Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomics

    addikt

    Sziasztok!

    Nagyobb összeget (2 millió) hova, melyik bankhoz érdemes berakni? Most gondolkozom hogy egy részét lekötöm, de a másik részét nem akarom itthon tárolni, ezért keresgélek hogy hova érdemes, ahonnan nem vonnak le mert bent áll. Köszi

    PH! addikt since 2004

  • cocka

    veterán

    válasz Tomics #1301 üzenetére

    Szerintem bármelyik megtakarítási számla jó erre a célra. Ha levonnának akkor hogy tudsz belőle megtakarítani? Ezért a megtakarítási számláknál nincs számlavezetési díj.

  • Tomics

    addikt

    válasz cocka #1302 üzenetére

    Jó, de csak egy részét kötném le mert ha hozzá kell nyúlni esetleg akkor bajba vagyok, ha az egészet lekötném. Ezért szeretném a másik felének valami rendes számlát nyitni, ahol a legkisebbek a költségek. Vagy ez a megtakarítási számla erre van?

    szerk: rájöttem közben, köszi :)

    [ Szerkesztve ]

    PH! addikt since 2004

  • halka

    csendes tag

    válasz fasyrt #1 üzenetére

    Szia!
    Én most váltottam OTP-ről CitiBank -ra! Nullaforintos bankszámlát választottam, amely valóban teljesen költségmentes, tehát nincs havidíja! Először én is azt hittem, hogy átverés, de most, hogy már a kártyám is megkaptam, és minden procedúra lezajlott, úgy tűnik nincs benne "csont"!
    Egy kellemetlen feltétele van: a számlára minden hónapban EGYÖSSZEGBEN minimum 150 eFt -nak kell érkeznie! Ez esetemben csak úgy lehetséges, ha a feleségem, és a saját havi jövedelmemet, amint az (külön-külön) megérkezik a számlámra, ATM-nél kiveszem, és azonnal vissza is teszem, de már egyösszegben! Az nincs kikötve, hogy az adott hónapban mikor érkezzen meg ez a bizonyos 150 eFt! Érkezhet akár az utolsó napon is! DE! Ha elmulasztom a procedúrát, akkor már az adott hónapban a számlavezetési díj 3.6 eFt lesz! (Bárhány ATM művelet ingyenes!)
    Tehát érdemes odafigyelni erre! Viszont normál esetben valóban "0" Ft a számlavezetési díj, és minden más banki művelet! Így pl. bármely hazai pénzkiadó bankautomatából (banktól függetlenül!) bárhányszor ingyen vehetek fel pénzt! Külföldön havonta az első két felvétel ingyenes! Mindenféle átutalás, bankon belül, és bankon kívülre is, ingyenes! Közüzemi szolgáltatók felé, bárhány csoportos megbízás adható, ugyancsak ingyen!
    A számlához magam és a feleségem (mindketten számlatulajdonosok vagyunk) részére egy-egy Master Card havidíjmentesen jár! Mindennemű értesítés, számlaegyenleg küldés stb. ugyancsak ingyenes! Viszont egyetlen tétel van, amiért fizetnem kell: az SMS értesítésekért. Itt (B)havi 400 forintért(/B) bárhány értesítő SMS-t küldenek, pl. a pénzfelvételekről, befizetésekről, kifizetésekről, tehát a számlához kapcsolódóan minden pénzmozgásról!
    A számla mellé klb. Hitelkártya felvétel lehetőség is adott! Én pl. a SHELL-CITI hitelkártyát választottam, amelyet a már meglevő SHELL smartkártyámmal együtt használva, az a tankolt üzemanyag árából 3% -ot visszatérít! Nem smart-pontok formájában, hanem a számlámra forintban! 3% a mai benzin/diesel áraknál 9 Ft/liter -t jelent, ami azért nem cumi! Minden más helyen történő vásárlásaim után (TESCO-CORA, stb.) 1% visszatérítés! Viszont ennek a kártyának az éves díja, első évben 3 eFt, második évtől 5 eFt. Itt lehet, hogy valamit tévedek, de nagyságrendben helyes! A vásárlásaid bőven fedezik az éves kártyadíjat! Lekötött betétekre vonatkozóan még nincs információm, mert a tőkém, még az OTP-nél van lekötve (május elejéig) Utána viszem valahova, ahol a legmagasabb a kamat!
    Jó bankváltást!

  • Ariadne

    őstag

    válasz halka #1304 üzenetére

    És persze ez véletlenül sem a reklám helye, ugye? Első hsznek elég érdekesen reklámszagú... :U

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

  • rup1u5

    nagyúr

    válasz halka #1304 üzenetére

    bárhány ? :W

    egy mod törölhetné ezt a nyilvánvaló reklámot.
    egyértelmű, hogy csak ezért reg-elt be.

    Why don't you knock it off with them negative waves!

  • halka

    csendes tag

    válasz rup1u5 #1306 üzenetére

    Szervusztok!

    Még mielőtt "szendvicsembernek" állítanál be valakit, előtte kérlek szépen gondolkodj! És ha egy kis eszed van, és internet mellett vagy, légyszives keress rá a témára! Ígérem nem fog sokáig tartani az "emésztés"!
    Írásom elején én is jeleztem, hogy ez annyira szép, hogy magam sem hittem! Biztos voltam benne, hogy valahol el van bújtatva az "apróbetűs rész"! Mert ugye mint mondják, az ördög a részletekben rejtezik!

    Kis segítség a kereséshez:

    https://www.citibank.hu/hungary/homepage/landing_page/nulla-forintos-bankszamla/index.htm

    http://index.hu/gazdasag/blog/2009/02/26/bejott_a_nulla_forintos_bankszamla/

    http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/alkalmazasok/bankszamla_ktgszam

    http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/bal_menu/termektablak

    Az első linket nyilvánvalóan a Citi öncélú reklámozásának tartottam! Míg a második kissé elgondolkodtatott! (nyilván ennyi ember azért nem lehet hülye!)
    Aztán rábukkantam a PSZÁF összehasonlító táblázataira: 3 - 4 link. Gondolom ezt a szervezetet eléggé független fórumnak ismerjük el! Bonyolult bankolási szokásaidat is beírhatod a táblázatukba, és garantáltan a legjobbat fogja kidobni! Egyébként sok más hasznos összehasonlító táblázatot is találsz ott!

    Nekem a legfontosabbak a következők voltak:

    -Havonta ne csak az első két pénzfelvétel legyen ingyenes az ATM -ekből, hanem több is!
    Ugye a "bárhány" az valamivel több kettőnél?
    -Ne kelljen vadászgatnom, hogy melyik ATM az én pénzintézetemé, hol vehetek fel pénzt!
    Ugye a "bármelyik" eléggé jól hangzik!
    -Ne fizessek a havi számlavezetésért!
    Ugye a "nulla" forint nagyjából ezt jelenti!
    -Ne fizessek a bankkártyahasználatért!
    Ugye az ingyenes bankkártya mindenkinek ezt jelenti!
    -Dombornyomott legyen a kártya, hogy internetes vásárlásaimnál is használhassam!
    Ezt a módot még nem használtam, mert az OTP-nél Webkártyám volt!
    -Az interneten keresztül be tudjak lépni a számlámhoz, és a neten intézni a pénzügyeimet!
    Ugye elég meggyőző, ha kézből bárhonnan, akár egy okostojással (Telefon, PDA, GPS) ezt megtehetem!?

    Egyébként még csak "hab a tortán", hogy féltem a bankváltástól! Indokolatlan volt! Mindent elintéztek helyettem! Minden beállításomat, mint pl. csoportos megbízások, változatlanul átkérték az OTP-től! Igaz mielőtt mindezeket átküldték volna, előtte telefonon próbáltak meggyőzni, visszatartani, fél évig ingyenes "Prémium" számlacsomagot felajánlani stb! De nyilván egy ilyen lépés előtt az ember alaposan meggondolja, és amin hetekig dolgozott, kérdezősködött, azt nem tudják egy 10-20 perces telefonbeszélgetés alatt megváltoztatni!

    Magamról még csak annyit: már nyugdíjas tervezőmérnök vagyok. Bár szerényen élek, de nincs szükségem egyetlen cég reklámozására sem! Mindig felháborít, amikor egy ismert kvízmestert látok a televízióban reklámozni! Szerintem elsősorban magát égeti! Én ezt nem tenném!
    Tehát ha lehet: hátrébb az agarakkal! Mielőtt ítélsz jól gondold meg! Különben nincs harag!
    Én csak azért írtam, mert ez a topic azért indult, mert valaki kérdezte, hol vezetik a legolcsóbban a számláját! Valaki "kábította", hogy olyan nincs! Ezzel nem hiszem, hogy sokat segített! Nekem még nagyon friss ez a téma, és segíteni akartam! Semmi esetre sem reklámozni! De még azt is megtehetem, tiszta szívvel! Utána kell járni, én is ezt tettem!

  • halka

    csendes tag

    válasz halka #1307 üzenetére

    Szervusztok!

    Sajnos valamiért a beidézett linkek végét "levágta" a webhely! Megpróbálom újra beilleszteni:

    https://www.citibank.hu/hungary/homepage/landing_page/nulla-forintos-bankszamla/index.htm

    http://index.hu/gazdasag/blog/2009/02/26/bejott_a_nulla_forintos_bankszamla/

    http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/alkalmazasok/bankszamla_ktgszam

    http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/bal_menu/termektablak

    Most a beírásnál még teljes a cím, remélem úgy is marad!

  • Ariadne

    őstag

    válasz halka #1307 üzenetére

    Rutinos fórumozókat nem tudsz megtéveszteni, süt az írásodról, hogy személyes beszámolónak álcázott hivatalos reklám... :(

    Az ördög egyébként valóban a részletekben rejtezik, sőt tudok még egyet: nincs ingyen ebéd. Vagyis erős gyanúm szerint a betéti kamatok és egyéb kamatok a 0 Ft-osság ellentételezéseképp biztosan alacsonyabbak, mint máshol. Vagy az átutalások díja magasabb. Vagy ha nem ott, akkor megint más helyen fogják meg, de ingyen semmi sincs, ilyen a piaci verseny. :N

    mod: Ja és hitelkártyát ajánlani most, na erre is csak egy bank képes... :W

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

  • halka

    csendes tag

    válasz Ariadne #1310 üzenetére

    Szervusz!

    Ha olvasol, akkor úgy olvass, hogy meg is értsd! Mint írtam, minden, így az átutalások is ingyenesek! Belföldön bankon belül, és bankon kívülre is! Tehát a feltételezésed eleve hamis!
    Azt is írtam, hogy azt nem tudom, hogy lekötött betétre mennyi kamatot adnak, mert a jelenlegi betétem még a régi pénzintézetemnél le van kötve. Ezt a lejáratig nyilván nem akarom feltörni! Ha már a kezemben lesz, akkor fogok dönteni, hogy hova, és milyen kondícióval helyezem el! Ez csak számlavezetésre, csoportos beszedésekre, pénzfelvételre, és átutalásokra jó. Azért, mert ingyenes!
    Egyébként én csak leírtam a saját esetemet, kizárólag segítési céllal, és nem sértegettem senkit! Arra kérlek, hogy Te se tedd ezt! Azóta már vehetted volna a fáradságot, és utána nézhettél volna a konkrétumoknak, és az bizonyított volna! Mert azt mondják a tények makacs dolgok!
    Én először járok ezen a fórumon, gondolom nemcsak kötözködések, hanem hasznos dolgok is elhangzanak, majd az archívumot is megnézem, ha lesz időm!
    Ebben a témában pedig többet nem írok, a lényeg már úgyis átment! Ha sértegetsz, ha nem, választ ne várj! Másnak szívesen válaszolok, ha kell magánban is! De a weben minden rajta van, azok a linkek pedig amiket küldtem, nemcsak erre a témára vonatkozók, más témában is hasznosak lehetnek!

  • cocka

    veterán

    válasz Ariadne #1310 üzenetére

    Ha reklámoz, akkor nem írta volna le, hogy ha a feltételek nem teljesülnek, akkor 3600 Ft a számlavezetési díj. Na ezt a mai bizonytalan helyzetben kockáztatni...

    Maradok a cibnél. :P

  • halka

    csendes tag

    válasz cocka #1312 üzenetére

    Szervusztok!

    Pontosan így van, ahogy írod Cocka! Én azért mertem vállalni ezt az opciót, mert a feleségemmel együtt, mindketten nyugdíjasok vagyunk! Tehát a jövedelmünk így már többé kevésbé fix. Tehát a havi 150 eFt feltétel kockázatvállalás nélkül teljesíthető! Más lenne a helyzet, ha állandóan a fejünk felett lebegne a damoklészi kard, hogy bármikor elveszíthetjük a korábbi biztos állásunkat. Ilyen esetben nyilván meggondolja
    az ember az azonnali csomagváltást! Szerencsére ez nem Voda, itt nincs hűségidő, azonnal átváltható másik csomagra!
    A hitelkártyáról még annyit: manapság azt hiszem mindenkinek van, és nagyon rossz lenne, ha arra használná, hogy hitelt vegyen fel! Mert az a legbiztosabb út a csődhöz! Én a napi vásárlásaimat végzem vele, már az 1% visszatérítés miatt is! (a tankolásoknál a 3% pedig igazán kellemes!) Ahogy megkapom a havi zárást, onlíne azonnal átutalom rá az elköltött pénzt, soha nem használom ki a negyvenvalahány nap kamatmentes lehetőséget!
    Még a Citi-nél nem ismerem az onlíne bankolást, azonban azt már tudom, hogy az OTP ilyen szempontból sokkal biztonságosabb volt, mert ott belépéskor mindig elküldtek egy 8 számjegyű kódot SMS -ben, és csak akkor engedett be a rendszer, ha azt 3 percen belül hibátlanul beírtam a webes felületen! Tehát hiába szerezte meg valaki a belépési adataimat, a jelszavammal együtt (!!!) ha a telefonomat nem tudta mellé megszerezni, lehetetlen volt az illetéktelen belépés! Itt ez a lehetőség sajnos nincs meg! Egyetlen kis halvány kapaszkodó, minden banki műveletet Linux alól végzek. Ez az MS -nél némileg biztonságosabb! (Már amennyiben ma biztonságról beszélhetünk!) Ott is kizárólag virtuális billentyűzetet használok, így a billentyűzetpufferbe soha sem kerülnek be a belépési adatok.
    Egyébként a fiam CIB -es, tőle tudom, hogy ott lekötés nélkül is magasabb (volt) a kamat, mint máshol. Ezért nem tudom, hogy a pénzem kamatozó részét hol helyezem majd el. A számlámra érkező havi jövedelmünk sajnos, plusz/minusz nulla-nulla szokott lenni! Ritka az a hónap, amikor valamicskét meg tudunk belőle takarítani! Megtakarítást csak pluszmunkával tudok realizálni! Tehát a számlavezetésnél kamatozás szóba sem jön. Bár a CIB-hez hasonlóan a Citi is napi kamattal számol, tehát valamicske morzsa azért ott is termelődik!

  • cocka

    veterán

    válasz halka #1313 üzenetére

    No igen, két rossz pontja van. Olvastam hogy bűn rossz netbankja van (igénytelen szar állítólag :D) és a másik pedig az, hogy katasztrofálisan szar devizaárfolyamokkal dolgozik. Tehát pl. netes vásárlásnál bukovári van nem gyengén. :DD

    Ott is kizárólag virtuális billentyűzetet használok, így a billentyűzetpufferbe soha sem kerülnek be a belépési adatok.

    Jújj! Paranoia a köbön. :)

  • cocka

    veterán

    válasz qestion #1315 üzenetére

    Gondolom legalább 55 lehet, ha csak nem hivatásos katona vagy rendőr stb.. volt.

    [ Szerkesztve ]

  • halka

    csendes tag

    válasz cocka #1316 üzenetére

    Szervusztok!

    Az óvatosság nem paranoia! Elég, ha netkapcsolat mellett parancssorba beírod: NETSTAT
    Meglepődsz, az általad indítotton kívül még, hány más kapcsolat is él! Legtöbbről gőzöd sincs hogy mik azok, és hogy kerültek oda! Természetesen egy átlag felhasználó MS op. rendszeres gépéről beszélek! Egy profin beállított szoftveres tűzfal mellett már kevesebb, mégkevesebb, ha a WiFi routered, vagy más erre alkalmas eszközöd hardveres tűzfala is megfelelően be van állítva! De minden bezárt ajtót ki lehet nyitni, csak nem mindenkinek! Erre ma már profi programok vannak, amelyekhez még a kevésbé zsenik is hozzáférhetnek! Ezért jobb, ha az ilyen online bankolást minél rövidebbre szabod! És utána puffertörlés! De mindenki a saját szerencséjének a kovácsa! Én mindenesetre nem szeretném, ha elveszne egy már majdnem kész munkám, vagy csak netán kiszivárognának adatok belőle! Ezért azokat külső HDD -n tartom, és csak akkor csatolom fel, ha dolgozom rajta! Netkapcsolat nélkül! Biztos, ami zicher!

  • kraftxld

    nagyúr

    válasz halka #1317 üzenetére

    Már bocsi, de ez inkább durva paranoia mint óvatosság :)
    Kétfaktorú hitelesítéses netbank esetén nem kell parázni.

    | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

  • halka

    csendes tag

    válasz kraftxld #1318 üzenetére

    Szervusztok!

    Kezd a téma offtopic lenni! Röviden csak annyit: biztonságosan is csak ugyanannyi energiát kíván a művelet, mint védtelenül! Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy okvetlenül adathalász hálójába kerülsz, csak megvan rá az eshetőséged! Gondolom, ha tanultál volna informatikát, kissé óvatosabban kezelnéd a kérdést! Ismétlem ugyanannyi energiát feccelsz bele így is úgy is! Ha MS -t használsz, nézd meg mekkora helyet foglal frissen, (természetesen minden használatos programmal felvértezve) és később egy fél év múlva! És hiába "pucolod" nem tudsz visszajutni az eredeti értékhez! A rengeteg szemét fogja, lassítja a gépedet, és lehetnek benne rosszindulatú kódok is! Természetesen a legjobb víruskereső(k) után is! Ezért kell a friss telepítést pl. GHOST-al azonnal képfile-ba írni, (még mielőtt a friss telepítéssel felmennél a netre!) és időnként mindent feledve, visszaállítani az eredeti rendszert! Ha kell, ha nem, akkor is! Ez 10 perc, ezalatt szoktam meginni egy kávét! Ez csak tanács, nem kell megfogadni! Az informatika szakma, és nem szóbeszéd tárgya! De nem kell ahhoz informatikusnak lenned, hogy biztonságban érezd a gépedet! Többet erről a kérdésről itt már nem akarok írni!

  • kraftxld

    nagyúr

    válasz halka #1319 üzenetére

    Kösszi a korrekt és pontos felvilágosítást a windows működéséről, be is íratkozok informatikát tanulni valami 2F iskolába vagy Gábor Dénesbe, hogy pótoljam hiányosságaim :DDD

    | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

  • halka

    csendes tag

    válasz kraftxld #1320 üzenetére

    Pusztán a felmerült témával kapcsolatban szerettem volna a felmerült tévhitet szétoszlatni, úgy hogy ne bántsak meg senkit! Értem a én a viccet is, de van egy bizonyos határ! Miután nem őriztünk együtt disznót, ezért elsősorban nem a windows-, hanem az illem területén próbálj meg tanulni! Bár ezt már a gyerekszobádban kellett volna! Már amennyiben volt olyan!

  • cocka

    veterán

    válasz halka #1321 üzenetére

    Erre a betörök a gépedre és pénzt illetve adatot lopok tőled című történetre pontosan annyi az esély, mint arra, hogy a valóságban betörnek a lakásodba vagy feltörik/ellopják a kocsidat, kirabolnak, meglopnak.

    Egyébként virtuális billentyűzetet én is használtam, de csak akkor amikor a rendes billentyűzetem nem működött megfelelően és csak egerem volt.

    Mellesleg aki nagyon akarta, már megtette az óvintézkedéseket úgy, hogy az interneten utánaolvasott a dolgoknak, aki meg nem annak szíve joga. A számlaválasztás is hasonló kategória.

  • hlsandor

    újonc

    válasz cocka #1322 üzenetére

    HI!

    Elnezest, hogy ekezet nelkul irok, de ahol jelenleg galyazok, nem ismerik a magyar ekezetes irast. Csak UK billentyuzet van... Kisse felkavarodott az alloviz!
    Eddig csak olvastam, de mostmar irok is!

    >az interneten utánaolvasott a dolgoknak...a számlaválasztás is hasonló kategória.

    Mar megbocsass, de akkor mi a sz@rnak is van ez a topic? Elegendo csak az interneten utanaolvasni a dolgoknak? Mert ahogy olvasom az alabbiak szerint, nem ezert lett anno megnyitva: (lasd. topicnyito kezdo mondatok)

    >Azon nemes egyszerű indíttatásból nyitottam eme topikot, mert szeretném lecserélni otp junior bankkártyámat/számlámat/folyószámlámat, valami másra, ami:
    -havidíj-mentes ... stb.

    Pont ennek a kriteriumnak felelt meg a fikazott Citi ajanlat! Es a vicc es a gunyoldas kozott is van kulonbseg! Viccelodni kulturkornyezetben is sikkes, gunyolodni meg...

    >virtuális billentyűzetet én is használtam, amikor a rendes billentyűzetem nem működött

    Nem ertetted? Csak a bejelentkezesi adatok beirasahoz hasznalta Halka a virtualist, a tobbit mar feltetelezem normal billentyuzeten irta be!

    >betörök a gépedre és pénzt illetve adatot lopok tőled

    Igen, ez ma mar sikk, sot mitobb uzlet! Meghozza nagy uzlet! Az email cimeket adjak-veszik a neten, hat meg a banki adatokat! Nem hallottad, tele volt a sajto: CH-s bankokban tarolt bankszamlakrol keszult DVD-t vasarolt a kormany, az adocsalok leleplezesere! (nem a HU)
    Nem kell, hogy penzt lopjanak toled, eleg ha a levelezolistadbol kimasoljak a partnereid cimet! Es azutan mar az o nevukben kuldozgetik a spamjaikat! Igen ez errol szol!

  • cocka

    veterán

    válasz hlsandor #1323 üzenetére

    Ez tipikusan az a hozzászólás volt ami majdnem teljesen kimeríti a flame-elés kategóriáját. Friss újoncként ehhez külön gratulálok. :D

    Mar megbocsass, de akkor mi a sz@rnak is van ez a topic? Elegendo csak az interneten utanaolvasni a dolgoknak?

    Nem tudom, hogy mi volt a topicnyitó eredeti szándéka. A topic olyan kényelmes vagy lusta embereknek lett kitalálva, akiknek vagy nincs türelme vagy nincs ideje arra, hogy átnyálazza a díjszabásokat.

    És igen, elég ha átnézed a díjszabásokat, az alapján tudsz objektíven dönteni, ami azokból nem tudható meg azok a bankokkal kapcsolatos tapasztalatok. A tapasztalatok leírására van elsősorban ez a topic.

    Pont ennek a kriteriumnak felelt meg a fikazott Citi ajanlat!

    Részben! Ha valamiről kijelentem, hogy havidíjmentes, akkor nincs DE meg HA.

    vicc es a gunyoldas kozott is van kulonbseg!

    Amikor a gúnyolódást említed kire célzol? Idéznéd, hogy mi volt itt a gúny tárgya? A magam részéről nem emlékszem, hogy bárkivel is gúnyolódtam volna.

    Nem ertetted? Csak a bejelentkezesi adatok beirasahoz hasznalta Halka a virtualist, a tobbit mar feltetelezem normal billentyuzeten irta be!

    Értettem. Nyilván ha csak ott érezte szükségét csak ott használta, én arra próbáltam rávilágítani, hogy nekem akkor volt rá szükségem, amikor kénytelen voltam nélkülözni a billentyűzetet, neki viszont akkor, amikor urrá lettek rajta paranoid félelmei.

    Es azutan mar az o nevukben kuldozgetik a spamjaikat!

    Egy jó spamszűrő sok ilyen problémára gyógyír.

    [ Szerkesztve ]

  • hlsandor

    újonc

    válasz cocka #1324 üzenetére

    Irtad:

    >ami majdnem teljesen kimeríti a flame-elés

    Ez pontosan mit jelent? Jot, vagy rosszat? Faj? Netan magyarul is kifejtened?

    >És igen, elég ha átnézed a díjszabásokat...

    Igen, pont erre a celra lettek ajanlva a PSZAF penzintezetsemleges
    osszehsonlito oldalai, amelyek segitsegevel tenyleg objektiven
    tudod kiszamitani a bankolasi szokasaidnak legjobban megfelelo
    kondiciot! Ahhelyett, hogy kiprobaltatok volna, tovabbra is csak
    hujjogtatok, hogy ilyen nincs, meg reklam stb! Pedig igen egyszeru,
    csak el kell olvasni, ahogyan te is ajanlottad!

    >Amikor a gúnyolódást említed kire célzol?

    Például az ilyen es hasonlo kitetelekre:

    >amikor urrá lettek rajta paranoid félelmei.

    Irtad:

    >Egy jó spamszűrő sok ilyen problémára gyógyír.

    Csak az a baj, hogy nem nekem, hanem mas szazezer embernek kuldik
    az ismerosom neveben a spamokat! Nekem mar a szerver is megfogja
    a spamot, de nem mindenki el vele!
    Ilyenkor nyilvan a feladot szidjak, aki vetlen benne! Es nem magya-
    razhatja meg mindenkinek, hogy nem o a hunyo!

    Szerintem terjunk vissza az eredeti topichoz, ne keressunk a kakan
    is csomot, es lehetoleg ne fikazzuk egymast! Inkabb a topicnak meg-
    feleloen ird meg, te az eredeti felteteleknek megfeleloen, melyik
    penzintezetet ajanlanad, amelyik ingyenes szamlavezetest, bankkar-
    tyahasznalatot, korlatlan szamu ingyenes penzfelvetelt, es ingyenes
    atutalast biztosit bankon belul es kivul is! Azonkivul online is tel-
    jesertekuen tudjam hasznalni, termeszetesen azt is ingyen! A lekotott
    betet temeja nem erdekel, mert azt CH felsegteruleten oldom meg!
    Orulnek, ha tudnal az emlitett Citi-n kivul ilyet ajanlani, mert nekem
    is gondom, hogy a csaladom hol heyezze el és kezelje az atutalt pen-
    zemet! Mint irtam, csak forintalapu felhasznalas erdekel!
    En atneztem az ajanlott PSZAF tablazatokat, es meg kozelitoen sem ta-
    laltam az ajanlottnal jobbat!
    Az a bizonyos 150 eFt egyszeri atutalasi osszeg hala Istennek nekem
    nem akadaly, mivel ennek a tobbszoroset kuldom haza!
    Ne azt ird, hogy olvassam el, mert azt mar megtettem, es nekem is ha-
    sonlo eredmeny jott ki!

  • stangli

    senior tag

    válasz hlsandor #1325 üzenetére

    Mindenkinek más más az igénye, így mindenki saját maga kell ezt a kérdést megoldania, van akinek a Citi van akinek a CIB, van akinek az Unicredit...
    De a Tomics ph társ kérdésére a Citi nem feltétlenül a megoldás, mivel nem utalna át 150k, csak betenné, hadd gyarapodjon... nem kell túlspilázni pszaf.hu-val meg mit tom én mivel... a kérdés nem erre irányult.

  • cocka

    veterán

    válasz hlsandor #1325 üzenetére

    Ahhelyett, hogy kiprobaltatok volna, tovabbra is csak
    hujjogtatok, hogy ilyen nincs, meg reklam stb!

    Olvass már vissza jóember!

    1. Nem próbálom ki, mert tudom, hogy csak buknék rajta. Aki be tud tolni 150k-t az használja és egészségére. Leírtam, hogy a netbank miatt és az árfolyamok miatt én nem mennék a citihez soha.

    2. Hujjogott a fene, én voltam az egyetlen aki megemlítette, hogy valószínűleg NEM reklám, mert különben nem írta volna le, hogy 3600 Ft a havi díj a feltételek nem teljesülése esetén.

    3. Emlékezetem szerint senki nem írta, hogy ilyen nincs.

    Szóval (flame!) mielőtt idejössz tüzet szítani érdemes lenne az előzményeket pontosabban átolvasni és csak aztán hozzáfogni a "tűzoltáshoz", ha jogos az illetővel szemben. Köszönöm.

    amikor urrá lettek rajta paranoid félelmei.

    Az őszinteséget ne keverjük a gúnyolódással. :) Elővigyázatosnak lenni nem árt, de amit Halka csinál az enyhe túlzás. (lásd: virtual keyboard)

    Amit kérsz olyan csak a mesében van. És gondolom feltételek se legyenek hozzá ugye? :D Talán FHB optimum, de ott is van feltétel ugyebár.

    es lehetoleg ne fikazzuk egymast!

    Két kérdésem van:

    1. Valójában ki kezdte?
    2. Hallottad már azt a közmondást, hogy fogadatlan prókátornak ajtó mögött a helye? Nem ismersz magadra véletlenül e "vita" kapcsán? :DD

  • hlsandor

    újonc

    válasz cocka #1327 üzenetére

    Senki nem mondta, hogy a belepest probald ki! Hanem a PSZAF linkeken levo optimumkeresot! Az ad azonnal valaszt arra, hogy azokra a feltetelekre, amit leirtam melyik kinal jobb lehetoseget! Vagy kozvetlenul olvasd el a Citi "Nulla forintos" szamlaajanlatat!
    Kulonben mar megint eppen te irtad le, hogy ilyen nincs! Hat akkor amirol beszelunk, az mi a fene! Legalabb egyszer olvasd mar el, hogy mit kinalnak, es azutan merd mondani, hogy ilyen nincs! Akinek a havi jovedelme eleri a 150 eFt -ot, annak az nem feltetel! Akinek meg nem eri el, az ne ezt valassza!
    Kulonben altalaban a bankoknal is igaz, ami a mobiltarifaknal, hogy olyan csomag, amely minden szempontból jó, olyan nincs! Nekem szerencsemre, most pont azok a feltetelek jottek ossze, amelyek szamomra fontosak! Leirtam, nem ismetlem! Ha neked nem ez kell, hanem fizetni akarsz a szamlavezetesert, havonta csak ketszer vehetsz ki dijmentesen ATM -bol, fizetni akarsz eves kartyadijat, am tedd! Es amit lobogtatsz, a netes elerest, az mint irta Halka, itt is megvan, es az is ingyenes! Mint irta, itt nincs ugyan akkora biztonsag, mint az OTP rendszereben, de leirasod szerint ez teged nem erdekel! Engem erdekelne, csak nem tudok tenni ellene!
    Reszemrol lezartnak tekintem a diskurzust, kerlek tekintsd te is annak! Ez a vita nem vezet sehova, kulonosen nem, ha meg arra sem vagy hajlando, hogy elolvasd a felmerult csomag tartalmat, es csak azt szajkozod, hogy ingyen semmit sem adnak! Jobb megoldast irhatsz, mint ahogy azt kertem is, (varom is!) de az meg nem erkezett meg!

  • stangli

    senior tag

    válasz hlsandor #1328 üzenetére

    jaaah te vagy halka is egyben... na mindegy elég ciki egy 4éves topik nyitónak írni eme jó tanácsot, mert gondolom ez idő alatt csak megtalálta a megfelelő szolgáltatót... :U

  • cocka

    veterán

    válasz hlsandor #1328 üzenetére

    Hanem a PSZAF linkeken levo optimumkeresot!

    Maradjunk annyiban, hogy van egy jól bejáratott keresőm e célra és aszerint is a "legjobb" csomag a Citi TOP 0 Ft-os csomagja.

    Kulonben mar megint eppen te irtad le, hogy ilyen nincs!

    Na állj! Én úgy értettem, hogy feltételek nélkül ilyen csomag nem létezik. Ez tény. Ez nem vita tárgya. Ha már van feltétel az egész más.

    Legalabb egyszer olvasd mar el, hogy mit kinalnak, es azutan merd mondani, hogy ilyen nincs!

    Van. Kb. négy-öt éve létezik ez a csomag és már a megjelenése pillanatában is azt mondtam, hogy ezt nem nekem találták ki.

    Akinek a havi jovedelme eleri a 150 eFt -ot, annak az nem feltetel! Akinek meg nem eri el, az ne ezt valassza!

    Na itt a lényeg. Nem tudom hogy akkor mit kell ezen ennyit okoskodni.

    Ha neked nem ez kell, hanem fizetni akarsz a szamlavezetesert, havonta csak ketszer vehetsz ki dijmentesen ATM -bol, fizetni akarsz eves kartyadijat, am tedd! Es amit lobogtatsz, a netes elerest, az mint irta Halka, itt is megvan, es az is ingyenes! Mint irta, itt nincs ugyan akkora biztonsag, mint az OTP rendszereben, de leirasod szerint ez teged nem erdekel!

    Nem akarok fizetni a szálmavezetésért és most nem is fizetek. 2 kp.felvét bőven elég kell legyen havonta, főleg hogy bármelyik ATM-ből kivehetek, hát az az éves díj olyan elenyésző, hogy ki tudom fizetni (kemény 490 Ft).

    Nem az a lényeg, hogy van-e netes elérés, hanem az hogy az a netes elérés milyen, milyen szolgáltatásokat nyújt, mennyire felhasználóbarát a kezelése stb..
    Ki beszélt itt OTP-ről?

    Reszemrol lezartnak tekintem a diskurzust, kerlek tekintsd te is annak!

    Nem én kezdtem. Idejöttél vitát gerjeszteni hót feleslegesen. Szép bemutatkozó a fórumon. Eldöntötted, hogy ma direkt felbosszantasz valakit? Mert nagyon úgy tűnik, hogy perlekedni jöttél.

    csak azt szajkozod, hogy ingyen semmit sem adnak!

    Tán nem így van? Ingyen semmit sem adnak ez tény, a tények makacs dolgok. Milyen ingyenesség az, hogy mutass be havonta 150k-t azért, hogy ingyen nyújthassunk neked x.y. szolgáltatást? Nekem egész más fogalmam van az ingyenességről. Maradjunk annyiban ez max. feltételesen ingyenes, feltétel nélkül elég durva lehúzás.

    Jobb megoldast irhatsz, mint ahogy azt kertem is, (varom is!) de az meg nem erkezett meg!

    Nem jobbat, hanem alternatív megoldást írtam. És hogy miért? Nyilván te is tisztában vagy vele, hogy ettől "jobb" szolgáltatást keresve sem találni, ezt max. úgy lehetne szépíteni, ha eltekintenek a 150k havi szintű betolásától, de jól tudod, hogy ilyen csomag nem létezik. De azért provokálsz, hogy erre mégis hogyan varrok majd gombot. :((( Szánalmas.

    Eleve nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb, már te magad is leírtad, hogy akinek van 150k talán ezt választja, talán nem, akinek meg nincs az biztos, hogy nem ezt választja. Kinek a pap, kinek a papné.

  • Ariadne

    őstag

    válasz stangli #1329 üzenetére

    No igen, eléggé úgy tűnik, hogy azonos személyről van szó. A moderátorokat ez nyilván érdekelné, tilos a dupla reg... :U De lehet az is elég, ha nem etetjük. :P

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

  • #41635072

    törölt tag

    Üdv!
    Most a nővérem szeretne elpártolni az OTP-től a magas díjak miatt, többnyire az én unszolásomra.
    Szeretném leszögezni, hogy nézegettem kondíciókat, meg minden, és nem is várom el tőletek, hogy ezt helyettem tegyétek, csak ha netán valaki mostanság jártas e témában, az írhatna egy kis véleményt. :R
    Szóval a lényeg, hogy olcsó díjakkal rendelkezzen, és lehessen online bankolni.
    Nem ártana valami jó megtakarítási program/lekötési lehetőség sem.
    A földrajzi viszonyok miatt igazából két bank jöhet szóna: CIB és Erste.
    Szóval ti melyiket ajánlanátok inkább és ezeken belül mely számla és bankkártya?

    Én CIB-nél vagyok, nagyon meg vagyok elégedve vele, csak ugye még 18 alatt, és azért így jóval kedvezőbbek a dolgok. :)

  • Ariadne

    őstag

    válasz #41635072 #1332 üzenetére

    Szintén CIB, az online számla jó, ha összejön a havi legalább 50k jövedelem átutalás érkezik és két megbízás van (csop. besz., rendszeres vagy egyszerűen sima eseti átutalás is), akkor 150 ft/hó a számlavezetés. Kpfelvét 100 ft, netkártya ingyenes. Megtakarításinak pedig van a hülye nevű Malacpersely (ez már vagy a harmadik neve...), de lényeg, hogy kb. 5 millióig jó gyűjtőhely, mert nem kell lekötni, de ha havi 10k-t legalább utalsz rá, elég jól kamatozik (most 6%).

    mod: A költségeket úgy érdemes megnézni, hogy leírni sorban, mit szokott csinálni a számlájával, kártyával (pl. online bankolás, netes vásárlás, közműszámlák, átutalás bankon belül, bankon kívül, számlavezetési díj, esetleg dombor kártya díja), és ezeknek a költégeit egy sima táblázatba összegyűjteni a lehetséges bankoktól, gyönyörűen mutatja, melyik a legjobb az embernek.

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

  • Flashcash

    Közösségépítő

    válasz #41635072 #1332 üzenetére

    Ha fiatalabb mint 28, és pár évig igénybe tudja venni akkor ez: [link]

    Egyébként meg itt van pár csomag felsorolva: [link]

  • raul560

    tag

    Sziasztok!

    A Cib malacpersely akcióval kapcsolatban annyi kérdésem lenne, ha például lekötök mondjuk 400ezret 6 hóra, ebben a konstrukcióban, és havonta több megy hozzá mint 10ezer mindig az aktuális összegre kapom meg havonta a 6% kamatot? Igazából elég jónak tűnik ez a konstrukció, és a kamat sem rossz.

    Kicsit járatlan vagyok a témában, így aki rendelkezik ezzel megtakarítási betéttel kérem segítsen nekem.

    Előre is köszönöm! :R

  • Ariadne

    őstag

    válasz raul560 #1335 üzenetére

    Itt nem kell, talán nem is lehet lekötni. Ez egy spéci megtakarítási számla, nem kell hozzá folyószámla sem, nincs havidíj, ingyen jár hozzá a kártya, szintén díjmentesen (viszont fizetni pénzb kerül azzal a kártyával, érdemes netbankon átutalni erről a számláról, ha használni akarja az ember). Max 5 millióig éri meg ezen pénzt tárolni, tényleg gyűjtésre jó.
    Lényeg, hogy havonta legalább 10k-t tegyél be/utalj rá, és akkor egyrészt magasabb a kamat (évi 7%, naponta számolják), másrészt most akciósan adnak hozzá 5000 Ft-ot, gondolom egyszer. Havi 6% kamat nincs, illetve csak akkor, ha izmos kopasz vagy, aki pénzt kölcsönöz, akkor akad ennél több is. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

  • raul560

    tag

    válasz Ariadne #1336 üzenetére

    Köszönöm a válaszod! :R

    Akkor hiába is tesz be az ember nagyobb összeget (400k) kezdésnek, és havi 50k-t kb kamatban annyira nem lesz nagy. Ilyen összeg kb havonta mennyit kamatozna pl?
    Lehet másba kell akkor vágni, pedig jónak hangzott, és számlanyitáskor, még lekvárt is kapsz ajándékba... :DD

  • Ariadne

    őstag

    válasz raul560 #1337 üzenetére

    A megadott kamatok mindig éves kamatot jelentenek mindenhol. Ezt annyira nem egyszerű kiszámolni, mert ha beteszel 400k-t, akkor az következő hónapra kamatozik az összeg 7%-ának 12-ed részével, aztán a következő hónapban utalsz rá 10k-t, akkor a 400k+eddigi kamat+10k után fog ugyanígy kamatozni, mivel ugye kamatos kamat. Ez egyáltalán nem rossz, pláne hogy semmi kockázat sincs benne és bármikor felveheted. Ennél jelentősen nagyobb kamatot csak akkor tudsz elérni, ha kockáztatod a pénzed...

    mod: Bocs, most tényleg 6%, nem 7. Itt a kondíciós lista.

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

  • stangli

    senior tag

    válasz raul560 #1337 üzenetére

    havonta mennyit kamatozna pl?

    Ha 6% a kamat, akkor fél évre 3%ot kapsz amiből még lejön a kamatadó és ha jól számolom 2,4% kamatot kapsz tisztán fél év múlva... 400e-re 9.600hufot jelent 6%os kamat mellett, úgyhogy a havi 10e ft-od nincs bele számolva... de tudtommal ha lekötsz egy összeget, akkor ahhoz nem tudsz hozzá tenni, csak ha lekötöd külön a 10e-et... vagyis a Raiffeisennél lekötés után Én nem tudtam hozzá tenni...

    [ Szerkesztve ]

  • SG3rg0

    őstag

    Sziasztok!

    Van valakinek ilyen számlacsomagja? ( MKB Karrier Szolgáltatáscsomag )
    Ha igen, mi a vélemény róla, vagy tudtok e jobbat.
    Most látom hogy az MKB-nál lekötött betétre 6,00% EBKM-et adnak!
    Ez most valami akciós lekötés, vagy tényleg ilyen jó az MKB lekötésre szóló kamat?

  • Flashcash

    Közösségépítő

    válasz SG3rg0 #1341 üzenetére

    Én MKB-s vagyok és jók.

    A Karrierben ingyen bankkártyát kapsz (nincs éves díj), ebay paypal-ra alkalmas.
    -2db ingyen kp. felvét, idegen automatából is
    -ingyen netbank, ingyen sms értesítések a bankkártyás vásárlásaidról

    A betétkamatok már 1 éve versenyképesek a többivel.

  • Flashcash

    Közösségépítő

    válasz cocka #1343 üzenetére

    Nekem volt már ilyen számlám, akkor valami CIB megtakarításinak hívták.

    Úgy működik, hogy mivel nincs lekötve a pénz ezért bármikor megváltoztathatja a bank a kamatot is természetesen. 1-2 hónapig magas kamat van meghirdetve, hogy becsalogassák a pénzt. :)

    Ha valaki esetleg nem CIB-es, de az ingyenes számla ígérete miatt oda tesz 1-2 milliót mert, milyen jól hangzik a 6%, akkor megszívja mert 2 hónap múlva igen kedvező 0,15%+XFT-ért tudja kiszedni belőle a pénzt, amit természetesen a teljes összegre számolnak. :))

    [ Szerkesztve ]

  • cocka

    veterán

    válasz Flashcash #1344 üzenetére

    Igaz, de én mondjuk átvezetem róla a simára, ha kell belőle lóvé. Felvét az egy vagyon. :)

  • drsimonzs

    újonc

    válasz Flashcash #1344 üzenetére

    Helló!

    Ha jól emlékszem, május 10 -től, már nem 6%, hanem csak 5,5% a CIB -nél a "Malacpersely" megtakarítási számla kamata! Már megkötöttem a szerződést a
    számlára, megkaptam hozzá a kártyát is. (a lekvárokat már meg is ettük)
    Attól eltekintve, ha elfogadható kamatot akarok, akkor havi 10 eFt befizetésre vagyok kényszerítve, különben csak 3% a kamat! Megértem én, hiszen az irányadó kamat is csak 5.25%, de azért a szerződéskori 6% -ért minden hónapban meg kell dolgozni, tehát
    nem pusziért ígértek ennyit!
    Tehát kissé elbizonytalanodtam, hiszen itt még a saját pénzemhez való hozzájutásért is fizetnem kell! Ugyanúgy fizetnem kell ha nem veszem fel, csak átutalom más számlára!
    És mi van, ha 2 hét múlva újra csökkentik a kamatot? Ha berágok, és kiveszem a betétemet, még én fizetek érte, hogy használták a pénzemet!
    Gyanítom, nem ér meg ennyi bizonytalanságot a "lekötésmentes" kondíció! Ha máshol 3 hónapra lekötöm a pénzem, ott a lekötés után legalább költség nélkül jutok hozzá! És addig ott garantált a szerződött kamat!
    A napokban lépnem kell, tud valaki a "párnacihánál" jobb elhelyezést?

    Zsu

  • horvathd

    aktív tag

    válasz drsimonzs #1346 üzenetére

    Ha hosszabb időtávban gondolod biztonságosan lekötni a pénzedet, akkor neked megfelelő lehet a CIB Maraton Takarékszámla (vagy más bank TBSZ számlája). Az ide átvezetett pénzt ugyan úgy le tudod kötni, mintha sima folyószámlán lenne, de ha 5 évig nem veszel ki pénzt akkor lejáratkor nem kell a 20%-os kamatadót megfizetni. Ha korábban hozzá akarsz férni akkor a kamatadó megfizetése mellett a számla bármikor megszüntethető.

    [link]

    Ha nem szeretnél ilyen hosszútávú befektetést, akkor még A CIB hozamgarantált illetve pénzpiaci alapjába lenne érdemes befektetned, ahol semmi / kis kockázat mellett, a lekötött betéthez hasonló kamatot lehet elérni. (Bár ez csak akkor éri meg, ha ingyen van az értékpapírszámla-vezetés, CIB Online vagy CIBEZZ számla)

    "The Kid just rages for a while."

  • Latency

    senior tag

    válasz drsimonzs #1346 üzenetére

    Igazán akkor jó ez a megtakarítási számla, ha van náluk folyószámlád is, mert akkor az átvezetés díjmentes (oda-vissza). Illetve azt még számold hozzá, hogy a megtakarítási számlánál havi kamatjóváírás van, ami aztán tovább kamatozik ellentétben a hagyományos bankbetéttel. A megtakarítási számla pedig azért megtakarítási számla, hogy takarékoskodj, ezért kell a havi utalás. Ha meg nem akarsz havonta fizetni kösd le valahol.

  • Ariadne

    őstag

    válasz drsimonzs #1346 üzenetére

    Nekem is ilyenem van, kivenni tényleg nem érdemes, a hozzá kapott ingyenes bankkártyával fizetni sem éri meg (kivételesen fizetős a kártyás fizetés is ennél, pár száz forint), át kell utalni. De a kondíciós listában benne van minden. Évekre visszanézve a jegybanki alapkamattól függően 5,5-7 % között szokott lenni, a lekötötthöz képest általában kicsivel többet hoz, hogy érdemes legyen beletenni. Gyűjtésre nekem bevált nagyon, épp ez a havi 10k rátétel az, ami ösztönöz, hogy gyűjtsön az ember. Ha sokat tud megtakarítani az ember vagy eleve van egy nagyobb összege, arra nem ez a jó megoldás, hanem lekötni vagy befektetni, de aki kicsiben játszik, annak jó. :)

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

  • Flashcash

    Közösségépítő

    válasz drsimonzs #1346 üzenetére

    Ha nincs a CIB banknál folyószámlád akkor nem éri meg használni a malacperselyt.

    Nem érdemes a párnában tárolni a pénzt, nézz körül a számlavezető bankodnál, hogy mennyit adnak a lekötött betétre.

    Én MKB-s vagyok itt 5,92% a kamat 3 vagy 6 hónapos lekötésre, de ingyenes betétszámla itt sincs. :(

Új hozzászólás Aktív témák