Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Így van! A Brikka nem hoz ki sokat, de az eredmény nem finomra örölt kávénál azonos csomagolásból is ég és föld!
Valóban nem lesz hatalmas mennyiség.
Ahogy említette Konzumpro - szàmodra a Brikkától az két felé öntött kávé amerikai presszo verzió lesz a jó megoldás.
Az americano a (vödörhöz szokott amcsik) espresszója. Egy kapucsinós csészébe az espersszó adag + ugyan annyi víz, de ez ez izlés szerinti.
A víz bármilyen hőfokú lehet egyéni izlés szerint.Szóval a Brikka jó a háznál!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Gibo
senior tag
-
Nutra
tag
Ez egy tényleg sokat érő cikk. Az első tipp tényleg a kávékészítésről szól, a második határeset (olasz cappuccino és az osztrák módi, ami miatt mindig hozzáteszem ott, hogy tejhabbal kérem - de ez ízlés kérdése, attól, hogy én nagyon nem így szeretem, ez még nem feltétlenül rossz). A harmadik meg nem is kávékészítésról szól.
Az én hármas listámra inkább felkerülne a frissen őrölt kávé a tégla helyett és a tömködés mellőzése - ha már a kotyogósról van szó. Bónusz tipp: rengeteg más módon is készíthető jó kávé -
RetepNyaraB
veterán
Nekem van. Mi a kérdés? Annyit főz amennyi vizet raksz bele 🤷♂️
Kölcsön adom próbára. Indukcijós verzió.Kb 220g be, max 150g ki. De én fél adagokat főzök vele két emberre. 14g kv-ból.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
Az automatát sem szeretem
Vicc félre, automata előnye a nevében van, de ezért komoly pénzeket én nem adnék (ld. Jura és barátai egy autó áráért). Egy régi Saeco Xsmart plus (mielőtt még a Philips tönkretette) remek volt a célra.
Konkrétan ez a Bialetti nagyon kényes, anyám szutyok kotyogója nem az. Abba betolod a csíbófemilit és kijön a sárkányvér."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
konzumpro
senior tag
Karossal sem egyszerűbb, ahogy automatával sem, a kapszulás a gondmentes, de drága.
A Brikka külön kategória, még önmagán belül is, mert most már szilikon szelepes a nyomásfokozója, nem súlyszelepes mint eddig. Nem elég a víz hőfokra, térfogatra, vízkeménységre, őrlemény finomságra, tömörítettségre, mennyiségre figyelni, de még a nyomásviszonyok is mások egyiknél-másiknál, főleg ha ereszt a tömítés. A Moka Expresszek ennél egyszerűbbek, bár az 1 személyes az tévút, talán 3-tól fölfelé már jó a geometria, úgy pedig már sokkal jobbat főznek mint a lemez kotyogósok. Igaz több kávét is fogyasztanak, a Mokina nálam 6 és felet eszik, de jobb az egyensúlya a keserű-savanyú tengelyen mint a Moka 1-nek. Olyan mint a Brikka súlyszelep nélkül, csak kevesebb kávéból, nekem nyerő. Főleg a noname és Aeternum lemez kotyogósok után -
hyperspace
őstag
Ha rendesen karban tartod a kotyogóst, akkor az is tud szöszölős lenni, mit gondolsz az újratölthető kapszulákról?
Itt a csoportban mi a vélemény róla? Én anno Nespressoban próbáltam ki, és nem volt rosszabb, mint egy gyári kapszula (ha jól van megtöltve).ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)