Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz Sobriety #65515 üzenetére

    R61-ből (nem T61-ből) van olyan modell, amelyiknek 15", 4:3 képarányú kijelzője van, ott minden gond nélkül bele tudsz tenni egy T60-ból származó IPS-t, egyszerű kijelzőcsere, semmi mást nem kell (szalagkábelt, invertert sem).

    Viszont, mint abba tegnap este belefutottam, ezek az R61-ek elvileg Merom-only alaplapokat kaptak, és ezt még a rájuk elérhető Middleton-BIOS sem orvosolta - hiába cseréltem a T7100-at T9300-ra, nem volt hajlandó elindulni vele a noti.

    Elvileg valaki megnézte a forum.thinkpads.com-on, hogy rá lehet flashelni widescreen R61-hez tartozó Middleton-BIOS-t egy 4:3 R61-re is, de nincsen infó arról, hogy utána mennyire stabil az ilyen gép. Én is meg fogom próbálni, de ez a gépem Linuxos, szabad vinyóm éppen nincsen, amire Windows-t telepíthetnék és a WinPhlash tool, amivel nekieshetnék, Windows-only (nem hiszem, hogy Virtualbox-os Windows lenne itt valahogy a megoldás). Másoknak nem javasolnám az ezzel való kísérletezést.

    *
    A többi kérdésedre: én Hardverapróról szerzem be a gépeimet. Egy Thinkpad Twist-et kipróbálnék, de nem hiszem, hogy pozitívabb élmény lenne egy "hagyományos" X sorozatbeli tabletnél.

    Amit már említettek, hogy X200 (esetleg X201) + AFFS kijelző járható út, nekem is ilyen X200-am van. Ha az eredeti kijelző CCFL háttérvilágítású, akkor sima ügy, ha LED-es, akkor kell szalagkábelt és invertert cserélni, mert a legtöbb AFFS kijelző CCFL (van azt hiszem LED-es is, de majd Tikakukac ír róla bővebben, tudtommal csak ő találkozott ilyennel a topikban).

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák