- HBO Max & OD topic
- YouTube
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- A leépítések után egy vagyont költ a töltőhálózatára a Tesla
- Hamarosan bárki hazavihet egy Apple Vision Pro headsetet
- Amazon Prime Video
- Microsoft OneDrive (korábban SkyDrive)
- Anyagi katasztrófára figyelmezteti az Apple-t a brit média
- Proxmox VE
- hcl: Heinner Sandstone HSVC-H18.5 porszívó mentés
- plevips: Pár kép a Fóti Homokbányáról
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz fragola.6035 #68606 üzenetére
Szerintem ő még az első Mythos-hoz képest mondta.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz fragola.6035 #68608 üzenetére
Ezért kérdezek
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz kaligula #68619 üzenetére
Ésszerűen szeretném kihozni a lehető legjobb várat. Amire megéri többet kiadni, azon nem akarok spórolni, és nem olyan eszközöket akarok aminél csak azt várom/lesem hogy mi a jobb és mikor tudom lecserélni. Viszont olyat nem akarok ami pénzkidobás. (Eureka mellett azzal érvelt aki ajánlotta, hogy ugyanaz a kés, motor, gyártó, picit más konstrukció, Mythosban a fűtés ami az érdekes, de azt eléggé lefikázta, konkrétan azt mondta hogy annak a kikötésével/kikapcsolásával lehet kezdeni)
(#68623) manio thx. EK43 meglesz első körben
Eszpresszó darálóra ami még felmerült a Robur.
SanRemo helyett pedig valószínűleg nem variálok (bár még most megyek megnézni vmit) és LM lesz, Stradara is kaptam egy ajánlatot amin nagyon gondolkozom...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz mdav88 #68636 üzenetére
Köszi, az SR kiesett, Black Eagle vs Strada MP a két versenyző jelenleg.
(és 99% hogy Mythos1, Mythos2-ről le lettem beszélve mint egy teljesen ismeretlen valami, ami lehet időben meg se lenne - nem akarnám csak emiatt húzni a nyitást 1-2 hónapot, és fizetni az üres hely után a bérleti díjat)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Ez érdekes, én pont fordítva érzem, itthon a pides gaggia-val még szinte sose tudtam a jobb speciality helyeken megszokott minőséget, ízeket, részleteket előhozni.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
-
WiZARD
addikt
válasz kaligula #68702 üzenetére
Értem, köszi. Azért LM neve se rossz
jelenleg így állok:
Eddig Strada MP-n gondolkoztam, de rájöttem hogy szép a manuális kezelés, és ezért elvben jobb kávét lehet vele csinálni, de pont emiatt sokkal több odafigyelés kell. Amihez vagy több ember kell a pultba, vagy kisebb forgalom, és fontos hogy olyan barista legyen aki tényleg mindig figyel erre... Eleinte amíg én állok ott, addig figyelnék rá, és a nyilván a forgalom se lenne túl nagy az első naptól. De ha beindul, és ha felveszek valamit, akkor félek, hogy ez a rész veszélybe kerülne.
A Black Eagle jóformán full automata, ha be van állítva onnan kezdve a baristának nincs több dolga mint betenni a kart az őrölt kávéval, és nem kell méregetni, stopperezni...
Erre ott a lehetőség az LM egyéb gépeivel is, ott a volumetrikus mérés. (vagy +1600 EUR az auto brew ratio-hoz a mérleg). Bár a volumetrikus mérés meg a szűkített keresztmetszet miatt a forgalmazó szerint gyengébb kávét eredményez, mint a full manuális.Olasz pörkölésű kávé nem lesz, csak világos.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
GC-t próbált már vki 6 bar-ra állítani/használni?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Coffee Extraction and How to Taste It
persze elméleti ez is, és kóstolással kiegészítve lenne igazán érthető/érezhető
(#69693) nemethsza szerintem ezzel nincs baj, adott lap szintjéhez képest nem is ír hülyeséget.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Magasságban...
Hát nem egy mai darab ez az SJ.
Mythos csak ideiglenes vendég, 1-1.5 hónapra, amíg nincs kész a kávézó.
Elsőre nem tűnik túl jó home megoldásnak. Mazzer-nál garatba töltöttem a lemért mennyiségű kávét, és alul ki is jött lényegében az egész. Mythosnál elakad 1-2 gramm még a kések előtt. (Kávézóban nyilván nem gond ez, ahol tele a babtartály, és folyamatosan fogy...)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Sokáig Reneka szűrőre esküdtem, pár hónapja vettem LM/Strada 15g szűrőt, néha jobb volt mint a Reneka, de többnyire nem.
A Reneka nagyon megbocsátó, könnyű hozni vele egy szintet, nem spriccel, daráló beállításra is talán kevésbé érzékeny. (LM-be 16g-t tettem, Renekába 17-et)Hétfőn vettem egy 18as VST-t, sajnos nem tudom a többihez hasonlítani, bár az első 1-2 kávé jobbnak tűnt, de kedden jött a Mythos, és azzal a többi szűrőt nem próbáltam.
Arra pedig rá kellett jönnöm, hogy eddig nem a Gaggia volt a szűk keresztmetszet itthon, hanem a Mazzer SJ.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
fotóztam én is ezt-azt amit itthon találtam
(vst 18g, 7g, lm strada 14g, expolygon dupla, és végül expolygon tripla, illetve amit a gaggia naked szűrőtartóhoz adnak, de ezek közül már nem tdom melyik-melyik - filenevet nézzétek)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Matt Perger haverjának a véleménye:
"You’re using VST baskets. (And stop it. Just fucking stop it. VST baskets or piss off. Not IMS baskets. Not La Marzocco Precision baskets. Not the stock standard shit-ass sucky things that get packaged up with your home espresso machine or whatever they give to you with your $25k Slayer. You’re using VST baskets. No one in the industry has put more research and development into baskets than Vince Fidele. They have a proven track record, tried and tested, repeatedly – you’re using VST baskets)."Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #70131 üzenetére
A Reneka a mindent megbocsátó.
VST - Gaggia párosnál én fel is adtam a naked karral való próbálkozást, mert mindig csak spriccel mindenfelé. Próbálkozzak bármiféle varázslással, wdt-vel, egyengető pörgetéssel, tamperolássalSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Nekem véletlen pont van egy eladó (régóta tervezem hirdetni) 7g VST szűrőm, hozzá való "tölcsérrel" és tamperrel (41mm).
Egyben 15k.
(meg van még elvileg felesleges 15g Strada szűrőm, és egy Reneka is, de ezekkel még van pár tervem jövőhétre, ha végre megjön a refraktométerem...)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Bármit csinálok a VST szűrővel, mindig spriccel előbb-utóbb. (amúgy a végeredménnyel nagyjából elégedett vagyok, de nyilván nem lehet tökéletes amíg spriccel)
Gaggia baby, 3 féle darálóval (Mazzer SJ, Mythos One, EK43), többféle kávéval (CM), wdt-vel/pörgetős egyengető izével/ezek nélkül, 58.5 tamperrel erősen/közepesen/gyengén tamperelve. Már nem tudok mit kipróbálni... (18g perem nélküli szűrő, 18-19g örlemény, 25-35 másodperc közti lefolyás, 36-37g kávé)Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #70648 üzenetére
Többnyire 35 körül szokott lenni nálam, most megnéztem 50el. Hogy ízre jobb-e, arról nem vagyok 100% meggyőződve, majd a kettő közt még próbálkozok. De ugyanolyan spriccelős volt a vége fele
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
tiszta minden, alapból szépen jön a víz
adp: thx, próbálgattam, de nem sok sikerrel. Ha a gomb tetejét nyomom, akkor a pumpa megy, de nem jön a víz. Ha az alját, akkor csak kattanás van és kis zümmögés (gondolom a szelep), de nyilván így se jön a víz, mert így a pumpa nem megy...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #70882 üzenetére
Csak kérdés, hogy mibe, mivel és hogy kerül bele az Mg.
pl ott a BWT Bestmax Premium, ami elvileg ezt tudná. Gyakorlatilag a LaMarzocco disztributor/szervizes azt mondta, hogy ő nagyon nem ajánlja, mert tiszta trutyi lesz ettől a gép belül, és csak a Bestprotectre esküszik. Pedig neki tök8 lenne, hogy melyiket veszem tőle...
Marad a RO, és designer víz alkotása, az ehhez hozzáképzelhető áron
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
SiD februárban még azt mondta nekem, hogy AkVo "vízkészítő" beszerzését fontolgatják, nem tudom mi lett a vége.
3 napnyi nagygépes (GB5) tejgőzölés után úgy érzem a Gaggian többé meg se próbálok gőzölni, sose lesz olyan...
Tegnap végre megjött a refraktométerem, így végre tudok méregetni kávékat
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz Peti...(16v) #71516 üzenetére
A Mythos otthonra szar. Beleszórok kimért mennyiségű kávébabot, megőrli a nagyját, utána valami hosszú izével lökdösöm és 4x ráindítok hogy bekapja az utolsó szemeket is. kb 2.5g kávé van ami vagy kijön belőle, vagy nem, de inkább nem, és persze akkor jön ki mégis, amikor nem számítok rá, de ez nyilván pangó örlemény és nem éppen az ízeket javítja...
EK sokkal jobb, látszólag kijön minden belőle, legalábbis nincs egy ilyen meglepetés pakk benne ami néha azért mégis kiesik.Pont ma reggel határoztam el, hogy bármennyi dobozt is kell pakolnom, és bármennyire is nem megy a konyhához a színe, inkább előveszem az EK-t, és megy a Mythos a dobozba, mert itthon csak szenvedés, és bosszankodás vele minden kávé. Na mindjárt át is pakolom
Na meg arra is egyre inkább rájövök, hogy itthon jó kávét csinálni, majdnem mindig változó 200g-s csomagokból nehéz. Eleve változik, öregedik a kávé, és mire jól belövöm addigra el is fogy, és jön a következő fajta. (Amúgy EK sokkal megbocsátóbb, Mythost sokkal pontosabban be kell állítani, hogy jó kávé legyen a vége)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz tariattila #71563 üzenetére
El is ment a dobozába a Mythos, és eszembe jutott még 1 problémája, ami otthoni használatra zavaró lehet: a hőháztartása rendkívül primitiv módon van megoldva, elöl ott a fűtőelem, ami mindig fűt, és így tart egy, a gyártó által jónak vélt hőfokot (ezért 0-24 bekapcsolva kell lennie, ami amúgy nem rossz, mert így éjjel is van némi fény a konyhában ). Viszont ha túl melegnek véli magát, akkor bekapcsol hátul 2 ventilátor, ami elég hangos és van hogy csak 1+ óra után kapcsol ki. Picit megütögetve persze azonnal kikapcsol (hallani ahogy ilyenkor kattan a termosztát). Normál használat közben nem kell ütögetni, mert a motor beindítására is átkattan általában a termosztát (Na meg akkor a kávébabok elvisznek némi hőt, így az is hűti kicsit). Nekem gyanús, hogy a fűtőelem akkor is fűt, amikor a ventilátor hűti a seggét...
gytam65 igen
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz Peti...(16v) #71566 üzenetére
Nalunk kb 4-5 naponta fogy el 200g. 14 naponta jon 2 kulonbozo CM, es melle veszunk meg vmit. persze igy mindig lehet szivni az allitassal.
Sajnos csak ideiglenesen vannak ezen a pulton, ha az asztalos vegre elkeszul akkor kapnak egy LM Linea PB-t is a masik pultra
Itthon meg marad a jo oreg Super Jolly, bar nem tudom mennyit fogok itthon kavezni...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz Deadzone41 #71571 üzenetére
4-5 nap alatt elfogy, fagyasztással - olvasztással kár ennyi időre szórakozni imho. Inkább lehet arra kéne ráállni, hogy ne változzon a kávé.
(#71570) tariattila az ötlet nem rossz, a megvalósítás lehetne jobb. Vendéglátós felhasználásnál melegszik a daráló és a kávé, amivel persze változik a kávé oldhatósága, szükséges szemcseméret... Így lehet eleve meleg, és elvileg tudja is tartani azt a hőfokot. Csak az adott ár mellett, így a 21. században lehetne picit kifinomultabb is a hőfok szabályzása. (Persze a Mythos 2-nél már állítható a hőfok, és talán fejlettebb a szabályzás)
EK43-al nagyon sok édes, kifejezetten jó kávét tudok csinálni. Mythossal, Mazzerrel jóval nehezebb, sokkal pontosabb beállítás kell és sokkal könnyebben megy el a keserű irányba
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Túl lassú lefolyásnál, túlkivonatolva egyértelműen keserű nekem.
tariattila: indul az örlő 20-24 fokról reggel, erre beállítja a barista, használat közben felmegy 30-40-50 fokra, vagy épp visszahül 30ra ha épp nincs csúcsidőszak, ehhez folyamatosan utána kell állítani - vs reggel is 40 fokról indul, és egésznap ezt próbálja tartani
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Na megjött az LM a boltba, lassan az örlőktől is elköszönök (leglábbis beviszem itthonról). Más mint itthon a Gaggia, és egyben továbbra is hihetetlen nekem.
Adott kávéból (világos pörkölésű yirgacheffe, a téma szempontjából mind1, hogy konkrétan honnan van) itthon sose tudtam olyan kávét készíteni ami nekem ízlene, amivel bármilyen szinten is elégedett lennék. Mind1 melyik örlővel próbáltam, milyen kosárral, milyen hőfokon, súllyal, stb. Itthon a CM kávéi váltak be, azokból tudtam többnyire számomra megfelelő kávét csinálni, de mindig azt éreztem, hogy jobb specialty kávézókban más szinten van a kávé, és itthon nem tudom ugyanazt elérni sehogy, az adott felszereléssel.
Tegnap helyére került az LM, gyorsan csak az adott világos yirgából tudtam szerezni, valamivel mégis csak ki kellett próbálni. Minden különösebb állítgatás nélkül, elsőre olyan shot lett belőle, ami köröket vert bármire amit korábban otthon készítettem, bármilyen alapanyagból. (17g örlemény, 34g kávé, 92 fok, 9 bar)Mi a magyarázat erre? Mit tud az LM, mivel más az LM-ből jövő 92 fokos 9baros víz, mint ami a Gaggiaból folyik?
Picit más téma:
Most voltam Tatán a Platánban, amikor beléptem és elsőre megpillantottam a Mythos-t, akkor felcsillant a szemem, hogy talán lesz jó kávé. Kaja után megkérdeztem a pincért, hogy milyen kávéból készítik a kávét. Erre kérdően néz. Kérdezem milyen pörkölésű, világos/sötét? Erre lelkesen mondja hogy "világos pörkölésű, kollégánk készíti direkt nekünk. 70% arabica, 30% robusta"
Inkább nem kértem. Asszony kiváncsi, kért egyet, én sajnos beleittam. Alig bírtam kiöblíteni a számból az ízét, szörnyű volt, életem legrosszabb kávés élménye. Gyümölcsös, világos ízekhez köze se volt, valami keserű ihatatlan izé volt.
Miért van ez? Miért nincs szinte semmi étteremben világos, gyümölcsös, specialty kávé? Átlag helyen, ahol a tucat sarki Segafredo szint a cél, ahol nem akarnak foglalkozni vele, nem mernek bevállalni olyat ami picit is más, ott megértem hogy ilyen van. De egy legújabb trendeket követő étteremben, ahol a minőségi étel a lényeg, odafigyelnek mindenre, bevállalnak mindent ami trendi, kihozzák desszertnek a céklás édességet, meg az uborkafagyit, ott miért nem lépnek kávéval is tovább?
De szóljatok, ha bennem van a hiba, és az én elvárásaim a hibásak.[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz Deadzone41 #72424 üzenetére
Gaggiaba tettem már mindenféle vizet (Norda, Nestlé, laica szűrős, laica kávé szűrős (+Mg), csapvíz), nem segített a cél elérésében egyik se (legalábbis nem eleget)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #72430 üzenetére
Régóta érdekel ez a titok, mindig úgy éreztem, hogy otthon sose érem el azt a szintet, mint amit kávézóba kapok. Dehát nehéz volt összehasonlítani, emlékezetből, más kávéval, stb.
Néha már azt hittem, hogy itthon is jó, de aztán mindig ittam jobbat máshol. 1-1 nagyobb változtatásnál, vagy pl amikor az őrlők meglettek, akkor megint elhittem hogy itthon már egész jó, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy még mindig nem tökéletes.Győr, Bécsi kapu tér 4.
Jövőhét második fele a terv, ha addigra összeáll minden[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
válasz zolnagy #72466 üzenetére
Még a tesztüzem szó is túlzás, de ha arra jársz, és bent vagyunk (többnyire, mert még bőven van tennivaló), akkor gyere nyugodtan, és mondd hogy ki vagy (mert csomó bámészkodó bejön)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
Na azt még mindig nem akarom elhinni, hogy nem kandikamera volt nálam.
1 hete bejött a kávézóba egy pár, ittak egy kávét, majd a férfi beszélgetni kezdett velem a kávéról, és szép lassan a vízre terelte a szót, hogy mennyire fontos, milyen szűrőm van, blabla.
Mondta hogy ő többek közt ezzel foglalkozik, hogy kávéhoz vizet gyárt, mióta felismerte mennyire fontos... Felajánlotta, hogy hoz vizet, kóstoljuk meg. Mondom oké, de a kávégép be van kötve a hálózatba, így nehezen fogjuk az ő vizét beleönteni. Nem baj, majd ő hoz kávégépet, és azzal kipróbáljuk. Itt már furcsa volt, de gondoltam legyen, nézzük mi lesz ebből.
Hívott, időpontot egyeztettünk, most volt itt.Kérdezte milyen kávéink vannak. Mondom presszóra csak 1.
Előkapott a szatyorból egy leharcolt karos Delonghi kávégépet, elkezdte átmosni a tartályt, hogy nehogy az előző vízből maradjon benne, mert az elrontja az ízeket. Közben a kezembe nyomta a nyomásfokozós szűrőt, hogy őröljek bele kávét. Kérdem mennyit? Hát hogy hogy mennyit, tele. Mondtam jó, erre kíváncsi leszek...
Bekapcsolja a gépet, várt talán 20 másodpercet, hogy elaludjon a lámpa rajta, a beépített tamperrel tamperelt egy kicsit, majd nyomta is, mondta szóljak, ha elég a kávé, ami kijött és jött a kóstoló. Az eredményről kár beszélni.
Kiütögette a zaccot belőle nagyjából (kicsi azért maradt az alján, de az úgyse számít), vizet cserélt, alaposan átmosta, aztán mondta hogy ismét kér bele őrölt kávét, és akkor nézzük meg most milyen lett. Kifolyt egy kicsi, kérdezte, hogy ez elég-e vagy ráindítson még...
Megkóstoltuk, ő egyből mondta hogy húú ez mennyire más. Mondtam hogy igen, érzem hogy teljesen más, de hogy mitől, azt kár boncolgatni. Kérdezi, hogy ez milyen kávé is volt amit ittunk, ugye újhullámos?
Itt eljött az a pont, hogy megkérdeztem komolyan gondolják-e ezt, és voltak-e már máshol demózni. Büszkén mondta, hogy persze, bár tény hogy Győrben kevés helyet ismer ahol jó a kávé. Kérdeztem hogy mégis mi az a kevés hely válasz: Kapucziner, és Semiramis, esetleg a Frei. A Kapuczinert megbeszéltük, Semiramist annyira nem ismerem. Mondja az jó hely, 5-6 féle kávéjuk is van. Kérdem azt meg hogy, van annyi külön őrlőjük? Ja nem, hanem mindennap más, illetve néha napon belül 2 féle, leőrölnek 200 grammokat egyikből meg másikból, lezacskózzák/dobozolják, és akkor abból bármelyikből lehet kérni.Ok, mondom hagyjuk. Így kár demózni, mert nincs mit hasonlítani. Elmondtam neki, hogy úgy nincs értelme kóstolgatni, hogy random hőfokon/mennyiségű kávéból/mennyiségű kávét/idő alatt csinálunk egy löttyöt és kóstolunk, mert így nem lehet összehasonlítani, különben se tudom hova tenni az eredményt ahhoz képest amit én csinálok a Lineán. Mondja ok, igazam van, de ugye érzem a különbséget. Mondtam azt érzem hogy más, és kár erről beszélni.
Ajánlottam, hogy ha nem akar komolyabb eszközt, akkor demózzon filterrel, de ez így felesleges. Arra másik vize van, legközelebb hoz olyat is.Arra jutottunk, hogy az én gépemen kellene megkóstolni. Ránéz a La Marzoccora, kérdezi hogy ebben acél vagy réz bojler van. Mondtam hogy nagyon remélem hogy ennyiért acél
Kérdezte mennyi víz kell az átmosáshoz. Neten rákerestem, hogy 3.7 liter a víz a bojler, ekkora már kerekedett a szeme, mondtam + 7 liter a gőz, nem tudom van-e átfolyás a kettő közt. Mondja majd utánanéz, és annak függvényében hoz vizet. Kérdezi milyen gép is ez? Mondom La Marzocco, furán nézett, látszólag még sose hallott róla, inkább lefotózta a telefonjával, hogy meglegyen a márkaKíváncsian várom a következő alkalmat, majd beszámolok róla.
Konkrét nevet/márkát nem szeretnék írni. Látszólag rendesek, jó indulatúak, amit szeretnének csinálni az jó, még ha van is némi probléma a kivitelezéssel...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz qvik27 #73185 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy a szándék jó...Azóta agyaltam még a dolgokon, legközelebb rá is fogok kérdezni ezekre.
Nem áll össze a kép (ha csak nem marketing mese az egész, de ahhoz meg túl amatőr a körítés), hogy ő elkezdett a vízzel foglalkozni, mert mekkora különbség volt az itt készített kávéja, és a rokonságnál, ország másik pontján készített kávéja közt.
De ha ilyen eszközparkkal próbálkozik, és ilyen "pontossággal", akkor tényleg van értelme kiragadni 1 elemet, a vizet, és azzal kisérletezni, úgy hogy a többi elem mindig változik?Na meg eddig nem értettem, hogy miért kérdezik az emberek, hogy milyen fajta kávék vannak, és miért van 1-1 arcon csalódottság, amikor azt mondom hogy 1 fajta kávé van a presszóhoz és egy másik a filterhez.
Na de így, hogy a jónak tartott kávézóban egyszerre van 5-6 féle, így már értem...
Hosszú, és nem feltétlen könnyű út lesz, mire megismerik/megértik itt az emberek, hogy amit kínálok az miben más.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- hcl: Heinner Sandstone HSVC-H18.5 porszívó mentés
- iPhone topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímemet)
- Revolut
- TCL LCD és LED TV-k
- HBO Max & OD topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen