Új hozzászólás Aktív témák

  • briganti7

    csendes tag

    válasz DBAtti #10010 üzenetére

    Ezzel teljesen egyetértek. Amikor már annyi embert felvesznek, hogy az I épület előadójában normálisan leülni se lehet, az gáz. GTKn mikró gyakorlaton nem volt elég hely, az oldalsó padon ültek az emberek az első két előadáson.. Persze utána már nem jártak be :D PSZFn adatbázis/programozás alapjai órán 30-40 ember van, igaz nem egy BME, de azért ilyen körülmények mellett jobban lehet tanítani!
    A másik az, hogy szar a közoktatás. Ha ma nem kerülsz be abba 40-50 középiskolába, ahol tényleges oktatás folyik, akkor csak erős rátanulás vagy jó készségekkel tudsz megcsípni egy komolyabb szakot.
    Most így ráaludva a dolgokra, nem biztos hogy rossz az a mérnökinfónak, ha 370 pont helyett 410/420 körül lesz a bejutási arány. Az már azt jelenti, hogy matekból alapszinten stabil és nem hülye infóból/fizikából sem és még talán nyelvvizsgája is van, amit egy jó egyetem mellett nem egyszerű megszerezni.
    De ilyen gyorsan és ilyen mértékbeli csökkenés egyáltalán nem fer. Részösztöndíj meg egy bullshit.

    Kman: Nem a fiatalok a hülyék, hanem egyre szarabb az oktatás. Nekem az általánosban minőségibb volt a kémia/fizika oktatás, mint a gimiben, pedig egy "jó" gimnáziumba jártam. Tanárok frusztráltak mert szar az életük, nincs pénz kísérletekre, diákok meg kretének lesznek..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák