-
IT café
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martonx
veterán
válasz hiperFizikus #10248 üzenetére
Elolvastam az agresszív zárójelezés eszmefuttatásodat. Egyre hülyébb vagy, ráadásul ebben semmi újdonság nincs, előtted már kitalálták a delegáltakat de sebaj. Végülis tölthetnéd rosszabbul is a túl sok szabadidődet, mintsem újra feltalálni a kereket, csak egyre hülyébb formákban.
Csak légyszi minket kímélj meg ettől!Én kérek elnézést!
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Lehullt a fehér fügöny. Nem jut eszembe hogyan tudom a függvény paramétert átadni az oject key-nek.function barmi(elem) {
object.key.auto; //helyett
object.[elem].auto;
} -
-
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Szeretnék Sharepoint listából lehívni adatokat. Viszont gondom van azzal, hogy egy objektumba csak a szükséges dolgokat mentsem le:fetch(webUrl + "/_api/web/lists/GetByTitle('" + listName + "')/items?$select=*,FieldValuesAsText&$expand=FieldValuesAsText", {
method: "GET", headers: {
"Accept": "application/json; odata=nometadata"
} })
.then(response => {
if (!response.ok) {
throw new Error('Network response was not ok ' + response.statusText); } return response.json();
})
.then(data => {
var results = data.value;
var FieldValues = results[0]["FieldValuesAsText"];
var fields = Object.keys(FieldValues);
console.log(fields)
var res = Object.fromEntries(
Object.entries(results).filter(([key, value]) => key === "Title" || key === "Program") );
console.log(res);
})
A fields-et megnézve biztosan van Title és Program kulcs, mégis üres a res.
Hogyan kell objektumot szűrni? Csak az adott kulcsokat és értéküket szeretném tárolni.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
disy68
aktív tag
válasz Lokids #10261 üzenetére
ha jól értem a results egy tömb és te annak az elemeit szeretnéd átalakítani, szóval végig kell rajta iterálnod előbb
pl.
[
{FieldValuesAsText: {Title: 'title', Program: 'program', OtherField: 'not needed'}}
]
ha szeretnél maradni a jelenlegi formánál, akkor valami ilyesmi kéne legyen:
const res = results.map(
x => Object.fromEntries(
Object.entries(x.FieldValuesAsText).filter(([key, value]) => key === "Title" || key === "Program"));
vagy egyszerűbben:
const res = results.map(x => {title: x.FieldValuesAsText.Title, program: x.FieldValuesAsText.Program})
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
Lokids
addikt
Viszont újabb probléma, hogy a fetch később tölti fel, mint hogy a kód használná.
Mi a normál módszer arra, hogy a kód további része csak azután piszkálja, hogy feltöltődött?
Be tudnék állítani egy intervalt, hogy folyamat ellenőrizze, hogy a length > 0.
Mert úgyis egy input mező onchange effektje használná az adatot összehasonlítás és infó kiírás miatt. Van ennél egyszerűbb/jobb/elegánsabb megoldás?
Át kell néznem, mi is az a callback és hogyan tudnám itt használni...Amit végeredményként akarok.
input mezőn kiválasztja a user az opciók közül az egyiket, ennek hatására az értékét összehasonlítja a tömbben lévő objektek kulcsaival. Egyezés esetén a kulcshoz tartozó érték egy <p>-be kerül kiírásra.
A fetch nyilván csak 1x fut le. És gondolom nem kell megvárnia, míg a teljes Dom betöltődik, mert nem függ az oldaltól, máshonnan jön az infó.
Esetleg felesleges a várakoztatás, mert mire az ember rákattint, addigra rég megvan?
Mondjuk anélkül nem fog menni consolra kiiratni ellenőrzéshez.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
lanszelot
addikt
Hello
Sajnos nem tudok példával szolgálni, mert nagyon hosszú a kód.- JS pakolja be egy táblázatba az értékeket /number/.
Az értékek benne vannak.
Majd form input/number -el adok egy számot amivel meg kellene szoroznom a táblázatban levő értéket/ Van egy class adva ezeknek a td elemeknek
querySelectorAll -al kikérem a class-t, kapok egy tömböt.
Consol log-al megnézve, ott a tömb, tömbböt lenyitva innerHTML és InnerText alatt ott az érték.
Egy dologgal van baj:
Ha a tömb -höz hozzá írom, hogy ".innerHTML" vagy ".innerText" az érték : undefinied.Miért?
-
nevemfel
senior tag
válasz lanszelot #10266 üzenetére
A querySelectorAll egy nodeListtel tér vissza, amin egy ciklussal kell végigiterálni, egyenként megcímezve a node-okat, azoknak van innerHTML és innerText propertyje.
Ez abban az esetben is érvényes, ha a nodeList egyetlen elemet tartalmaz.
Rally against apathy draws small crowd
-
lanszelot
addikt
válasz nevemfel #10268 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
Azt tudom, hogy querySelectorAll -t for ciklussal használjuk.
Úgy is tettem, és a for ciklusban természetesen: tömb[index].innerHTML
De ez undefinied.
Amennyi elem van a tömbben, annyi undefinied -et ad vissza.
És innerText-el is.Ha tömb[index] -et kérek ki, és console log -al kiíratom akkor ott van minden elem a tömbben, és ha megnézem ott van az érték innerHTML -ben és innerText -ben is.
hiperFizikus: ézt nem értem
let tomb = document.querySelectorAll(".osztalyKikeres");
for (let index = 0; index < tomb.length; index++) {
tomb[index].innerHTML;//undefinied -et ad vissza
tomb[index].innerText;//undefinied -et ad vissza
console.log(tomb[index]);//ebben ott van az érték innerHTML és innerText -nél is
} -
válasz lanszelot #10269 üzenetére
for helyett forEach, célravezetőbb.
Plusz ha értéket akarsz módosítani, miért innerHTML?
Ha a táblázatodba input mezők vannak, akkor value az érték.
Írasd ki az egész Noodle-t és a Console-ba nyisd le, nézd meg, mely attribútumai tartalmazzák a kívánt értéket. Majd azt címezd megBut who is watching the guardians?
-
lanszelot
addikt
A táblézat értéke sql adatbázisból jön php-val.
Nagyon kacifánots úgy ismét kiíratni.
Újra kikérni az adatbázisból, újra kiíratni az egész tablázatot...stb
Ez sokkal kevesebb kód, és kevesebb időt venne igénybe.For, vagy forEach, az itt mindegy. For -al jobban átlátható nekem.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz nevemfel #10272 üzenetére
Nem írja sehol, azt adja vissza.
pl ha consol log -al megnézem, az érték undefinied.szerintem a php kavar be. De nem tudom miért, vagy hogyan.
Másik kérdés:
ha form submit -nál szeretném figyelni, hogy üres e, és ha nem üres csak akkor jelenjen meg a submit gomb.
Nem nyomhatok a submit gombra, tehát az nem jó, hogy ha rányomok kiírja, hogy nem lehet üres.
Bármi módon üres, akkor.style.display: none
[ Szerkesztve ]
-
-
nevemfel
senior tag
válasz lanszelot #10273 üzenetére
Nem írja sehol, azt adja vissza.
pl ha consol log -al megnézem, az érték undefinied.Ha a böngészőkonzolon írod be a kódot, és ott futtatod, akkor a console.log megtévesztő lehet, mert ha beírod ezt:
console.log(1);
, és entert ütsz, a Firefox ezt írja ki:1
undefined
Az első sor a console.log kimenete, a második a visszatérési értéke.ha form submit -nál szeretném figyelni, hogy üres e, és ha nem üres csak akkor jelenjen meg a submit gomb.
Egyszerűbb így:
<input type="text" required />
Így kötelező lesz kitölteni a mezőt.Rally against apathy draws small crowd
-
-
lanszelot
addikt
válasz martonx #10274 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.
Igen, ezt így elméletben én is tudom, csak megvalósítani nem.
Hogyan figyelem hogy üres e?
Akkor is ha vissza törlik. Tehát ha bele kattintanak az nem jó.nevemfel:
Az értéke undefined. Nem azt írja ki.
Nem lehet vele semmit se csinálni.
Hiába akarok hozzá fűzni, vagy azt kiiratni, nem történik semmi, mert undefined.A mezőt kötelező kitölteni, a gomb nem arra való. Az nem jó megoldás.
Mr. Y
Én is így gondolkodtam, hogy leképzés után már nem kavarhat, de a példa nem ezt mutatja. Html Js oldalról nem látok hibát.Írtam választ: az újra kiiratás rengeteg kód, és munka /pár nap/
Míg ez csak pár sor lenne.[ Szerkesztve ]
-
Lokids
addikt
Ti hogyan oldanátok meg, hogy van egy 2 lapos form, amint van egy Alapadatok és egy Készültség gomb, amikre kattintva váltana közöttük.
Létrehozni egybe az egészet és a gombokkal csak elrejteném a megfelelő elemeket (js-ben hidden=true a div-re ami nem rendelkezik az adott classal), vagy van ennek valami jobb, logikusabb módja?[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Kérlek segítsetek már, mert nem találom hol a hiba: [link]
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok
Bootstrap 5 tooltip-pel szeretnék képet megjeleníteni egy szövegen. A szöveg megjelenítése működik, de sehogy nem tudom ezt képpel is megtenni.
ITT eszetlenkedek
Előre is köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
nevemfel
senior tag
válasz laracroft #10291 üzenetére
var tooltipTriggerList = [].slice.call(document.querySelectorAll('[data-bs-toggle="tooltip"]'))
var tooltipList = tooltipTriggerList.map(function(tooltipTriggerEl) {
return new bootstrap.Tooltip(tooltipTriggerEl, {
html: true
})
});Rally against apathy draws small crowd
-
lanszelot
addikt
Hello,
Ebből hogy tudom elérni a "data" -t? [link]
Fetch az ok, de ez nem json.
Legalábbis azzal nem tudtam elérni semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest