Új hozzászólás Aktív témák

  • #16741888

    törölt tag

    válasz janati #1184 üzenetére

    Na akkor sorban, a feeder azért is jó mert az általad vázolt 3horgászmódszerhez talán ez a a legjobb, fenekezőre van tervezve, de mivel hajlékony a bot, és vékony zsinórral tudsz horgászni majdnem tökéletes úszózáshoz is, a pergetéshez meg felraksz egy erősebb damilt, és finoman, de a legtöbb rablóhalhoz jó, persze nem a 80kg os harcsához, de, 10kg ig szerintem bármit kiveszel vele.
    A feeder, az azért más mint a sima fenekező, mert nem kell rá kapásjelző, í vízzel párhuzamosan beállítod, és a spicc görbülése jelzi a kapást, az eggyik legfinomabb horgászmódszer, azonos körülmények mellett, tutira több halat fogsz, mint vaterod, a régi jó öreg csipeszes bottal. Kisebb horoggal és jóval vékonyabb zsinórral tudsz horgászni, a vékonyabb zsinór miatt, természetesebben viselkedik a horog, a halak gyanakvását kevésbé kelti fel és több halad lesz.
    Figyelj, ne úgy nézd hogy 16k úgy nézd hogy egy minőséget veszel, ami a te komfortodat szolgálja, és évekig használni fogod, sokkal több örömöd lesz benne mint teleszkopos fenekezőben, hidd el, fantasztikus élmény a hal összes rezdülését átérezni. Szerintem inkább vegyél hosszú időre egy tuti botot mint fele ennyiért egy kevésbé jót.
    Egy aladalé az orsóhoz, tartsd azt szem előtt hogy az orsóba egy jó minőségű csapágy 1000ft, tehát egy 9+1 csapágyas orsó, hát enyhén szólva kétes, nem biztos hogy jó vétel.:U
    Nem sima normális 18ast, egy ilyen hajlékony bottal tökéletesen elég, de legyen inkább 20as gyakorlatilag bármit ki tudsz vele szedni. A csoffadton ~100ft/100mes madzagot értek:D, hogy ne az egész dobon az 1000ft/100mes madzag legyen, mert úgyse használsz 100mnél többet, az aljára raksz olcsót a tetejére meg márkásat.

Új hozzászólás Aktív témák