Új hozzászólás Aktív témák

  • Steady74

    Topikgazda

    A mai nap margójára akkor. Tereskei peca hajnalban indult, 6 előtt érkeztünk a vízhez. Mindketten feederbotokkal jöttünk, én aquapellet-method kombóval, ő sima ólom végszerelékkel. 2-2 csészényi classic és uni pelletet kevertem be fele mennyiségű vízzel előző este, az uni kapott egy kis Tímár mix halibut aromát. Két botot vittem de eggyel horgásztam csak. SW Supernova Light 3,6, rajta MAP ACS 400 nyeletős orsó, 22-es fzs, 0,06-os fonott előkén 12-es horog csalitüskével, Dura Banjo kosárral. Másik bot Manta EVO-X 3,6 MH, orsó, fzs ua, kosár flat method Preston, 0,08-as fonott előke 10-es horog, csalitüske.
    A parton 45 méterre mértem ki a távot a pecához, ide akasztottam ki a zsinórt a klipszbe. 3/4 7kor dobtam az elsőt, utána 9 óráig 2 percenként kapás, vagy kisponty, vagy kárász húzta el a csalit. 8 mm-es FM wafterseket variáltam, tök mindegy mi volt fent, kapás volt. Olyan is volt, hogy a zsinórsüllyesztés közben szinte kitépte a kezemből a botot a ponty :D
    9-11 között lelassult a halfogás, variáltam, aromáztam, csalit cseréltem, dobáltam a már kialakított etetéstől jobbra-balra, magam felé, de csak pár halat tudtam fogni ebben az időben. 11 után megind beindult a kapás-sorozat, végre komámnak is volt egy-két kapása és hala. A távolság ugyanaz volt kb amit horgásztunk, a csalik kb 10méterre voltak egymástól, igaz neki a nagyobb halak reményében 16mm pellet vagy 20mm-es bojli volt a csali (szelektálni akart).
    Du 2ig voltunk kint, addig 20db körüli ponty (átlagsúly 1,8 kg körül), meg kb ugyanannyi kárász jött. Az aqua pellet megint adta szépen a halat, a Supernova ezekkel a halakkal simán elvolt, a Mantát nem is dobtam be. Jó peca volt, de megint bebizonyosodott, hogy Tereske már nem a régi, sajnos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák