában, ráadásul a HVF anyagból amit én mondjuk pont nem szeretek. Ettől függetlenül ha jó árban van meg lehet venni, biztosan használható valamennyire. Botoknál úgyis arra kell számítani, hogy nem az első botod lesz az utolsó, valahol meg el kell kezdeni. Hosszban vedd a rövidebbet, ha egyszerűbb anyagokból megy az építkezés, mint itt, rövidebből könnyebb használhatót csinálni. Hosszabb botoknál kellenek az extra anyagok és ezzel jön a jóval drágább ár.
    Csali: minden ami gyári szett az szar, majdhogynem, nagyon kevés a kivétel. Ha télen horgászol akkor gumizni érdemes talán, azzal megfogod mindkét halfajt meg jellemzően fenék közelében vannak a halak ilyenkor. Daiwának a Tournament D'fin gumija pl kifejezetten jó, de ez japán gumi, kb egy gumi egy hal, annyira szakadós, erre számítani kell. De egyébként ez egy Keitech Easy Shiner másolat, az is tuti ha szerzel valahonnan. Meg úgy alapvetően próbáld ki ami tetszik, úgyis bővíted majd a készletedet idővel.
    Viszont a realitásokat is nézzük, télen a Balaton az nagyon kemény dió. Egyrészt be tud fagyni, másrészt partról csak a kikötők maradnak kb, amikben jellemzően tilos a peca. Ha szerencséd van és beengednek valahová vagy van ismerősöd, akkor sügér és köves a reális célpont. Csuka is jöhet, de süllőt már nem fogsz fogni. A téli süllőzés kb kompletten felejtős a tavon, én nem ismerek olyat aki műveli ezt a műfajt, nincs meg a kultúrája, nincs róla nyilvános tudásanyag. Persze lehet valaki műveli, de akkor nagy titokban. A csukaszezon most van épp, balint is látok még hogy fognak, de ez ahogy megyünk előre a télbe, le fog csendesedni. A Zala folyót nem ismerem, de valszeg télen az egyszerűbb dió.

Új hozzászólás Aktív témák