- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebixxx
tag
válasz F e Z o #5236 üzenetére
Akkor inkabb hanyagolom a cseret max. ha erzem, hogy kezd keves lenni a procim akkor valtok ugyse tudok tul sokat jatszani mostanaban van, hogy napokig be sem kapcsolom a gepet csak neha olyan ujithatnekom van, hogy eljatszadozok a gondolattal mi lenne ha...
Koszi mindenesetre!
Azert az eleg szep csere volt 13k-ert annyiert en se gondolkoznek... Igaz a 100-150 euro se tul sok csak kb. elobb megkene vegyem az uj cuccokat es utana kezdhetnem arulhatni a cuccaimat mert gep nelkul azert nem szeretnek maradni...
[ Szerkesztve ]
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
-
ffodi
veterán
válasz F e Z o #5503 üzenetére
Nálam először is meghalt egy 5820k, egyik pillanatról a másikra, 24/7-ben ment 1,2V körül (4,6GHz-en)....aztán a 6800k enyhén szólva sem volt tuningos. A RAM tuning pedig az egész X99-es platformon egy katasztrófa volt. Megjelenéskor sokkal több gond volt az X99-es lapokkal, mint az X299-esekkel.
Amíg működött az 5820k-s rendszer, addig egyébként én is elégedett voltam vele.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
őstag
-
drsanya
aktív tag
válasz F e Z o #5684 üzenetére
Én alapon használom a ITBU 3.0 viszi 3.8-on a 6800K-t, nem próbáltam feljebb mert a levegő miatt nem érzem biztonságosnak. Viszont így sem érzem azt, hogy bárhol limitem lenne. Időközben elkezdtem C#-ot tanulni, külön öröm hogy hasít a pici feladatoknál a fordítás. Lehet ma kipróbálok egy 40x-et aztán meglátjuk. Asus tulajokat kérdezem, hogy újabb biosra már ne nagyon számítsunk?
I am iRacer
-
Vigilante
őstag
válasz F e Z o #5721 üzenetére
Köszi, hát végre most nyertem is a szilícium lottón. Eddig nem volt nagyon szerencsém. (A végleges betonstabil 4,5 GHz-nél egyébként 1.121V-nál jött el.
4.0 GHz-en a 0.947V meg már röhejesen kevés.
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
-
lancellott
tag
válasz F e Z o #5734 üzenetére
Az alap vas megvan. 32 G quadchanel stb stb.. Csak azzal van bajom, és a kérdés is erre irányult, hogy nem találok egy sorba szedett procilistát, így nem tudom, melyik lenne gyorsabb a 6800K nál. Aztán az után az árakat már meg tudnám nézni.
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
lancellott
tag
válasz F e Z o #5736 üzenetére
Köszi szépen. Ezt értsem úgy, hogy 2011 v3-as lapba a 6800K-tól csak ez a 3 db proci van ami gyorsabb?
Mert ugyan immár harmadszor visszamennék az eredeti kérdésre. Olyan lista kellene ami LGA2011 v3-as tokozású, tartalmazza a procikat teljesítmény szerint sorba rakva. Bár lehet, hogy nincs is ilyen.
Összevetni, megítélni, megéri-e, azt megoldom. köszönöm. Sőt most már elég lenne egy olyan lista ami 2011v3-as procikat tartalmaz.. még sorba se kell legyen.A probléma az, hogy nem tudom milyen tipusokat keressek. a 6900, 6950x és a 5960 akkor pipa.
Ezen kívül nincs más?Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
lancellott
tag
válasz F e Z o #5746 üzenetére
kari már folyamatban. 1080 Ti lesz jövő héten.. az elég nagy lépés szerintem.. A tunningba kérhetnék egy kis segítséget? Konkrét adatok formájában? Gondolom FSB-t kell húzni, és hozzá a feszt emelni. Vagy Afterburner elég hozzá?
[ Szerkesztve ]
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
m0h0senator
őstag
válasz F e Z o #5773 üzenetére
Milyen játékok alatt éri ezt el? Hogy épül fel a hűtésed? Már csak azért kérdezem mert az én 5820k-m szintén 4,4-n 1,25 körüli fesszel nem láttam még 60 fok felett, ha stream-elek pl gtaV multit-t akkor 65 fokos kb. vízhő nálam nyáron 42 fok télen 38 max.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
Toomy
senior tag
válasz F e Z o #5813 üzenetére
Mivel hűtöd a processzort?
Én MUGEN 1-el és 1800rpm-es Be-quit venti van rátéve. Igencsak nyaldossák a magok a 75-80 fokos hőmérsékletet ha rá van eresztve a prime95.
Lehet hogy 10-12év távlatából már illene lecserélnem a MUGEN1-et. Egy jó pár rendszeremet kiszolgálta már a 775-ös platformtól kezdve.
De játékok alatt mivel nem nagy a processzorhasználat. 60-65 fokosak csak. Viszont a házam nem valami nagy és hiába van benne 4-5db 12cm .es venti nem szellőzik rendesen. Így inkább le van kapva az oldallap és asztali ventivel hűtöm, mert a vrm azért felkúszik 75fok körüli hőmérsékletre. Persze csak játékok alatt. -
m0h0senator
őstag
válasz F e Z o #5868 üzenetére
Hogy a sockethez legközelebbi PCIE és az m.2 osztozik az 16x-os sávon és így lesz 8? Ezt el tudom képzelni de akkor elég furán van bekötve ez az asus lap.
Asus oldalán így van fent:28-Lane CPU-
3 x PCIe 3.0/2.0 x16 ( x16, x16/x8, x16/x8/x4) *1
1 x PCIe 2.0 x4 (x2 mode)
1 x PCIe 2.0 x11* The PCIe x16_3 shares bandwidth with M.2 x4. When M.2 socket is occupied, the PCIe x16_3 slot will be disabled.
Ebből azt veszem ki, hogy a 3. PCIE nem működik M.2-vel. Ha a biosban tolok egy gyári beállítást akkor is így megy.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz F e Z o #5916 üzenetére
A szimuláció, amit futtatni tervezek rajta, nem fér el benne...És igen a 2400mhz sem optimális éppenséggel a processzor teljesítmény kihasználása szempontjából.
De eléggé megborítja a költségvetést...dehát ez van. Első build és mindent kell vennem. És még így is sok nekem, hogy a félkonfigot jó áron vettem. Hűtőt lehetne olcsóbbat, meg házból is ha találnék jó airflowal.
[ Szerkesztve ]
-
∂яσнυη
senior tag
válasz F e Z o #5955 üzenetére
Okay. Visszaolvatam, máshol is megnéztem. QVL-ben 3000mhzig van, de csak 32gb-al.
Aprón van 60k-ért ez: CT16G4DFD8266 , amazonon jókat is írnak róla. Érdemes lehet ebben gondolkodni? Nem gond, hogy nincs kitben?
Mondjuk cl19, de gondolom ezzel lejebb tudok menni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router