Új hozzászólás Aktív témák

  • Amogrello

    újonc

    Sziasztok!
    Pár napja találtam ide véletlenül és több száz hsz-t elolvasva beregeltem, üdítő hely ez itt a neten;) (Normális hangnem, segítőkész megnyilvánulások és olykor szívet melengetően gyilkos irónia, ami sötét oldalam kedvére való. És ami a lényeg, semmi biznisz, marketing, azaz hátsó szándék!)
    A match módszert kedvelő, álló-, vadvizen horgászó somogyi illetőségű horgász vagyok. Kedvenc módszerem sajnos eléggé időjárás függő, túl azon, hogy korlátai nyilvánvalóak, pl. távolság. Hosszú vajúdás után rászántam magam hogy nyitok a feeder felé, no nem a 100+ vonal felé, a finom pecánál maradnék. Imádok keszegezni, errefelé akad is szerencsére és a kisebb 2, max 3 kilós pontyok a célhalak.
    És itt vagyok meglőve, a botvásárlásnál. Mert a horgászboltok botkínálata érthetően sovány. Hiába van tele a net ezernyi bottal, úgy hogy vegyen az ember botot, hogy nem volt a kezében? Lehet maradi vagyok, de ez nekem így lutri lenne.
    330-360-as botra gondoltam kezdésként, úgy 80 grammig, max 90-ig. De ott a vége. És mivel egy bot nem bot, így biztos lesz másik, de hogy melyik irányba (a finomabb vagy az erősebb irányba azt a jövő, a tapasztalat eldönti.) Vegyek Walter, Döme nevével feláras botot vagy merjek bevállalni majdhogynem noname márkákat? Pl. nézegettem, kezembe vettem ezt a szlovák Delphin MagmaII 330-as 90 grammos botot. laikusként tetszett. De emberrel nem találkoztam, nem is hallottam olyanról aki ismeri a márkát. Pénteken elszabadultam a soroksári Walterlandba. Végigtapogattam a feeder kinálatot, lehetne onnan választani rendesen. De a tapasztalat a legfontosabb, ami meg nekem nincs. Itt viszont sok embernek van.
    Kérlek segítsetek pár jótanáccsal, olyan szempontok megemlítésével, ami nekem eszembe sem jutna.
    Úgy 20-25K között keresgélek.
    Köszönettel fogadok minden észrevételt!

Új hozzászólás Aktív témák