Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz tsimehcla #54703 üzenetére

    "Milyen a jó wobbleres bot" Attól függ mire és hol. Régen volt a "pergető" bot és azzal villantóztunk wobblereztünk, twistereztünk aztán gumihalaztunk és a többi. Még régebben ezt egy teleszkópos oldották meg, annál is régebben egy nádbottal, vagy egy tőrpengés bottal. :) Pergettek vele mindenre ami él és mozog .

    Ha mindent le akarsz fedni pergetésben akkor az UL-től a 200+ grammig 10-20 grammonként és 100 gramm fölött 50 grammonként lehet kb 10 db botod.

    Nálam a 8-28 az alja ezt állóvízen használom, 50-200 a teteje ez a Dunán közte van 20-50 grammos és 50-100 grammos bot.Mi az ideális ahány horgász annyi ízlés . Pl én szeretem a 270-300 méteres botokat , végig parafázott nyéllel. Nekem nem jön be ez az osztott nyél és ez a 2 méter körüli bothossz sem. Karakterisztikában is komoly eltérések lehetnek azonos dobósúlyú botok között. Ahány pergető annyiféle kedvenc bot. Utána jön még a bot minősége azonos árkategóriában is nagy különbségek lehetnek, hát még árkategóriák között.

    beci: https://www.nordfishing77.at/anaconda-double-rod-sling-12ft-414 ettől felfelé árban a csillagos égig, de vsz egy ilyen alap botzsák bőven megteszi . Korábban írtam én milyet használok . Jók a trakker, fox zsákok de az már inkább a 20-50 k közötti kategória.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák