- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz Bluesummers #102750 üzenetére
Supervisor jelszó van a BIOS-on.
Amennyiben nem lett power on user jelszó állítva read only a BIOS, egyszerű belépésre.
A jelszó kérésnél a admin jelszót kell megadni különben read only marad. -
Csabee.
nagyúr
válasz Bluesummers #102750 üzenetére
Szerintem kérd el az admin kódot, bioshoz hozzá kell férni!
Üdv: Csabee.
-
őstag
-
vicze
félisten
válasz Bluesummers #102753 üzenetére
Visszaviszed.
-
Csabee.
nagyúr
válasz Bluesummers #102753 üzenetére
Elemet kivetted már alaplapról esetleg?! (írtam facen)
Üdv: Csabee.
-
őstag
válasz Tikakukac #102757 üzenetére
Akkor úgy lesz. Még megkérdezem az eladót, bár ezt a gépet pont anyámnak vettem, haladni kell a korral, nem használhatnak anyukák mindig T60-as gépet , a legjobbat érdemlik. Az a szerencse, hogy őt pont nem érdekli ez, csak én akartam egyetlen dolgot bekapcsolni rajta, hogy a Thunderbolt 3-on keresztül az USB kapukat is érzékelje ... így gyakorlatilag a 40AC dokkoló bár működik, de az USB-k full használhatatlanok emiatt. Kész elmebetegség!
[ Szerkesztve ]
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
félisten
válasz Bluesummers #102760 üzenetére
Milyen specifikációjú T60-at vált? Ki ne dobd, inkább add nekem!
-
őstag
válasz FoxiestFox #102761 üzenetére
Hehe, Tikakukacra gondoltam Ha jól emlékszem, akkor az ő anyujának ilyen van. De én is állandóan ThinkPadokat vettem anyumnak.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
félisten
válasz Bluesummers #102762 üzenetére
Aww. Akarok egy használtabb T60-at, az enyém jelenleg túl szép.
-
őstag
Azt miért csinálhatja az X1 Carbonom (6th gen), hogy minden este kikapcsolom, és reggelre alvó állapotban találom? Villog rajta a fedélen a kis piros led, és ha kinyitom már ott a bejelentkező képernyő.
Nincs rádugva se töltő se semmi. BT egér ami párosítva van vele az pedig ki van kapcsolva.
Amikor bejelentkezek a Win-be, akkor pedig minden alkalommal nyit nekem egy üres Chrome ablakot, egy üres excelt meg wordot??!
-
-
veterán
válasz Richard #102764 üzenetére
Nekem is volt olyan problémám, hogy nem lehetett kikapcsolni a gépet, mert kikapcsolás helyett alvó állapotba ment csak le.
Donjohnson kolléga megoldási javaslata orvosolta a problémát
(Hogy miért indít el programokat induláskor, azt sajna nem tudom.)
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
vicze
félisten
válasz Richard #102764 üzenetére
Kikapcsolás alatt mi értesz, meg is várod, amíg a gép kikapcsol és villog párat a bekapcsoló gomb? Vagy csak elindítod a kikapcsolást és lecsukod?
Az említett "Gyors rendszerindítás bekapcsolása" a Windows hybrid bootot kapcsolja ki.
Amit leírsz az úgy hangzik, mintha kék halállal belefagyna a kikapcsolásba és újraindulna. Ez megmagyarázná miért indít el programokat.
[ Szerkesztve ]
-
64GB-os micro SD kártya, SD adapterrel.
A kedves feleségem T520-as gépében normálisan megy, gond nélkül.
Az én T430-omban olyan tetű lassú, hogy hihetetlen. 2-3 perc amire meg tudom nyitni, meg 2 perc mire meg tudok nézni egy képet.
Legfrissebb Win10 mindkét gépen. Az én gépemen egy 2GB-os kingstont gond nélkül olvas.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
-
őstag
válasz Donki Hóte #102766 üzenetére
Nekem normálisan kikapcsol, villan is 3-at a led és off.
Tehát ez sajnos nem megoldás a problémámra.
Most éjszaka viszont nem kapcsolt vissza, pedig nem állítottam semmin.
-
MineFox54
őstag
Na, most van negyed éve, hogy főgépként teljesít az X200 (maradt a 230T is, de csak akkor veszem elő ha Windows kell mindenképp, az X200on Debian van). Nem bántam meg egy pillanatra sem, baromira eltalált gép, hardverileg meg igazából szinte mindenre elég átlagos felhasználás alatt, a 4Gb RAM a bottleneck, de az az X230Tben is ugyanígy...
Úgyhogy köszi Tika az aggodalmat
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz MineFox54 #102772 üzenetére
Tehetsz bele 8 GB RAM-ot is, a szokásos mantrával: 2Rx8 kiosztású 4 GB-os, 1,5V feszültségen üzemelni képes DDR3 modulok legyenek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
Miért recseg a jobb hangszóróm? Tettem fel a kérdést. Mindenféle buherálást és Linuxot kipróbáltam, mondom akkor szétszedem a gépet. Nos, a szervizes asztalon olykor vannak kicsontozott dolgok, amik szemétre kerülnek. Ilyenkor nem tűnik fel a kósza csavar, mert ugye szemét minden. Bizony felszívott a mágnes egy pici csavart egy akkubank bontásból és ezért recsegett.
Nem első ilyen eset, csak saját géppel még nem történt meg, akinek ilyen baja van erre is gondoljon.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tompika777
senior tag
Sziasztok!
Lányomnak van egy T440 gépe,és külső akksit szeretnék venni hozzá,de természetesen nem az itthoni árakon.
Tud valaki megbízható kínai boltot,aki megfelelő minőségű akksikat árul korrekt áron?
Válaszokat,linkeket előre is köszönöm,akár privátban is. -
Tikakukac
titán
válasz Tompika777 #102776 üzenetére
Definiáljuk a korrekt árakat. Minap 9 cellás x230 akkut akart valaki, újat, 8, de postával és futárral számolva 10k-ért. Mondtam okés, ha megvan, szóljon, nekem is kell úgy 40-50 darab.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Tompika777 #102778 üzenetére
Másnál sem játszanak azok az árak, ezért írtam amit. Olyan szinten megy az akkuhamisítás, hogy valóban csak jó szerencsét tudok kívánni, ahogy a kijelzőkkel úgy az akksikkal sem tudtam 5 év alatt sem elérni egyetlen stabil, megbízható eladót elkapni. Mindig volt az a pont, amikor próbálkoztak átverni. Akkuval ezt főleg könnyű, bár vannak módszerek amikkel detektálhatóak. Csak ugye ezzel neked még akkud nem lesz
-
Tikakukac
titán
válasz Tompika777 #102780 üzenetére
Én már annyi "brandesített" akkut elhasználtam, hogy számát sem tudom. Valami kreténséget mindegyik tudott produkálni idővel.
-
Tikakukac
titán
válasz Tompika777 #102782 üzenetére
Próba cseresznye. Berendelsz 10 féle utángyártottat meg ebay és alis cuccot, indulhat a teszt. Ha lesz ami kiállja az idő próbáját, megoszthatod velünk.
Vagyon, az. Van, aki évente cserél akkut. Anyám 6 év után 70% körül van még akkuval. Első és egyetlennel. Lehet számolni.
-
Tikakukac
titán
Égett ki szoba dzsunka táp miatt is. Ott egy 6 dolláros táp volt a ludas. A gyári használt aprón köbö 3k-ért ment. Megérte? A tulaj szerint utólag nem.
És ez igaz a kisült alaplaposok szerint sem jó buli.
-
Nestor16
senior tag
válasz Tikakukac #102639 üzenetére
Köszönöm még egyszer a válaszaitokat. Végül is pont egy T450s lett belőle, ezt sikerült kifogni jó áron (legalábbis szerintem).
T500 után felüdülés. Gyors, szép, könnyű, elég sokáig bírja az akksija, kb a 6 óra megvan átlag ahogy a teszt is írja a 6 cellával, nem úgy mint a gyári 9 cellás T500, ami 2-3 óra átlagot ha hozta. Régi konstrukció már.Észrevételeim/kérdéseim:
1. furcsa volt, hogy a BIOS jött be, nem az UEFI vagy valami modernebb felület, gondoltam már fejlődött e téren is az üzleti vonal bár lehet felesleges volna, nem tudom.
2. Windows 10-el kaptam, BIOS-os kulccsal. Elvileg jó a licensz, de hogyan mehetnék biztosra, hogy nem egy generált kulcs?
3. Először használok állandó jelleggel win 10-et, majd a saját topikjában is végigolvasom miket érdemes beállítani, de van ThinnkPad specifikus program/driver amit érdemes használni?
4. Ujjlenyomat olvasót hogyan lehet a Keepass-ra is alkalmazni? Elvileg valami Client Security Solution-t ajánl, illetve hogy olvassam végig ennek a security pdf-jét.Köszönöm!
Üdv, Dávid
-
Nestor16
senior tag
válasz Nestor16 #102786 üzenetére
Még 2 pont, hogy egy helyen legyenek.
1. Van mód tárhely bővítésre? 2,5 Intel 180 Gb SSD van benne gyárilag, ez lehet kevés lesz. Azon túl, hogy ezt nagyobbra cserélném és hogy külső adattárolót dugok rá, van lehetőségem? M.2 slotról olvastam a reviewben, az bővítésre is alkalmas vagy csak (LTE hálózat) adapternek van beépítve? Mint T500 esetén.
2. A funkió gombokról még nem találtam részletes leírást.Üdv, Dávid
-
Silεncε
őstag
1. BIOS/UEFI ugyanúgy néz ki, volt nemrég linkelve egy új felület, de az T490 volt, nem hiszem, hogy a 450s meg fogja kapni
2. Ha van Windows matrica az alján, 99% biztos lehetsz benne, hogy eredeti, viszont az csak w8/8.1 kulcs, de a w10 is simán megeszi (vagy már az is lehet, hogy korábban volt w10-re upgradelve). Külön eszköz/oldal így utánakeresve nem létezik, ahol le lehetne csekkolni, jó-e
3. max a Lenovo Vantage feltesz MS Store-ból, de nagyon másról én nem tudok
4. ezt nem tudom
+ másik hsz:
Az m.2 slotra ezt írják a TP fórumon: "m.2 SSD with SATA interface only, 22x42 mm in size.". Nekem egy Sierra LTE modul van benne, de eszerint mehet bele SSD is. Vagy sima SATA a mostani helyére (7mm)
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
1. Az hogy milyen skint látsz a UEFI-n egy dolog. Kb. 10éve nem létezik BIOS úgy egyáltalán.
Épp múlt héten írtam, hogy csináltak egy undorító használhatatlan kattintatós GUI-t is. 9gen-től élvezheti aki akarja, régebbi nem kapta meg.
2. Amennyiben tudod a kulcsot jó lesz. (Kulcs megfelelő kulcs nélkül nem tudod beaktiválni) Ha nem akkor kérhetsz letölthető recovery disket Lenovo-tól amennyiben még garancián belül van. (grancián kívül nem tudom.) Olyan nincs, hogy BIOS kulcs, egyszerűen a gép előre regisztrálva van MS-nél, és online device licence van.
3. Ahogy írták Vantage!
4. Ezek már régi SW-k amik már nem támogatottak. Illetve nem tudok róla, hogy a Win32 KeePass bármilyen formában támogatna ujjlenyomatot. Ahhoz Windows API hívásokat kéne használjon és WPF Store app kellene legyen, máskülönben sehogy. (Amit linkeltél az W7 és KeePass 1.x)
5. Olyan 2,5-es meghajtót raksz bele amilyet csak akarsz.
A WWAN M.2-es slot, 2242-as SATA M.2-es SSD-t támogat csak is kizárólag.
6. Milyen leírást szeretnél?[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Javítsatok ki, ha tévedek, de ez a leírás azt hiszem, T450s-re is jó már (még ha későbbi modellekre vonatkozónak is írják).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz vicze #102791 üzenetére
Kifejezetten a funkciógombok használatára (értsd: billentyűkombinációk) értem, hogy passzol a leírás a T450s-re is, hiszen arra vonatkozik a fórumtárs kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz vicze #102789 üzenetére
"Olyan nincs, hogy BIOS kulcs, egyszerűen a gép előre regisztrálva van MS-nél, és online device licence van."
ebben biztos vagy? Win7 esetén még úgy volt, hogy csak egy jelzés volt a flashben slic-ként. De 8-tól kezdve konkrétan egyedi kulcsot kellene, hogy kapjanak a gyárilag os-sel szállított gépek. Ez nem azt jelenti, hogy tényleg azzal aktiválták a gyártók, mert az egyszerűség kedvéért azt valami generic kulccsal szokták csinálni, ha jól emlékszem.
Sokféle leírás van a neten, hogy pl win alól hogyan lehet kiolvasni a flashben lévő kulcsot. De mintha a bios felületén is ott kéne legyen 8 vagy újabb win esetén a kulcs.
Ettől függetlenül, ha korábban aktív volt a win10 rajta, akkor sima telepítő iso/pendrive esetén ott a kulcs megadást átugorva is telepíthető és amint netet kap beaktiválja, mert felismeri a gépet. De elvileg kiolvasható az egyedi kulcs is a gépből, csak valsz felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz azbest #102794 üzenetére
Annyiban igazam van, hogy nem kulcs csak egy azonosító. Pl. ha alaplap csere van, ezt megkapja az új alaplap és ugyan úgy aktivál.
De rosszul írtam nem kell kulcs, hanem pont hogy kulcs nélkül kell telepíteni, ha bármilyen kulcs van a telepítőben akkor nem fog aktiválni. Illetve az eredeti benne lévő kulcs is jó. -
Tim82
félisten
-
Frawly
veterán
válasz vicze #102789 üzenetére
Így van. Sokan hiszik tévesen azt, hogy ha valamelyik gépen ilyen kék karakteres felületű valami van, akkor az BIOS, mert úgy néz ki, mint a régi BIOS-ok, és úgy tudják, hogy az UEFI az mindig grafikus felületű. Egyáltalán nem, pont a régi ThinkPad-ek a bizonyíték, hogy az UEFI-nek is lehet karakteres felülete. Általában a gyártó kénye kedvén múlik.
Az megint más, hogy sok UEFI-s rendszer tud Legacy BIOS-t is emulálni, de olvastam, hogy az Intel 2020-tól kivezeti teljesen a Legacy BIOS támogatást az UEFI-jeiből.
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy barátomtól kaptam egy IBM Thinkpad T60-ast... bekapcsoláskor jó hangosan egy hosszú két rövid sípkódot kapok, kép persze nincs... Ez VGA gyanús lesz ugye? a lapon egy radeon X1400/X1450 van.. RAM-okkal játszottam 4 modult is mindegyik SLOT-ba belepróbáltam de persze nem hozott eredményt... -
Tikakukac
titán
válasz bacsis #102798 üzenetére
Igen, nos a a hibakódra nem véletlenül ugrik elő sok T61 és hajszárító revival videó is. Ez hacsak nem egy valami nagyon cudar IPS-es verzió, sajna kuka gyanús. De ha a háza nagyon szép már jöhet is a privi. Elég nagy mennyiségben eszem a kocka T60-akat
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest