Új hozzászólás Aktív témák

  • BandiT85

    aktív tag

    Kolléga PM-ben kérdezett, én válaszoltam,de mehetett volna a ide a topikba is, ezért engedelmével bemásolom, hátha van még valami észrevétel:

    Kérdés:
    Szóval van egy i5 3570k proci. És hát dobom az alábbi képet aztán ebből látod mire akarok kilyukadni :D
    http://kephost.com/images/2017/05/05/Nevtelen.png
    Azt nem értem hogy mehet fel 3.99GHzre maximál terhelés alatt mikor elvileg 3.8GHz re mehetne fel ugye - be van nyomva a intel turbo technology.
    Vagy ez nem baj hogy feldobja magát majd 4 ghz-re.. ?
    Ja fokok sztem ahoz képest elég jók hogy gyári hütö nem ?

    Válasz:
    Szóval. Ha az alap beállítás van az alaplapon, akkor valóban 3,8Ghz a turbo órajel, 3770K-nál 3,9 Ghz. Én mindig CPU-Z-vel nézem az órajelet, feszültséget, úgy tudom az a legpontosabb. Érdekes hogy a Real-temp csak 3,6 Ghz-et ír, a feladatkezelő meg 4-et. Próbáld ki CPU-Z-vel! Az az 1,1 körüli fesz a 4 gigához elég lesz, de azért futtasd egy órát vagy kettőt a prime-ot, van hogy 10-20 perc, vagy akár több óra után dob hibát. Amúgy a hőfokok nem vészesek, de tartósan azért ne legyen 80 fok fölött, bár ez játékokban 60 körül meg fog állni.
    Ha Z-s az alaplapod, azzal lehet (és kell is ;] ) tuningolni a K-s procikat, de nem Z-s alaplappal is el lehet érni kb 4,2-4,2 Ghz-et BCLK emeléssel, ebben viszont nincs tapasztalatom.

Új hozzászólás Aktív témák