-
IT café
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevemfel
senior tag
válasz hiperFizikus #10146 üzenetére
Jó látni, hogy a ChatGPT nem fogja elvenni a munkámat.
Rally against apathy draws small crowd
-
Bzozoo
tag
válasz hiperFizikus #10146 üzenetére
Köszönjük, de mi is tudunk feltenni kérdéseket a Chat GPT - nek. Felesleges időtöltés idemásolni a rosszul feltett kérdésre adott rossz választ.
-
senior tag
válasz martonx #10143 üzenetére
Én azt hittem lejött a beírásomból, hogy HTML + CSS. Semmiféle keretrendszer nincs, így nem is volt hova jobban paraméterezni a dolgot... (Egyszerű, kézzel megírt, bemutatkozó oldal, amolyan 'régivágású' faék egyszerű módon)
Ezzel együtt jutottam előre, nem volt hiábavaló az ideírás.
[ Szerkesztve ]
-
Bzozoo
tag
Legyen valami értelmes téma ezen a fórumon is.
Ki hogyan oldaná meg egy éles oldal / React-Native applikáció regisztráció E2E tesztelését?
Gitlab CI/CD -n futtatott Node.js-el
Belefoglalva, hogy a testuser aktiváló emailt is kap. Ezt is a Node.js-nek kellene kiolvasni Gmailről vagy más egyéb levelezőrendszerről, ami támogatja azt, hogy terminálon lekérhetők az adatai.
A web tesztelésére a https://playwright.dev
A mobil tesztelésére a https://wix.github.io/Detox/ lenne használva -
martonx
veterán
válasz Bzozoo #10154 üzenetére
Ennek a javascripthez nulla köze van, de mivel végre egy értelmes kérdés, igyekszek bővebben válaszolni.
Gitlab CI/CD-n bekonfigolnék egy MailHog-ot (van belőle docker image verzió is, szóval GitLab imádni fogja).
Az emailt a MailHog SMTP szerverén keresztül továbbítanám, azaz a MailHog elkapja, és megtartja magának.
Majd MailHog API-ján keresztül már csak le kell kérni, ellenőrizni kell, hogy az email olyan lett-e, mint elképzeltük.Ez az egyik út, amin elindulhatsz.
Másik megoldás, amit szintén használtam már:10 Minute Mail API - Mail.gw API Documentation
3rd party email API:
API-n keresztül lekérsz tőlük egy új kamu email címet.
Normál email providereden keresztül erre az email címre küldöd el a tesztelendő emailt.
Végül szintén az API-n keresztül lekéred az email címhez tartozó bejövő üzeneteket, és már csak össze kell vetned az elvárt eredménnyel.Ha túl sok teszt eseted van, akkor a MailHog-os verziót javaslom. 1-2 teszt esethez viszont a második verziót szerintem (hacsak nem vagy nagy GitLab CI/CD illetve docker szakértő) könnyebb beüzemelni.
A második verziónak van fizetős változata is a RapidApi-n.
Én kérek elnézést!
-
hiperFizikus
aktív tag
például, JavaScript : var gyümölcs = {alma:5 , dió:8 , megy:4 , ...stb.} ;
A többi meg a körítése csak . A legjobban akkor jársz, ha minél kevesebb irodalmat olvasol el róla, és csak a programnyelv referenciájában kotorászol az objektumok használata után .
Hogy hogyan lesz ebből függőleges objektum ?
A fentiekből már gondolhatod, itt is a megfelelő szóközöket soremelés jelre cseréljük, aztán ...var gyümölcs = {
alma:5 ,
dió:8 ,
megy:4 ,...stb.} ;
Miért jó ez nekünk ?
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166242861&t=9254089
Érdekelne, hogy értitek-e, hogy mit akarok veletek megértetni ?
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
sztanozs
veterán
válasz hiperFizikus #10156 üzenetére
Szerintem inkabb latogass meg egy pszichologust... remelem erted.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz sztanozs #10157 üzenetére
Miért, ez nem jó ?
var gyümölcs = {
alma:5 ,
dió:8 ,
megy:4 ,
...stb.} ;Egyébként " voltam pszichológusnál", megvizsgált és azt mindta, hogy ő nem ért enegem, mert az én fejemben minden másképen van, mint ahogyan ő a pszichológusi főiskolán tanulta ♥
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz hiperFizikus #10158 üzenetére
De jo, csak semmiben nem kulonbozik a masiktol, pont a nyelvi definicio miatt...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz sztanozs #10159 üzenetére
Az hogy szinte semmiben nem különbözik, az nagyszerű, mert szinte semmi szellemi munkából át lehet költeni a JavaScript-re !
A jelentősége abban van, hogy az UML-nél a tezaurusz a laikusok számára sokkal könnyeben érthető !
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz hiperFizikus #10160 üzenetére
mit lehet atkolteni javasccriptre? ez mar javascript akkor is, ha kulon sorba irod az osszes erteket...
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz sztanozs #10161 üzenetére
egyik közülük ez az adatbázis :
https://mek.oszk.hu/cgi-bin/thes.cgi?desc=gy%FCm%F6lcs&trunc=1
, és persze a többi belső link származéka .és van más is, ha kéred azokat is belinkelem nektek .
[ Szerkesztve ]
-
válasz hiperFizikus #10164 üzenetére
A JS egy enyhén dinamikus és laza típusozású nyelv, ami azt jelenti, hogy nem szükséges szigorúan meghatározni a változók típusát, és bizonyos esetekben a típuskényszerítés enyhébb. Ez növeli a nyelv rugalmasságát, de ugyanakkor némi komplexitást is hozhat a kódértelmezés során.
Pont. Érted?But who is watching the guardians?
-
Gardaai
senior tag
Mi a matek / logika arra, hogy van egy object amiben van egy szám tárolva
pl.:
{
'objNumb' = 42,
...
}
Van egy számok lista amit egyesével végigtolok egy cikluson, hogy megnézze az adott sor értékét, ami lehet bármilyen egész szám pl.:
700
49
300
24
51
44A feladat az lenne, hogy ha a soron következő számot összehasonlítva az objectben lévő értékkel és:
Ha legalább 5-tel kisebb az értéke a vizsgált számnak mint az objectben lévőnek, vagy ha maximum 5-tel nagyobb, akkor cserélje le az objectben lévőt az éppen vizsgált számmal.
Tehát bent van 42, jön egy 44-es szám, akkor az objectben 44 lesz az érték amihez a következőt hasonlítja.
Ugye itt az a csavar, ha 42 van bent és jön 48, akkor nem cseréli le, de ha 48 van bent és jön a 42, akkor lecseréli.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
válasz Gardaai #10167 üzenetére
Kezdtem akkor kicsit az alapoktól, példa kóddal.
let finalObj = {
//object elemei...
'containerNumber' : 800,
//object elemei...
};
let querySelector = document.querySelectorAll('.container .item-container');
[...querySelector].forEach(function(container) {
let containerNumber = container.querySelector('.number').innerHTML;
//innen jönne a feltétel a fenti logika alapján ami a kérdés, most csak egy példa:
if (containerNumber < finalObj.containerNumber) {
finalObj.containerNumber = containerNumber;
}
});
console.log(finalObj.containerNumber);
Nincs sok köze a kódomhoz, mert jóval komplikáltabb, csak hogy szemléltessem mi a feladat.
[ Szerkesztve ]
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
válasz cattus #10171 üzenetére
Ez jónak tűnik.
Mintha próbáltam volna, csak ilyenkor mindig az van bennem, hogy ha egy reláció félremegy akkor mindegy, hogy a logika jó volt-e.
Köszi, jövök vissza!↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
válasz Gardaai #10172 üzenetére
Mégsem ez lesz a megoldás, de nem amiatt, hogy nem helyes, hanem az én logikám nem volt megfelelő, így a kérdés sem..
Tehát a válasz jó, az én rendszeremet kell még kicsit faragni.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Lehetne egy node.js kérdésem?
Ha "készre faragtam" a kódot, hogyan tudom a géppel együtt elindítani?
Ennek a lerásnak a mentén készítettem egy .service fájlt, de tojik elindulni.
A service fájl:
[Unit]
Description=bmd_hyperdeck
[Service]
Type=simple
Restart=always
User=pi
Group=pi
WorkingDirectory=/home/pi/bmd_hyperdeck_time_remaining
ExecStart=/usr/bin/npm start
[Install]
WantedBy=multi-user.targetA systemctl status kimenete:
● bmd_hyperdeck.service - bmd_hyperdeck
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/bmd_hyperdeck.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2024-02-09 13:00:56 CET; 4s ago
Process: 27983 ExecStart=/usr/bin/npm start (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 27983 (code=exited, status=1/FAILURE)
CPU: 977ms
febr 09 13:00:56 pi npm[27983]: '/usr/share/nodejs/npm/bin/npm-cli.js'
febr 09 13:00:56 pi npm[27983]: ]
febr 09 13:00:56 pi npm[27983]: }
febr 09 13:00:56 pi npm[27983]: Node.js v20.10.0
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: bmd_hyperdeck.service: Failed with result 'exit-code'.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: bmd_hyperdeck.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: Stopped bmd_hyperdeck.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: bmd_hyperdeck.service: Start request repeated too quickly.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: bmd_hyperdeck.service: Failed with result 'exit-code'.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: Failed to start bmd_hyperdeck.Van bármi ötlet tipp, hogy mi a gond mindek nézzek utánna?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz cattus #10175 üzenetére
Igen, abban a könyvtárban van, és ez van benne:
cat package.json
{
"name": "bmd-hyperdeck-web-time-remaining",
"version": "0.0.0",
"description": "Blackmagic Design Hyperdeck Time Remaining Web",
"main": "index.js",
"scripts": {
"start": "nodemon index.js"
},
"author": "Nic",
"license": "MIT",
"dependencies": {
"express": "4",
"socket.io": "^4.2.0"
},
"devDependencies": {
"nodemon": "^2.0.13"
}
}
Előre is köszönöm a segedelmet!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Csak kíváncsiságból kérdezném.
Hogy van az, hogy hónapokig működik egy oldal tökéletesen.
Majd egyszer csak :
"Uncaught SyntaxError: Unexpected token '<', "<html><bod"... is not valid JSON"Hozzá se nyúltam. Nem töltöttem mellé se semmit.
Helyi json, nem külső linkes. Ott van a js file mellett egy könyvtárban. -
lanszelot
addikt
válasz #79484416 #10183 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ
Már nem működik egyáltalán.
Azt a hibakódot dobja.Milyen hardware hiba? Milyen software upgrade?
Illetéktelen?
Ezeket nem értem.Próbálom leírni jobban, mert nem értem a választ:
Feltöltöttem a szerverre, és ott van.
Van 6 gomb, amit megnyomva pár adatot kapok a json file-ból.
Ennyi, semmi értelme.
A szervert nem törték fel.
Ez egy értelmetlen oldal. Semmi értelme hogy bárki hozzányúljon.
Ez csak magamnak van. Tanulás céljából készítettem.
Azért is nem konkrét a kérdés, mert letörlöm, ha nem működik, és nem érdekel.
Csak tanulás céljából érdekel, hogy mi történt.
Tehát semmi értelme, hogy bárki 1 percet is rá szánjon. -
-
lanszelot
addikt
válasz martonx #10185 üzenetére
Valóban ott van a json.
Meg tudom nyitni a json filet, és benne van minden.Network alatt nincs hiba. Beolvassa a json-t, azt amelyiket kell.
Uuuuummmmm:
Beírtam az egyik json file link-jét. "http://szerver/json/file.json"
Browser mutatta mi van benne.
Vissza léptem a html file ba, és rá nyomtam a gombra....
Most már megint működik minden gomb.
6 gomb, 6 json filet nyit. De én csak az egyikbe néztem beleMost miért működik megint?
Nem csináltam semmit.Be se léptem a szerverre. Csak a bongészőben bele néztem az egyik json file ba, hogy tuti nem üres.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #10184 üzenetére
Kiegészítés: csak abban a bongészőben működik, amelyikben így megnyitom az egyik json file-t.
Amíg nem nyitom meg a bongészőben a json file-t addig nem működik.
firefox nagyon jól mutatja a json file-t. Nem ömlesztve,. És lehet váltani a nézetek között, nagyon jó
Szerver: infinityfree /pont/ com
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz #79484416 #10189 üzenetére
Ezek saját hülyeségeim.
Semmi értelme egyik honlapomnak se.
Csak szórakozásnak tanulom.
Édesanyámnak , haveroknak csinálom személyes dolgokat.
Semmire se jók.Nincs hiba a kódban. Hiába adom meg a linket.
Valamiért azt a hibakódot dobja, amíg az egyik json file-t meg nem nyitom a bongészőben.Azt mondanám, hogy berakja böngészési adatba és onnan nyitja, de ez nem igaz mert nem kell mindegyiket megnyitnom, csak 1et.
Ha megnyitom onnantól jól működik az oldal.
Ennek semmi értelme.[ Szerkesztve ]
-
Nos a megoldás ez lett:
[Unit]
Description=bmd_hyperdeck
After=multi-user.target
[Service]
Type=simple
Restart=always
User=nobody
Group=nogroup
Environment=PATH=/usr/bin:/usr/local/bin
Environment=NODE_ENV=production
WorkingDirectory=/home/pi/bmd_hyperdeck_time_remaining
ExecStart=/usr/bin/npm start
[Install]
WantedBy=multi-user.target
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
válasz #79484416 #10197 üzenetére
Fetch api-t használok.
Pont arra gondoltam, hogy php-val olvasom be a json-t, api helyett.
De a világon senki se nézi az oldalt, így nem igazán érdekel.
Megcsináltam, nekem az volt a lényeg, hogy tanultam belőle.
2 módszert is tudok amivel ki tudom javítani: json tartalmat js object-be rakom az tuti hogy megoldja, így nem nagyon érdekel.
Mert nincs kinek megcsinálni és egy napon rámenne.Nincs semmi a html -be. Mivel a json -al gondja van.
A html-t úgy hozza létre ahogy az adatokat beolvassa.
Mivel nem tudja beolvasni már az első adatot se, így nem hozza létre. Tehát a html-en semmit se látok.Nagyon szépen köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest