Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz marcess #56688 üzenetére

    Kapásra azért kérdeztem mert abból az esetek jó részében már meg lehet saccolni mi lehet. A balin kapása szemmel követhetetlen ha nézed a karikát akkor is lehet csak azt látod indul a bot . :) A harcsa általában egy folyamatos húzással bothoz húzza a jelzőt de azért az esetek jó részében ez szemmel még követhető nem egy villanás és megy a bot, bár van ilyen is . A süllő az határozattan de nem folyamatos húzással , szakaszos de látszik rajta van benne erő. Folyón mondjuk a spiccen lehet igazán jól látni ezt ráhúz és megtartja aztán még jobban ráhúz stb. De karikán is jól felismerhető . Csuka kapása fenekezőn hasonló a süllőhöz. A többi törpeharcsa, vagy sügér stb nem nemeshal de ragadozó ott rángatózós kapás és nem határozott húzások . Vagy ha a rákok megtalálják és szétkapják az is valami hasonló.

    Ha rajtamarad a hal azon ha azt elkapta egy ragadozó ott valami nyom kell legyen. Süllőnek a kapófogai akármilyen pici süllő nyomot hagy a halon ha megfogja. Ez főleg ha egész pici süllő néha csak tűszúrásszerű kis halvány nyom. Ha pici a süllő akkor ezek egész közel egymáshoz. Harcsa kisebb ráfog megint ott van a nyoma ahol megszorította. Balin is ha csak megfogja elszalad vele azért látszik valami a halon , csuka fognyom egész más mint a süllő. Ilyen nekem nem szokott lenni kettéharapja a halat. Mert ha annyira fogja akkor bevágásnál leszakad a csali . Max olyankor láttam ilyen kettészakított halat ha taposott küsszel horgásztam és kevés tartotta már össze a hal két felét és az egyik részét elvitte. Vagy ha a törpék vagy a rákok szétkapták és az egyik felén csak a gerince maradt. :) De ez egész más mint félbeharapja a halat. Az nem tudom milyen jószág lehet .

    Nem tudom mi szórakozott veled de esélyes , hogy süllők vsz. Főleg ha éjszaka voltak ezek a kapások. 20 kapás az rengeteg maximum arra tudok gondolni tovább kellett volna nyeletni . Süllőnél van olyan csak ráfog és nyammog rajta, de ez mártogatásnál szokott inkább előfordulni velem. Fenekezésnél ha megtalálja és felveszi akkor éhes elvileg. Mártogatásnál ott úgyis elkapja ha nem is éhes csak az orra előtt van a kaja és odanyúl és akkor nyammog ott rajta . :) Szóval rejtély a számomra mi történhetett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák