-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz ronin s8 #40718 üzenetére
&(#40712) adpNekem ami "gyomor killer" és az orvos is megerősítette:
Milka csoki (ettől még fáj is), Pilóta vaníliás karika (rengeteg sav), dobozos gyümölcslevek (citromsav miatt). Ezek a top. De még a C vitamin tabletta is. Hagyma, citrusfélék, vörös húsok, bor, cigaretta, "szarvasi kávé".Most diétázok és bevált: csak csirkehús, főtt krumpli, rizs, salátakeverék (lugosít, de a paradicsom, hagyma az nem), többszöri kis étkezés, lefekvés előtt közvetlenül nem eszek, magasabb párna. Ezen kívül NO kenyér, No felvágott. Inkább a több ebédet rendelek és azt eszem vacsorára. Rendes hús nem pedig "húsmentes"adalékanyag hegyek felvágott, meg különféle tartósítók, ízfokozók tömkelege. Ha eszek is felvágottat az házi kolbi vagy Kométa (szója, glutén, laktóz, tejfehérje és) glutamátmentes egy-két szelet kétszersülttel.
Futás orvosi rendeletre. A diéta miatt lementem 95kg-ről 86-ra pár hét alatt és megtáltosodtam úgy futok.
Sav alig. Néha bűnözök egy pizzával amin hagyma paprika van akkor előjön a sav probléma. Az energiám is több, hogy nem emésztek állandóan.Kávé: mint írtam a "szavasi" az nagyon nem jó a gyomornak, Nespresso az okés. Most tesztelem a Senseot. A bajom az vele, hogy egy csészés módban is kb. 120ml-t ereszt ki. Azonban rájöttem a kikapcs gombbal le lehet állítani így csinálhatok akár 40-60ml-is.
A kérdés az, hogy a 120ml kieresztése alatti intervallum (24sec) melyik részében jönne ki a legjobb kávé. Elején, végén vagy közepén nyerném ki a legjobb 40 vagy 60ml-t? -
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #40718 üzenetére
a kávé nagyon savas. a bor is egyébként. kenyér, pizza és társai, valamint tejtermékek is savat csinálnak. végülis a szénhidrát és a fehérje is. sajnos nem egyszerű megtartani az egyensúlyt, én is mindig billegek.
a kávé amúgy még belefér, ha:
- szigorúan kaja után
- a kajában minél több zöldség legyen, ha meg mégis kenyér, akkor sok rost
- szénhirdátot minimalizálni kella bor egyébként húzósabb, sajnos
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Google Pixel topik
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Formula-1
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest