Új hozzászólás Aktív témák

  • csibe1

    addikt

    válasz Tüzi #20729 üzenetére

    "Kilepos papirjaim sem tudom hol vannak."

    Ha már ilyen jó a viszony : [link]

    "Mennyi idő van a munkaviszony megszüntetése esetén a kilépő papírok kiadására?
    A Munka Törvénykönyve szerint a kilépő papírokat legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy rendes felmondás esetén a felmondási idő utolsó napjától számít az öt munkanap, azonnali hatályú felmondás esetén pedig a felmondás munkáltató általi megismerésétől számít a határidő.

    Mi történik, ha a kilépő papírokat nem kapja meg határidőben?
    A fenti esetben a 115/2021. (III. 10.) Korm. rendelet alapján a foglalkoztatás-felügyeleti hatósághoz lehet fordulni. A hatóság a bejelentés alapján kötelezi a munkáltatót az iratok kiadására.

    Összegzés
    A munkaviszony megszűnésekor a munkáltatónak, és a munkavállalónak egyaránt vannak kötelezettségei. A munkavállalót terheli a munkakörének, szükség esetén a nála lévő dolgoknak átadására irányuló kötelezettség. A munkáltatót terheli az elszámolási, és igazolás kiadási kötelezettség. Ez magában foglalja a munkabér megfizetését, és a szükséges igazolások kiadását is."

    Lehet írnod kellene pár levelet az illetékes hatóságnak, hogy érezzék a törődést, ha már ők nem törődtek veled. ;] :DDD

    " Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

Új hozzászólás Aktív témák