Új hozzászólás Aktív témák

  • vrob

    aktív tag

    LOGOUT blog

    Olyan kategóriában nem gondolkozik senki, hogy csak a P-core-ok legyenek órajelre kimaxolva, az E-core-ok éppen ellenkezően, a nevükhöz méltóan a lehető legnagyobb hatásfokra?

    P all core 5,8 GHz, és hozzá egy kellemes E all core 3-3,5 GHz vagy valami hasonló, ahol az E coreok jól érzik magukat? A P magok meg elviszik brutál teljesítménnyel amit kell.

    Egy modern, jól megírt szoftver úgy sem tesz csak háttérfeladatokat az E magokra.
    Miért kell azokat is csúcsra járatni, nevüknek ellentmondóan, totál nem hatékonyan, legmagasabb fogyasztáson amit még elvisel fagyás nélkül?
    Más szempontból nézve a dolgokat az is egy fajta csúcs, ha pl. 3 Ghz E-mag környékére megvan a legkisebb vcore, és kb semmi fogyasztással hozzák az eredményeket.

    Ok, Cinebech eredmények valamivel kevesebbek lesznek. De mennyit lehetne nyerni ezzel az össz hőmérsékleten és fogyasztáson?

    Ezen felül meg lehetne nézni egyéb, de modernebb szoftverrel, játékokkal, mekkora hatása van a kapott össz eredményekre ha csak a P-coreok vannak kifacsarva a full max órajelre, az E meg ellenkezőleg, lefelé?

    Nekem sajna nincs csak 4db E magom, annyival nem sokat tudok befolyásolni a végeredményen. Nem túl látványos.
    Egy 8+8 vagy 8+16-os konfigon gondolom kijönne valami érdekes belőle.

    Csak olyan eredményeket látok, hogy P és E is full maxon vagy ritkábban a másik véglet, hogy a P és az E is egyszerre lefelé korlátozva a maximális hatékonyság végett.

Új hozzászólás Aktív témák