Új hozzászólás Aktív témák

 • ddekany

  veterán

  válasz paatrick #6 üzenetére

  "Ez kb annyival tud többet hogy nagyobb az adatbázis, meg át tudja fogalmazni."

  Ja... és az a 6 éves vezető amerikai céges chat tudott pl. programot írni? Egy dolog hogy sokszor hibás, de egyáltalán, hogy elő tud valamivel jönni, sőt, tud hozzá unti test írni, átjavítani ha kritizálom. Ez egy másik szint, csak kiforratlan, kísérleti.

  "Cserébe hazudik"

  Az is egy képesség! ;] De igen, ez az egyik fő gond. Csak nehéz megjavítani valamit, amiről nem tudják hogyan működik... De aki először megoldja, az óriást fog kaszálni. Szóval gondolhatod, gőz erővel keresik a megoldást.

  Ahogy csak messziről láttam, amit most a Bard-al csináltak, hogy utólag kiszínezik ami büdös... ez még nem a megoldás. Ez egy workaround. És "AI Explained"-es csávó próbálta, és amit mutatott, az alapján nem is megbízható.

  "és a legutóbbi hírek szerint rohamosan butul."

  Az az ingyenes ChatGPT 3.5-re vonatkozott. Egyenlőre fejlődik a terület iszonyat sebességgel. Pl. a ChatGPT 4 jóval értelmesebb mint a ChatGPT 3.5. Csak mivel szénné kell moderálni (jail breaking, safety, politikai korrektség), ami valamiért rombolja a képességeit (ez szakmai körökben közismert dolog, nem valami legenda), így a 3.5 meg Bing Chat hülyül. Aztán ha kap egy napon valami főverzió váltást, akkor feljebb ugrik.

  Amúgy ez a moderálás dolog vicces, mert így csak a fejlesztő cégeknek van meg a nyers (foundational) model bármiből, te már csak valami leszedált/fevizezett változatot kaphatsz meg. Szóval mindíg náluk lesz a legintelligensebb model.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák