-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #85850 üzenetére
Hát nézd, nekem 1600CL9-es ramjaim voltak először, azzal játszottam BF4-et, 4,4Ghz-re húzott i5 4690K procival. Mikor megláttam, hogy ez a motor milyen szépen skálázódik ramra thief alatt, kidobtam a 4x4GB-omból a két 1600-asat, és gondoltam meglesem, mit megy a másik kitem 2133Mhz Cl11 időzítésén... Hát, igencsak érezhető volt, cseréltem is egyből a másik kitem is 2133-asokra. Iszonyat jó ár/értékű upgrade lett.
És ez eléggé ingame és realworld teszt.Szóval ésszel kell.
De asszem azt leszögezhetjük, hogy a kétmagos notikba kár azon izzadni, milyen ramok mennek mellé.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz #59070464 #85852 üzenetére
Nagy valószínűséggel sehogy sem menne az a RAM X200-ban, mert egysoros szervezésűnek néz ki.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Akkor marad a 220volt-ból a kit, ez a kétsoros. Májusban ingyenes Pickpack-al.Vagy nem. A spec sheet szerint egysoros. Bírom ezeket a webshopos képeket. Még jó, hogy megnéztem. Meg olvastam már olyat külföldi TP fórumon, hogy a Value RAM-okkal voltak gondok. És ez ráadásul az.
(#85854) fungi
Dehogyis, nincs szükségem rá. Nem tudom, a hátlapon a matrica írja. Ezért gondoltam, hogy van. Majd ha szétszedem, kiderül.[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz #59070464 #85855 üzenetére
Várjál, mert a Kingston Value RAM típusokra (KVR jelölés) is érzékeny még az az évjárat. Nekem pl. nem ment a T500-ban egy KVR1333D3S9/4G modul.
Tim82 is írt erről.
Szerk.: Közben látom megtaláltad magadnak az infót.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
A Value RAM-okkal (ezek a KVR... kezdetű típusmegjelölésű modulok) az a baj, hogy még akkor is lutri, hogy működnek-e Thinkpad-ben, amikor amúgy kétsoros modulokról van szó.
Mobilról nehezen tudnám most előkaparni, de többször összeírtunk több típust a fórumtopikban, amelyek viszont tuti jók. Este előkaparom a listát, ami nyilván nem teljes körű.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
elég ha eszközkezelőben megnézed, egyből látszik
tudok valakit akinek van 2x4 gépedbe való ramja, ami biztosan jó is lesz, majd rád ír de most nem ér rá
szerk: AxBattler sztem ilyen gépe nagyon kevés embernek van itt, guglizz rá vagy kinti fórumokon nézd meg
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tim82
félisten
válasz AxBattler #85841 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor a kábelen kívül másfajta fedlap és zsanérok is kellhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tényleg. És ahogy nézem, az ugyanott kapható "nem-IPS" 1080p kijelzővel is mintha ugyanez lenne a helyzet.
Akkor passz, hagyom inkább az egészet."I found out one by one that you also need to order a different lid assembly and hinges along with the cable. This all ended up costing me more than it would have if I had chosen it when ordering."
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
dash17291
tag
Sziasztok!
A T520 család FHD változata gyárilag mind TN paneles? A régebbi modelleket nem látom az ltwbook-ban.
-
őstag
válasz donjohnson #83868 üzenetére
Régi hsz,de nagyon hasznos!
2 órája próbálom megoldani a BT problémámat T510 és Win10 alatt,csak ezzel sikerült. Ahogy bekapcsoltam TPfancontrollal,egyből megjelent az eszközkezelőben is a Bluetooth.
És működik,egyből feldriverezte magát. -
kemotox
addikt
-
dash17291
tag
Hmm, a T530-on még nem volt numpad. Hál' Istennek. Kár, hogy kevés ilyen eladó van. Ezek lennének jók nekem: 2392-6AU, 2392-ARU, 2392-6BU, 2392-65U, 2392-FJU, 2392-FHU.
-
Oscar
tag
Most, hogy így felpörgött ez a RAM kérdés, X220-ba milyen modulokat érdemes keresni, ha 2x8GB-ot szeretnék belerakni? Persze, jó ár, meg ami van, de kell figyelnem valamire?
“It's a great game - the pursuit of happiness.”
-
peti_s
addikt
Üdv! A munkám miatt bizonyos feladatokhoz csak Windows 2000-t tudok használni, érdeklődni szeretnék hogy R60e-n, vagy T400-on, vagy X201-en megoldható-e a futtatása. Köszönöm előre is, üdv peti_s
-
Tim82
félisten
válasz peti_s #85869 üzenetére
R60e-re szerintem megoldható. [link] (elég sok Win 2000 drivert találsz, ha leszűröd az oprendszer szerint)
-
Francia91
veterán
Hát emberek, nem tudtam, hogy visszafogom sírni a T500-as szerelhetőségét...
A HP 8560W-hez képest sokkal egyszerűbben hozzáférek a hűtéshez"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
havri1
félisten
Hali!
T400/500 esetére ezt találtam W10 és a Power Manager problémájára. Most telepítem..
Valakinek esetleg gyakorlati tapasztalat?
Működött jó ideje így, de ki kellett vennem az akksit, és azóta 100%-ig tölt, kellene valamit kezdenem.had the same problem after upgrading to build 10586, but there are always smart people out there. (credit goes to KeyboardOverMouse's post on https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/39anbv/windows_10_deciding_what_i_can_and_cannot_run/), basically you need to do the following:
1. get the latest power manager from Lenovo website
2. run the downloaded file, it will fail saying " ... doesn't work on this version of Windows ..." or similar
3. go to C:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV and change setup.exe compatibility mode to windows 7
4. go to https://msdn.microsoft.com/en-US/windows/hardware/dn913721.aspx#adkwin10 and download "Windows ADK for Windows 10, Version 1511"
5. run it and you only need to install "compatibility administrator"
6. run "compatibility administrator", on the left, under System Database->Applications, click "Lenovo Power Manager"
7. on the right, right mouse click setup.exe and select "disable entry"
8. now you are on the way installing and using power manager
good luck!havri
-
törölt tag
Van valami jó hely új, eredeti akkuk beszerzésére? Az aprón nem találtam semmit X200-hoz. Elsősorban 9 cellásban gondolkoznék, így nem kellene magammal vinni a töltőt bárhova is mennék. Viszont a gép árát sem fizetném ki egy akkuért. Olvastam, hogy utángyártottat nem kellene erőltetni az alaplap érdekében. Esetleg érdekelhet eredeti töltő is a jelenlegi mellé. Ez esetleg lehet használt is.
[ Szerkesztve ]
-
Zooka
tag
Egy R60-ra szerettem volna no whitelist biost tenni, de sajnos valami hiba történt, bekapcs után nem ad képet. A szokásos trükköket próbáltam, ilyenkor már csak a külső bios-flashelő hozza vissza?
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
Tikakukac
titán
válasz #59070464 #85877 üzenetére
jó hely új, eredeti akkuk beszerzésére?
Ha megvan oszd meg, ezren vágyak rá. Nekem utoljára 2 éve sikerült franciáktól szereznem egy cégtől megmaradt nem használt 1-5 ciklusos akkukat X200-ba. Azt mindenképpen el kell fogadnod, hogy mint egy autónál, itt is egy idő után annyira értéktelen a gép, hogy gazdasági totálkár pölö egy új gyári nagy akku berakása is. Meg igaz ez mondjuk egy IPS-re is. 3 éve havi 2 gép tuti volt összedobva, 1 éve olcsóbb lett a gép, mint a kijelző.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
kemotox
addikt
válasz kemotox #85881 üzenetére
Új fejlemény! Bocsi a dupláért, de nagyon kivagyok. Előzőt még vonaton írtam, de ahogy hazajöttem eszembe jutott, hogy kipróbálom akksi nélkül, tápról közvetlenül. Nemtom, hogy ezért, de most nem volt annyira "zizis" a kép bekapcsoláskor, és el tudtam olvasni az errort.
Real Time Clock error. Most akkor csak tényleg szimplán lemerült az elem? Vagy ez lehet mástól is? -
Tim82
félisten
válasz kemotox #85882 üzenetére
Én lecsekkolnám újra, hogy rendesen az alaplapra van-e dugva a hűtőventi csatlakozója, valamint ugyanezt ellenőrizném a kijelző szalagkábelével, valamint a szalagkábel-inverter kapcsolódást szintén.
(Újra) szétszerelés előtt azt is megnézném, hogy külső monitorra dugva is "zizis"-e a kép.
A hibaüzenet, amit kapsz, nem azt jelenti, hogy lemerült a CMOS elem (ezek azért 8-10 évet legalább ki kellene, hogy bírjanak), hanem azt, hogy mivel le lett húzva szerelés közben (gondolom), a T420-ad elfelejtette a dátum-idő beállításokat. F1-gyel be tudsz lépni a BIOS-ba és be tudod állítani.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz kemotox #85885 üzenetére
Venti felpörög, de leáll.
Az amúgy teljesen normális szerintem, hogy a legelején felpörög, majd úgy tűnik, hogy leáll (és utána csak terhelésnél indul meg észrevehetően).
-
rgeorge
addikt
R61 (15.4 Wide nVidia) fan error állandósult, nem indul többszöri próbálkozásra sem, hangja is rút. Mit lehet ezzel gyorsan csinálni? Van valami csodakenési megoldás, amíg csereventit vagy cseregépet szerzek? Nagyon necces ebbe már ventit szerezni?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Mint már írtam van egy törött lcd paneles T400 aminek hiányzik a Ó betű gombja is.És mivel egy összeg fölé nem érdemes menni,így a veterán nézelöttem.Találtam döglött T400 kivannak belezve így nem tudom milyen panel van benne és hogy működik-e egyáltalán.Van valamilyen tanács ami alapján ellehet indulni és lenovonak hol van a seria száma ami alapján beazonosítható,hogy milyen panellel gyártották. -
Veron
addikt
Hello!
Ha már T400 és új Windows problémák felmerültek, nekem is lenne egy. W8 alatt a fényerőt nem tudom az utolsó két fokozatban használni. Azaz csökkentgetem a fényerőt és az utolsó n és n-1 állásban (W8 szerint), nem változik a helyzet az n-2 álláshoz képest. Ez valami driver gond lehet, mert W7 tökéletesen működött. Valaki tudja erre a megoldást?
Kösz!
Veron"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Francia91
veterán
Megoldás: Windows 7
100x ki lett tárgyalva itt a topikban, hogy valamilyen téren mindig lesz szopás a Windows 8-cal, és ami utána van, ezekkel a gépekkel, mert egyszerüen nincs rá támogatás. Lehet mókolgatni, de 100%-os sosem lesz ezekkel a rendszerekkel(A stílusomért előre is sorry, csak már több századszor írjuk le, nem csak én...)
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
MrSealRD
veterán
válasz rgeorge #85888 üzenetére
Azt hiszem vagy 2-3 évig takarításkor grafitos vazelinnel kentem a T61 ventilátor tengelyét. Pár hete fan error játék kezdődött és ebay-ről lőttem egy ventit 1300Ft-ért. 2 hét alatt itt volt. Gondolom R61-be is hasonló kell, szóval szerintem fogsz kapni ventit. Addig is kevesebbet volt restartolva a gép, hogy biztosan elinduljon. Most cseréltem benne először ventilátort a gép teljese élete alatt...Ahhoz képest elég jó.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
Üdv!
T430-at vennék (T530-at még inkább, de az nincs), és kérdezném, hogy i7 + Nvidia kombó ellen szól valami, vagy nyugodtan vehetem? Nem nyúznám extrém szinten, csak napi 1-2 órában kis játék, de CPU Turbo-t le is tiltanám BIOS-ban.
Olvastam, hogy 1, és 2 hőcsöves hűtés is létezik hozzá. Ha az 1-est kapom, utána cserélhetem Ebay-ről 2-esre?
Alapjáraton, netezéssel mennyire melegszik?Optimus rendesen működik? W10 alatt is?
W10 alatt vannak driver problémák?
Power Manager-rel mi a helyzet?Bármi, ami miatt nem ajánlanátok?
Köszi!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Dhampir
félisten
válasz AxBattler #85896 üzenetére
A Laptopsystemnél március-áprilisban elég sokáig volt kapható T530, hátha lesz még belőle, T430 viszont van.
Most W520 is van, SSD-vel. -
metal01
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MS Surface Pro 7 gyári tartozékokkal, dobozában
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest