- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz FireKeeper #104597 üzenetére
Gazdasági totálkár a dolog. Így egyben hibásan rakjátok fel, adjátok el, vegyetek egy T420-at és csókolom.
Vagy bontott lap, csak a gond megint az ár. Egyszerűen ennyire régi gépbe nem raknék pénzt már.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Tikakukac #104602 üzenetére
tesónak lett csere gép, szóval ezt max ilyen tartalék gépnek javítanám meg. de ha azt mondod effort-temető, akkor meghirdetem. a kijelzője szerencsére hibátlan, és a nagyobb felbontású darab, talán az még ér valamennyit.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
HSM
félisten
válasz tothjozsi96 #104600 üzenetére
Használható. Nekem is csak egy belépő 24"-os IPS van (Dell P2414H), de az rendesen kalibrálva, annak szép képe van, szép színekkel. A 460-as FHD IPS notiknak, háááát... Lehet, kalibrálva egy fokkal jobb lenne, de nem mondanám túlzottan szépnek vagy jónak a színvilágukat gyári állapotban. És nem kell hozzá semmi extra, egy videó, egy kép, mindennek kicsit "hiányosak", kicsit furcsák a színei. Elég zavaró tud lenni, ha valaki normálisabb minőségű panelokhoz szokott.
-
Tikakukac
titán
válasz FireKeeper #104603 üzenetére
Nem raknék bele pénzt, tényleg. Hacsak egy 5k-ért nem jön szembe egy jó lap, akkor nem.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz tothjozsi96 #104600 üzenetére
Én netezésre veszem mindenkinek, aki laptopért fordul hozzám.
104603: mit is jelent a magasabb felbontás?[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
-
Tim82
félisten
válasz Kalandor #104607 üzenetére
Igen, most is épp ilyennel töltök/használok egy X230i-t. Kb. 6-7 éve van meg amúgy pont ez a fajta töltő.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
vargas0502
tag
Sziasztok,
létezik olyan weblap amely a lenovoknak a gyári akksi idejét kiírja pl típus szerint? Ilyen gyűjtő weblapra gondolok..én nem találtam,de lehet, hogy szimplán elsiklottam....
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Tikakukac
titán
válasz vargas0502 #104610 üzenetére
Szerintem érzed te is, hogy ez miért bajos.
Ha adott egy tesztkörnyezet, ami brutálisan durván szabályozva van és kontrollálva, na abból lehet táblázatot csinálni, ezt csináltam én is évekig. De. És itt jön a de. Ilyen hivatalosan, legalábbis pór népeknek szánt verzióban nincs. Időt megadnak így-úgy, de ennek a valósághoz sok köze nincs. Főleg nem, amikor mixeled a dolgokat, máshogy más fényerővel használod a géped stb stb stb.
Jó közelítéssel: te most azt szeretnéd, hogy legyen egy táblázat, ahol minden 400 változós egyenletnek a végeredménye ott legyen. A fizikai lehetetlent keresed.
Notebookcheck sokat tesztel battery eaterrel, gondolom nem 30 típust keresel, hanem 2-3-at, nézd össze őket ott és úgy. De jól vésd be, hogy a te felhasználásod totálisan eltér(het) azoktól a mérésektől, tehát ezek arra jók, hogy a gépek közötti diffit megtaláld.
-
donjohnson
addikt
válasz vargas0502 #104610 üzenetére
a műszaki adatok résznél oda van írva például a t580 adatlapján, hogy mennyit bírhat, de ez erősen felhasználásfüggő: Akár 27 óra működés* dupla akkumulátorral (32 Wh + 72 Wh)
"* MobileMark 2014 alkalmazással végzett tesztelés alapján. Az akkumulátor üzemideje a beállításoktól, felhasználástól és más tényezőktől függően jelentősen váltakozó lehet."
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
vargas0502
tag
válasz donjohnson #104612 üzenetére
Más típusokra lettem volna kíváncsi,de körülnézek notebook..
-
Tikakukac
titán
válasz Dr. Akula #104615 üzenetére
Próbálom megérteni, hogy akkor végül most mit is szeretnél.
Egyértelmű gyakorlati tesztek azonos körülmények között rendelkezésre állnak. Ezek alapján egyértelműen aránypárokkal leképezhető, hogy melyik gép mit tud. A csak kapacitás sajnos sokszor erős bukta.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Tikakukac #104616 üzenetére
Wattóra. Ennyi delej van az aksiban. Teszt nélkül is, meg teszttel is. Ha ugyanúgy használod, akkor 2 ugyanakkora Wh kapacitású aksival pont ugyanaddig fogja bírni. De a mai típusoknál már úgyse tudod cserélni, semmit nem tudnál kezdeni egy nagyobb aksival. Hacsak nem gányolod szét a notit.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Tikakukac #104618 üzenetére
Nem is neked ment, hanem a te hsz-edből gondoltam leágaztatni, hogy ne az idő irányába menjen el az ember, hanem a kapacitást nézze, az idő kb. semmit nem mond, mert nem ugyanannyi delejt visz el az üresjárat meg a 3D renderelés, tehát mindegyikből más időre futja. Ő ahogy láttam az alapján akarja rangsorolni a notikat hogy mennyit bírnak 1 feltöltéssel, ami meg nyilván a konfiguráció függvénye, izmosabb procin 1 "gázfröccs" is több áramot vesz le. Max azonos notin belül éremes nézni melyik aksival bírja jobban (a nagyobbal, nyilván), de már erről is leszoktak a gyártók, nincs nagyobb aksi, csak ami bele van heggesztve. Egyszóval ma már nem érdemes semmit nézni az aksin.
-
vargas0502
tag
Igazából szeretnék a régebbi gépeimbe új (eredeti) akksikat és ezeknek a hivatalos "gyári" üzemideje érdekelt volna.
A gépek amikről itt szó lenne az egy T60p,T61p és egy W520. Szeretnék a T20-ba is egy gyárit,de azt szinte lehetetlen beszerezni.
Nyilván akinek megvannak a megfelelő forrásai azok... -
Tikakukac
titán
válasz vargas0502 #104621 üzenetére
Ezzel kellett volna kezdened
Mindegyikről van több teszt is, megnézed mennyit mentek el az adott tesztkörnyezet mellett és kész is vagyok. W520-nál talán nem, többinél a GTK egy új gyári akkuval simán meglesz.
További gond, hogy erősen lobogott a konfig a fenti gépeken is, max azt tudod csinálni, hogy arányosan visszaszámolsz a fogyasztással, de teljesen érdektelen így a dolog amúgy, neked akkor gyári akku kell, hogy mennyit mennek el, well, annyit, amennyit elmentek akkor is.
-
Vegha
senior tag
válasz vargas0502 #104621 üzenetére
Szerintem ne várj csodát !
Én kb. 5 éve vettem T61-hez új, utángyártott 9 cellást. Oltári nagy lutri volt, hogy Pana vagy Sanyo cellást kapok-e. Szerencsém volt: Panást kaptam és még most is egész jól muzsikál.
Ugyanekkor egy még régebbi készülékhez (Nokia 6310i) kerestem új akkut. Ott már nem volt ilyen szerencsém. Akkor felvilágosítottak, hogy ezeknél a régi gépeknél a legnagyobb gond az, hogy egy idő után már annyira öregnek számítanak, hogy már az utángyártott akkukat sem gyártják hozzá. Persze, ringathatja magát mindenki abban az álomban, hogy kitúr a eBay-ről egy 0 perces, garantáltan eredetit Svájcból vagy Németországból, de jó eséllyel az is 2008 előtti gyártású lesz. Vagyis olyan öreg mint az országút; innentől kezdve a legnagyobb jóindulattal sem fogja tudni produkálni a gyári értékeit.Mivel témába vág, de a HP topicban nem válaszol senki, felteszem itt is a kérdést, hogy van-e mostanában valami bejáratott, megbízható akkubeszerzési-forrás. HP 850 G2-höz keresgélek, lehetőleg EU-s disztributortól.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Vegha #104624 üzenetére
Hát ilyen régi eszközöknél nem is csoda. A T20-as egy 20 éves, a T60-61 pedig 13-14 éves gép. Ezekbe nem is értem miért akarna bárki is komoly aksit. Ezek ma már retrózni jók, örülni kell annak is, ha egy gyenge, sok éves aksit kapsz hozzá, amivel be lehet kapcsolni egyáltalán, és legalább telepről üzemeltethető. Nem hogy az újkori gyártói értékeket elvárni tőle.
A Nokia 6310i meg egy 18 éves teló. Értem, hogy sokan szerették a nagy készenléti idő miatt, meg hogy nincs rajta figyelemelterelő baromság, nem csábít netezésre, játékra, tartalomfogyasztásra. De el kell engedni, minden technológiának megvan a kifutási ideje. Kb. olyan dolog, mintha valaki a mai napig CRT tévéhez ragaszkodna.
A W520 az egyedüli az említettek közül, amelyikbe még megérné normális aksit tenni, ha komolyan használja valaki. Utángyártott persze hogy lutri, ha minőség kell, akkor gyártói akku, ami meg baromi drága lesz garantáltan.
-
Vegha
senior tag
válasz Frawly #104626 üzenetére
A T61-em idén lesz 12 éves és még mindig derekasan helytáll. Napi szinten használom itthon netezésre, YT stb, 1-2 éve még Excelezős munkára is jó volt a 8 gigásítás után a T7100-zal. Komolyan veszem a fenntarthatóságot, amíg a gép működik én le nem cserélem (folyamatosan nézem az újabbakat). Fillérekből lehet karbantartani. Persze néha kicsit lassúnak számít már W10-zel (az SSD sem váltotta meg a világot), de nem kell annyira sietni.
[fyi: munkahelyen X280-at használok] -
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz Vegha #104627 üzenetére
Mondjuk ez a filléres dolog egy T60p-nél már erősen nem áll meg. Sőt, a korosabb gépeknél pont az a gond, hogy nem csak a gép árához képest marha drágák alkotóelemek. A gond, hogy a legtöbb dolog egyszerűen már nincs.
A felhasználási kör meg... anyám is tolja a T60-nak, csak szerencsétlen 1 YT ablaktól meg 3 Exceltől 100%-on vereti a procit és üvölt. Ez inkább kínzás embernek és gépnek.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz Tikakukac #104629 üzenetére
Az a mókás, hogy Yt, Twitch, és egyéb videós oldalak nélkül a mai napig használható gép.
Én mostanában kipróbáltam egy zsák különböző Linuxot és Wint a T60-amon (már itt a T61 deszka a Frankizáshoz, négymagosításhoz) és egy Linux mint alatt SSD-vel pár generációt letagadhatna.
Teljesen smooth a böngészőben a scroll is, gyorsan beugranak a weboldalak, programok pöccre indulnak (Discord, Spotify is, pedig mindkettő elég modern cucc).
Ha lenne még Flash support Yt-n, a Broadcom dekóderrel még az sem lenne lehetetlen. -
Vegha
senior tag
válasz Tikakukac #104629 üzenetére
Nem írtam, hogy mindenkinek alternatíva ez. Adblockot tudok javasolni anyukádnak. És gyanítom a 720p-s videókkal is be tudja érni a 1080-asok helyett. IT-sként gondolom ez még belefér neked is. Kb. 30 perc alatt elmagyarázod neki és meg fogja tanulni, mert a saját bőrén tapasztalja, hogy hamarabb töltődik be, kevésbé lag-gol stb.
Lehet hogy Neked más a tapasztalatod, de én - lekopogom - eddig csak burkolati elemeket cserélgettem a T61-en (az igényszerinti upgrade-eket leszámítva), azok meg annyira ráérősek, hogy még ! Tök mindegy, hogy most adok 5000-et a palmrestért vagy 2 hónap múlva, mikor egyszerre 4 bontottat is hirdetnek majd, 2500-at.
0,5-1 évente kipucolni, igény szerint újra húzni.FoxiestFox: Igazából mára már nincs semmi Win specifikus alkalmazásom. Sokáig próbálkoztam SuSe-vel anno, aztán Ubuntuval dualboot rendszerben, de a rengeteg szerencsétlenkedés után valahogy mindig a Windows-nál kötöttem ki újra. Lehet hogy ideje újra megpróbálnom. Mit ajánlasz ? Unom már a csomagok és függőségek telepítgetését, valami hülyebiztos rendszert kipróbálnék. Újabban azzal sz*pat az MS, hogy a Broadcom bluetooth modult már nem támogatja. Pedig fél éve még működött : (
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Vegha #104631 üzenetére
Hidd el. A világegyetem minden létező adblock, gyorsító, legyilkoló és ciánozó megoldása be van vetve, hogy az a gép még menjen emberi keretek között. Köszi azért, nem ma kezdtem a retro vonalat én sem.
Nekem burkolati elemeket sem kellett cserélnem. Nem az a gond, hogy fizikailag kuka a gép, hanem, hogy minden CPU-ból tud csak megoldani és izzik a vas a 720p alatt is. Ha pedig gondja lesz, akkor keress nekem T60 jó alaplapot 4:3. Ugye, hogy ugye.
-
félisten
-
-
félisten
-
Vegha
senior tag
válasz Tikakukac #104635 üzenetére
Bármelyik sarkon találsz hozzá alkatrészt. Már csak a Lego feeling miatt megéri : )
FoxiestFox:
Tegnap húztam újra W10-et. Meglátom hogy ezzel a BT problémával mennyire tudok együtt élni, addig gyűjtöm az infókat. Majd írd meg hogy mi a tapasztalatod a T61 vs. Mint-tel. -
cellpeti
nagyúr
Szia. T460s mennyire lehet eleg CAD, Inventor programokhoz?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
S_x96x_S
addikt
válasz cellpeti #104639 üzenetére
> T460s mennyire lehet eleg CAD, Inventor programokhoz?
neked kell eldöntened ..
de ahogy kiveszem komplex modellekhez már kevés"For Complex Models, Complex Mold Assemblies, and Large Assemblies (typically more than 1,000 parts)"
CPU : 3.30 GHz or greater, 4 or more cores
Memory: 24 GB RAM or greater
GPU: 4 GB GPU with 106 GB/S Bandwidth and DirectX 11 compliantde minnél régebbi verziót használsz annál kisebb a rendszerigény
- System requirements for Autodesk Inventor 2016 products
- System requirements for Autodesk Inventor 2019Mottó: "A verseny jó!"
-
sh4d0w
félisten
Visszakerült szeretett T400-asom, ebben egy P8600-as CPU van. Mi a maximum processzor, amit bele lehet tenni?
https://www.coreinfinity.tech
-
félisten
-
krisz77
tag
sziasztok ki milyen üzleti laptopot tudna ajánlani ami hüvös és jó anyagból van 6 vagy 7 generációs cpuval max 14 méretig 110000 120000ft ig?
-
sh4d0w
félisten
-
Frawly
veterán
válasz FoxiestFox #104633 üzenetére
Ja, már egy Mint is szinte kétszeres-háromszor annyira pehelysúlyú, mint a Win10. Szinte száguld ahhoz képest. Arch Linuxot használod, abból kifaragható olyan egyedi, minimalista rendszer, hogy kb. 10× olyan erőforráskímélő, mint a Win10. Szóval ezekkel még használható is lenne egy T60 szintű gép, de! Ahogy netre mész vele, meg elkezdesz akár HD videókat nézni, ott hamar kijön, hogy elavult már. Ennek ellenére használható, de nagyon a minimum határon táncol. És ezzel nem a T60-at akarom lehúzni, mert a maga korában az egy nagyon badass gép volt minden tekintetben, csak eltelt majdnem másfél évtized azóta, a technológia meg nem egy helyben állt. Én már a 2. genes Core i Thinkpadeken is érzem, hogy megeszi már őket az idő vasfoga, avulnak el.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Frawly #104648 üzenetére
Nem tudom, én semmivel nem érzem lassabnak a win10-el vagy win7-el ugyanazokat a gépeket, amit Ubuntuval, sőt... Próbáltam i7-2620M-el és i7-6600U-val is, mindkettőnél hasonlónak érzem a két OS tempóját. Persze, a win10-et be kell hozzá állítani, ne csináljon a háttérben millió felesleges dolgot, az Ubuntuval viszont fele annyit sem kell foglalkozni, ez tény.
-
Frawly
veterán
Az Ubuntu a linuxok bloatja. Egy MX Linux Xfce-t vagy Sparky Linux IceWM-et próbálj ki rajta, száguldanak még az Ubuntuhoz képest is. Nyilván grafikai kinézetre fapadosabb, minimalistább lesz, meg kevésbé felhasználóbarát, de konkrét gyorsulást nyújtva. Linuxnál annyira fapadra le lehet menni, hogy még az XP-hez képest is lightweight lesz, igaz ahhoz már Linux gurunak kell lenni, és nem úszható meg egy 5 perces grafikus installeres Ubuntuval vagy Minttel.
Nagyon sokan elfelejtik, hogy a Linux mindenféle megoldással rendkívüli sokfélre gépre skálázható, és a Ubuntu nem egyenlő „A” Linuxszal. Az Ubuntu csak a legismertebb, a Mint meg a legfelhasználóbarátabb, sok alternatíva létezik.
Nyilván, egy i7-2620M-nek meg i7-6600U-nak nem probléma sem a Win10, sem az Ubuntu vagy Mint. De egy C2D vagy még gyengébb procis gépen, főleg, ha a RAM is kevés, már nyögvenyelősek lehetnek ezek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest