Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz trisztan94 #2234 üzenetére

    Nagyon sok minden el van csúszva firefoxban sajnos, a fő layout elemek nem ugyanakkorák, betűméret, pozicionálások.
    Ez nincs így. Két dolog van:
    - Minden böngészőnek van egy default stíluslapja, amelyek eltérhetnek egymástól. Lehet találni a neten mindenféle reset css-eket, ami lenullázza ezeket az alapértelmezett értékeket.
    - A különféle böngészők eltérően renderelik a szövegeket, tehát itt egész egyszerűen nem lehet pixelpontos megjelenésre számítani. Ha a weboldalad kinézete bárhogy is függ attól, hogy hogyan rendereli a szövegeket a böngésző, akkor rosszul építetted fel a layout-ot.

    15.000-ért nem fogok mindent támogatni.
    Szerintem örülhet, hogy ennyi pénzért valaki elvállalta a munkát. Egy tapasztalt fejlesztő, aki ebből él, 15 ezerért a szövegszerkesztőt sem fogja elindítani neki.

    Hát sajnos ezt nincs módomban tesztelni. Nem lehet valahogy azt is felrakni a 9 mellé? Esetleg még a hatot?
    Hozzávetőleges eredményekért használd az Explorer kompatibilitási módját.
    A legjobb megoldás pedig, ha virtuális gépen tartasz egy másik Windowst, régi Explorerrel. A Win nem tud egy időben több különböző verziójú Explorert futtatni.

    Egyébként sanszos, hogy valamit rosszul csinálsz, ha ilyen böngésző inkompatibilitásokkal küzdesz. A weboldalak 99%-ához nincs szükség semmilyen böngészőspecifikus dologra. Ha okosan írod meg a CSS-t, akkor még az IE6-IE7 specifikus dolgoknak sem kell külön böngészőfüggő stíluslap, Javascriptnél meg behúzod a jQuery-t (vagy mást), ami lényegében elsimítja az összes eltérést a böngészők között.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák