Új hozzászólás Aktív témák

  • horcsog

    tag

    válasz sityupityu #54107 üzenetére

    Csónakból be lehet állni olyan helyekre ami partról nagyon akad mondjuk vagy meg sem horgászható olyan távol van. Medertörésekkel párhuzamosan beállni.

    De nem a finom cuccra akartam kihegyezni a mondandóm. Csak arra, hogy 150 grammos bot bőven horgászbot a Dunán fenekezéshez szerintem sőt az erősebb kategória. Nem sok olyan bottal horgászom ott ami nagyobb dobósúlyú lenne de azok is általában harcsázó botok. :) Persze bot és bot között jelentős különbségek vannak azonos dobósúlynál mit bír. Pl ha már szóba hoztam ez a 200 grammos surf botom szerintem fél kilós súlyt is elbírna dobásnál 20 méterre . De lehet olyan 150 grammos is, hogy 150 grammtól karikába hajlik talán van hasonlóm is egy nexave bot ami ha jól emlékszem 3 librás de 50 gramm is határeset neki. Egyébként ezzel is szoktam folyóvízen horgászni mert szinte feeder érzékenységű a spicce, de nem egy ideális fenekező bot.

    Srác aki kérdezte csak abban akartam segíteni neki mert egy pár évtizede járok már a Dunára, hogy a 150 grammos feedere mellett levisz néhány keményebb, finomabb kétrészes (vagy teleszkópos ) pontyozó botot és bőven tud bármilyen viszonyok között horgászni a Dunán . Esetleg 1-2 könnyebb nehezebb pergető botot. Van egy 50-200 grammos harcsapergető botom az olyan kemény bot szerintem 1 kilós súlyt is el lehetne vele dobni ha muszáj. Ennek ellenére mégis alkalmas dunai fenekezésre (persze nem egy feeder érzékenységű spiccel rendelkezik , de nem is snecikre horgászom vele, harcsára szoktam fenekezni vele kilós harcsa a vízbe görbíti kapásnál simán pedig azzal fát lehetne vágni olyan merev bot:)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák