-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz Snowy_owl #64793 üzenetére
Szia
Kevésbé fog szólni, 3/4 teljesítmény jut rá max az impedancia különbség miatt,, tehát az érzékenysége az új csipogónak legalább 1,3szorosa kell legyen az előzőhöz képest, ha az a cél, hogy leglább annyira szóljon.
az erősítőjét nem fogja felzaklatni, kevésbé terheli a nagyobb impedanciájú hangszóró[ Szerkesztve ]
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz Snowy_owl #64797 üzenetére
nem igazán van különbség a 2 hangszóró között, érzékenység pedig nincs sajnos feltüntetve...
Az átviteli karakterisztikát meg megkapod, ha fejreállítod a grafikonokat... 100-200Hz kzött ahogy látod, megnő az impedancia, és a teljesítmény emiatt leesik a béka s***e alá. Olyan mint egy felüláteresztő szűrő.dangerzone
fényképezd már le azt a potit, illetve egyben az egészet
a leded elvileg nem is kéne világítson 10k-s előtéttel, ha kimatekozod csutkára letekert potival is 0,6mA, ha nem számolok a led nyitófeszével, ha igen, akkor csak 0,42mA. - bár előfordulhat, hogy ennyire kicsi a led, de nem gyakori... Én 5v esetén 330ohmot teszek, 12V-nál meg 1k-t.
a potméter akkor büdösödhet, ha felcseréled az egyik szélét a közepével. Akár füstölhet is.DonThomasino
a jelzőfényes kapcsolókban általában glimmlámpa van, az pedig nem izzószálas.
230v-on van, én nem tennék bele ledet, főleg nem 5W-osat, a glimmlámpa ennek töredékét veszi fel.[ Szerkesztve ]
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz csabyka666 #64803 üzenetére
ha kifolyt valami, akkor már nem használnám azt az akksit.
fordított polaritással töltőre téve pedig erőltetett kisütés, amég az akksit le nem nullázod teljesen. Normális akksis cuccoknál van fordított polaritás elleni védelem, de lehet hogy ez is csak amiatt melegedett, és az akksit nem bántotta. (egyébként 5 óra alatt le kellett volna merüljön az akksi, ha fordított polaritással töltöd)
Én csak a kifolyt lötyi miatt aggódnék -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz DonThomasino #64809 üzenetére
ja, igen ez ismert hiba ilyen lámpáknál... a lednek elég annyi áram, ami a glimmlámpán átfolyik.
Így értem, mit írtál
az a teljesítmény ígyis-úgyis elmegy, ha nem zavar, hogy pislákol, akkor nincs mitől tartani.
néha a kompakt csöveket is megbolondítja(#64808) darvinya!
más a tápfesz 2,5V vs 1,8V, illetve más a memóriakezelés
a memóriavezérlő nem fogja kezelni, az pedig fix, a chipset ddr1-re van tervezve[ Szerkesztve ]
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz csabyka666 #64811 üzenetére
na akkor lehet megusztad egy kis tapasztalattal
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz DonThomasino #64813 üzenetére
egy olyan glimlámpa fogyasztása 0,25-0,5W, de sorba van kötve vele még a ledes lámpád is, tehát az eredő ellenállást ez megnöveli. az egész cucc nem fogyaszthat többet fél wattnál
ha 1 wattal számolok az éves 4,38kWh, ami olyan ~200 forint(#64815) izisz!
van rasPi és arduino topik itt PH!-n, forráskóddal biztosan tudnak segíteni![ Szerkesztve ]
-
R̲e̲m̲
senior tag
tudtommal brownoutba akkor kerül ha alacsony a tápfesz
milyen pi milyen mcu-val? (melyik rev)
nem ismerem a raspit, az mcu táp lábán mekkora feszt mérsz?
azért is beszakadhat, mert a stepdown vagy ldo a panelen nem bírja zat az áramot amit ki szeretnél húzni belőle
ahogy nézem van 3,3, 2,5 illetve 1,8as stabkocka is a panelen, mindegyik kimenete rendben van?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest