Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz Manitou #11958 üzenetére

    4500km alatt csak nem kopnak már el a hajtómű tányérjai... Egy olcsóbb Alivio hajtókar van a bringán, a tányérok nem aluból vannak.

    Most, hogy így mondod mintha a váltógörgők is elég hegyesek lennének már, csak ezt is érdekesnek tartom. A régi bringámon - Tourney szint vagy még az se - kb ennyi kilométert kibírt a lánc, a váltógörgő pedig még most is olyan, mintha új lenne, holott szerintem már 15e km biztos belement az évek során. Az új Deore cucc meg 1 év/4500 km és kuka? :Y

    Az egyforma szélességgel nem lenne gond, egy 11-32 nekem elég, a gyengébb kiosztás pedig nem zavarna. És természetesen új váltókarral gondoltam a rendszert, csak épp ez a gond, hogy nem találni. A hátsó Deore váltó eredetileg 9 sebességes, de ha találnék értelmes váltókart, akkor működne a 8 sebességes fogsoron is, nem?

    Szóval a csere úgy nézne ki, hogy új fogsor és váltókarok, de fogsort amúgy is kellene venni, szóval csak a váltókarok amiket meg kell venni. A fogsor 5k helyett kb 3k lenne, és a láncon is lehetne spórolni majdnem 2k-t. Nekem ez többet ér, mint az, hogy több a fokozat... Főleg ha az egész rendszer többet bír, akkor egyértelmű a kérdés.

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Aktív témák