-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz vodkaboy22 #34687 üzenetére
Igazából én is azért nem értem, mert kikapcsolt állapotban nincs terhelés az elektrolit kondenzátor a hálózati feszültséget kapja ( egyenirányítás után 100 Hz ), de nem tud kisülni, tehát nem vesz fel áramot és nem is ad le ( persze nyilván valóságban ez nem igaz teljesen ).
Ezeknél a kondenzátoroknál egyébként sem a kapacitás csökkenése okoz előbb gondot, hanem az ESR értékük növekedése, de a 100Hz annak "meg se kottyan", illetve attól, hogy feszültség alatt van a kondenzátor még nem fog olyan hő keletkezni amitől szintén növekedne az ESR értéke.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
sörösló
aktív tag
válasz vodkaboy22 #34687 üzenetére
Biztosan így van ha így tanítják. Az én tapasztalataim sajnos ellentmondanak ennek. Igaz én főleg ipari elektronikával vagyok napi szinten kapcsolatban. A mi cuccaink soha nincsenek hosszabb időre kikapcsolva, még az év végi leálláskor sem. Eleinte kikapcsoltunk, de 2-3 hét állás után nem győztünk érzékelőket meg frekvenciaváltókat cserélgetni. Aztán nem kapcsoltunk le semmit, januárban vezérlőfesz be, és pikpakk ment minden. Volt olyan nemegyszer, hogy a raktárban 3-4 évig fekvő cucc már halott volt, pedig a tárolás előtt kipróbáltam. Érdekes dolgot írsz a trafókról is. A mi zömmel német gépeink Siemens trafóin tojást lehet sütni, mégis van kb. 30 éves példány is, aminek az égvilágon semmi baja nincs.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest