Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
Szia!
Én is ilyen technikát használtam.
Aztán vettem egy ilyet: De'Longhi KG89
Nekem tetszik, szerintem szépen őröl. Gondolom le lesz szólva.
Én úgy gondolom, hogy egy daráló nem ér 35eft +, csak egy motor és örlő fej... Túl van ez....
Mindegy én Alza-ról vettem (12800ft szállításal), most lehet kuponozni, DeLonghi kávéfőzőm van, jól néz ki, eddug bevált.
Majd az idő eldönti, van 2 év gari.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
Be tudod fullasztani? Amíg el nem éred azt a lefolyást ami közel van a befulladáshoz, keserű és fanyar, ez a cél előtti lépés.
Az alátétigény minden példánynál más, ha üresen épp hogy összeérnek a kések, az a nulla. Nekem olyan 3 körül volt jó Graeffel nullához képest, de volt ami csak 2-nél volt hajlandó jó lenni. -
konzumpro
senior tag
Azt nem látod, hogy összeér-e, szerintem, inkább csak hallod, üresen.
Nem szabad túlságosan összehúzni, van amelyik kés bírja, van amelyik nem, a Graef annyira nem kényes, kopik de nem öli meg magát, míg mondjuk egy Sage-nél nem merném jobban összeengedni őket a kelleténél. Kerámia tárcsáknál automatában csúszhatnak egymáson, meg se kottyan. -
RetepNyaraB
veterán
Probald ki!
Az utangyartottak altalaban vekony, vacak anyagbol vannak; az eredeti tobbet bir el. Gyakorlatilag sose pusztul meg, csak elbarnul, ahogy tele megy kv zsirral. Volt, hogy egy hetig egy darabot hasznaltam a napi 3 lottyhoz. De ezt nem ajanlasbol irom
En a gourmetkava.cz-rol rendeltem anno, nagyon hamar itt volt.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
addikt
Az a piros tömítéses az gondolom (nem hallom a videót csak nézem, melóban vagyok).
Egyébként mi az összefüggés a nyomás a darálás finomsága és a kávé minősége / íze között?
Azt így levettem, h bolti darált kávéhoz kell a nyomásnővelő - mert, h az finomra van darálva, és talán ennek a leggyengébb az íze.
Mivan ha nagyobbra darálom és lassabban főzőm le?Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
looser
addikt
Én annakidején az Espresso wikit vettem alapul, de tudom, hogy ettől el lehet térni; mennyiségben (akár kávé, akár víz) biztosan. A hőmérséklet viszont relatíve standard, a 88 fok +/- 2 fok, az jellemzően megfelelő. Annakidején a hc topicban még kiemelték a nyomást, több otthoni gépet is át lehet állítani 9 bar körüli nyomásra, ami az ipari gépeket jellemzi. Szóval hőmérsékletnél max. 90 fok lenne az ideális.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
madmike
őstag
-
RetepNyaraB
veterán
Az utolsó vidi, nemtudom hányas.
Rondán indul (túl gyors az ízlésemnek), utána meg objektíven spriccel össze vissza, gyors az egész lefolyás. De ez nem feltétlenül a gép hibája, sőt."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."